De verschillen tussen beide leenvormen

Zakelijke lening of zakelijk krediet?
Zakelijke lening of zakelijk krediet?
18 april 2022 20 april 2022 3 minuten 0 reacties

Een zakelijke lening aanvragen: wat zijn de opties

Wanneer je op zoek bent naar een zakelijke lening heb je verschillende mogelijkheden. Tal van kredietverstrekkers bieden jou de mogelijkheid aan om extra geld te lenen, zodat je een bepaalde aankoop kunt doen of kunt investeren in jouw bedrijf. In je zoektocht naar een goede lening ontdek je dat er meerdere opties zijn. Zo kun je kiezen voor een zakelijke lening, maar ook voor zakelijk krediet. Hier lees je meer over beide opties en ontdek je wat de belangrijkste verschillen zijn. Op deze manier ben je in staat om de beste keuze te maken voor jouw bedrijf.

Wat is een zakelijke lening?

Een zakelijke lening is een lening waarbij je het volledig bedrag op je rekening krijgt gestort. Zodra je het geld hebt ontvangen, kun je het vrij inzetten voor jouw onderneming. Je betaalt de lening in termijnen terug en je betaalt daarnaast alleen rente over het bedrag dat je hebt opgenomen. Het geld dat je eenmaal hebt afgelost kun je niet nog een keer opnemen. Een zakelijke lening is een goede keuze wanneer je een eenmalige grote investering moet doen voor je bedrijf. Denk hierbij aan de aanschaf van computers, het laten maken van een nieuwe website of de aanschaf van een bedrijfsauto.

Los je jouw lening sneller af dan gepland? Dit is voordelig, omdat je dan een korting ontvangt voor de aflossing. De aflossingsvorm en de gemaakte afspraken zorgen ervoor dat je veel duidelijkheid hebt. Je weet waar je aan toe bent, omdat er veel zaken zijn vastgelegd:

  • Het bedrag dat je leent.
  • De rente die je betaalt.
  • Wanneer de lening tot een einde komt en je terugbetaalt moet hebben.

Wat is zakelijk krediet?

Zakelijk krediet is een type krediet waarbij het geld voor je klaar staat op de bank. Je kunt het gebruiken wanneer je dit nodig hebt. Er is sprake van een limiet dat je kunt opnemen. Het is aan jou om te bepalen wanneer je geld opneemt en hoeveel geld je opneemt. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je opneemt. Je lost daarnaast iedere maand een gedeelte af. Dit afgeloste bedrag kun je ook later weer opnieuw opnemen. Een zakelijk krediet is vooral aantrekkelijk wanneer je tijdelijk een tekort wilt opvangen. Betaalt een klant niet op tijd? Dan komt zakelijk krediet goed van pas.

De verschillen en overeenkomsten

Zowel de zakelijke lening als het zakelijk krediet zijn interessante mogelijkheden in je zoektocht naar een lening voor je onderneming. Het belangrijkste verschil tussen beide opties is dat je bij een zakelijk krediet zelf bepaalt wanneer je geld opneemt, terwijl je bij een lening alles in één keer krijgt. Daarnaast kun je het afgeloste bedrag bij krediet ook weer opnieuw opnemen, terwijl dit bij een zakelijke lening niet het geval is.

Ontdek wat voor jou de beste keuze is

Het is voor iedere onderneming verschillend wat de juiste keuze is. Wanneer je op zoek bent naar een tijdelijke oplossing waar je geld voor nodig hebt kan een zakelijk krediet de juiste keuze zijn. Is er sprake van een eenmalige grote uitgave? Dan is een zakelijke lening een goede optie. Zowel een zakelijke lening als zakelijk krediet kunnen de uitkomst zijn om jouw bedrijf staande te houden of om hierin te investeren. Je kunt heel gemakkelijk de beste zakelijke leningen met elkaar vergelijken om zo een goede keuze te maken voor jouw onderneming!

Reacties (0)

Geen reacties gevonden…

Plaats reactie