Let op! Geld lenen kost geld

Snel geld lenen

Er zijn verschillende situaties waarin snel geld lenen als een absolute vereiste kan worden bestempeld. Dit bijvoorbeeld wanneer je dringend een grote aankoop wil doen of wanneer je tijdelijk tegen financiële problemen aanloopt. Alles wat je moet weten over snel geld lenen ontdek je hier!

Beste keuze 2024
Santander
 • Leenbedrag van € 1.000 tot € 50.000
 • Looptijd van 24 tot 120 maanden
 • Rente van 5,7% tot 10% per jaar
 • BKR-toetsing
 

Voorbeeld: Leenbedrag: € 50.000, Looptijd: 60 maanden, Rentepercentage: 7,8%, Maandbedrag: € 1.003, Bedrag incl. rente: € 60.163

Tweede plaats
KredietSpotter
 • Leenbedrag van € 1.500 tot € 250.000
 • Looptijd van 6 tot 120 maanden
 • Rente vanaf 6,6% per jaar
 • BKR-toetsing
 

Voorbeeld: Leenbedrag: € 50.000, Looptijd: 60 maanden, Rentepercentage: 6,6%, Maandbedrag: € 976,15, Bedrag incl. rente: € 58.569

Derde plaats
De Nederlandse Kredietmaatschappij
 • Leenbedrag van € 5.000 tot € 150.000
 • Looptijd van 120 tot 120 maanden
 • Rente van 6,1% tot 9,7% per jaar
 • BKR-toetsing
 

Voorbeeld: Leenbedrag: € 50.000, Looptijd: 60 maanden, Rentepercentage: 7,9%, Maandbedrag: € 1.005, Bedrag incl. rente: € 60.296

 • Bedrag van € 100 tot € 1.800
 • Looptijd van 45 tot 62 dagen
 • Rente van 11,62% tot 12%
 • Geen BKR-toetsing
 

Voorbeeld: Leenbedrag: € 500, Looptijd: 30 dagen, Rentevergoeding: € 4,65, Bedrag incl. rente: € 504,65

Snel geld lenen, wat zijn je opties?

Wil je graag snel geld lenen? Dan zal je uitsluitend kunnen concluderen dat er daar op de markt heel wat mogelijkheden voor worden aangeboden. Voordat je, je gaat verdiepen in deze mogelijkheden is het altijd van cruciaal belang om voor jezelf een aantal belangrijke punten op een rijtje te zetten. Meer concreet dien je, je bijvoorbeeld de volgende vragen te stellen:

 • Hoeveel geld wil je precies kunnen lenen?
 • Hoe snel moet je het geld op je bankrekening hebben?
 • Wil je graag snel geld lenen zonder BKR of is een BKR toetsing mogelijk?
 • Welke financiële zekerheden kan je bieden aan de kredietverstrekker?

In het merendeel van de gevallen is het zo dat een snel geld lening wordt afgesloten voor een relatief beperkt bedrag. Wanneer dat ook geldt voor jouw situatie zal je tot de vaststelling komen dat het snel afsluiten van een krediet op die manier een stuk eenvoudiger is dan wanneer je behoeften hebt aan een groot bedrag. Dit gezegd hebbende betekent dit niet dat er geen mogelijkheden bestaan voor mensen die op zoek zijn naar een grotere lening om snel af te sluiten. Daarover later echter meer.

1. Snel geld lenen met een persoonlijke lening

De persoonlijke lening is de vaakst afgesloten kredietvorm welke er op de markt is terug te vinden. Dit gezegd hebbende staat ze er algemeen om bekend geen optie te zijn voor mensen die op zoek zijn naar mogelijkheden om snel geld te lenen. Dat is het gevolg van het feit dat er vaak een behoorlijke aanvraagprocedure aan vooraf gaat. Dit gezegd hebbende is betrouwbaar snel geld lenen door middel van een persoonlijke lening wel degelijk een mogelijkheid. Enkele zaken waar je rekening mee kan houden die de aanvraagtermijn van je lening sterk binnen de perken kunnen houden zijn:

 • Leen uitsluitend geld voor een interessant en te verantwoorden doel
 • Zorg ervoor dat je financiële situatie de afbetalingen eenvoudig aan kan
 • Creëer voor jezelf een beeld van de waarborgen die je voor kan leggen aan de bank

De belangrijkste reden waarom het in de praktijk zolang duurt voordat je een persoonlijke lening af kan afsluiten heeft te maken met het feit dat mensen niet goed voorbereid hun kredietaanvraag indienen. Wil je graag snel geld lenen door middel van een persoonlijke lening zonder daarbij tegen problemen aan te lopen? Dan zal je tot de vaststelling komen dat een goede voorbereiding je al een flinke stap verder kan brengen. De lineaire voorwaarden verbonden aan de persoonlijke lening zorgen er in de praktijk sowieso voor dat ze afsluiten eigenlijk vrij eenvoudig mogelijk is.

2. Snel geld lenen met een doorlopend krediet

Wil je graag een groot bedrag snel kunnen lenen? Dan kan je daarvoor niet alleen kijken in de richting van de persoonlijke lening. Ook het afsluiten van een doorlopend krediet zou bijvoorbeeld een uitstekende keuze kunnen zijn. Je dient er wel rekening mee te houden dat de gemiddelde aanvraagperiode van deze lening een stuk langer bedraagt ten opzichte van deze van de persoonlijke lening. Dat is het gevolg van het feit dat het doorlopend krediet beschikt over veel flexibelere kredietvoorwaarden. Deze zorgen ervoor dat er meer risico’s aan verbonden zijn ten opzichte van het afsluiten van de persoonlijke lening. Snel geld lenen wordt daardoor vaak bemoeilijkt.

Ook in dit geval is het vooral noodzakelijk om te proberen je kredietdossier zo optimaal mogelijk voor te bereiden. Door alle vereiste informatie meteen (digitaal) aan te kunnen leveren aan de potentiële kredietverstrekker zal je immers tot de vaststelling komen dat er ontzettend veel tijd kan worden uitgespaard. In het bijzonder wanneer je een online aanvraag indient voor een doorlopend krediet zal je tot de vaststelling komen dat een goede voorbereiding je zomaar al binnen één of slechts enkele dagen op een goedkeuring kan komen te staan. Snel een lening aanvragen voor een groter bedrag is met een doorlopend krediet dus in de praktijk best een mogelijkheid.

3. Snel geld lenen met een mini lening

Wil je graag een snelle lening afsluiten en heb je daarbij voldoende aan een relatief klein bedrag? Dan zal je tot de vaststelling komen dat de minilening wellicht de meest voor de hand liggende keuze zal zijn. Het afsluiten van een dergelijke lening zorgt ervoor dat je in de praktijk:

 • Vaak erg snel een klein bedrag kan lenen
 • Het bedrag soms al binnen de 24 uur op je bankrekening staat
 • Geen aanzienlijke waarborgen moet kunnen geven
 • Jezelf eenvoudig van meer financiële ademruimte kan voorzien
 • Altijd een oplossing hebt voor onverwachte, hoge kosten waarmee je wordt geconfronteerd

Tijdens je zoektocht naar een klein krediet dat snel geld lenen mogelijk maakt is de kans ontzettend groot dat je in aanraking zal komen met verschillende mogelijkheden. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen de volgende opties:

 • Een standaard mini lening
 • Een microfinanciering voor ondernemingen
 • Een flitskrediet

De standaard mini lening maakt het mogelijk om een bedrag af te sluiten van maximaal een paar duizend euro. Snel geld lenen is op deze manier doorgaans geen enkel probleem, alleen dien je het geleende kredietbedrag binnen een korte tijdspanne terug te kunnen betalen en liggen de kosten voor deze lening relatief hoog. Daarbij wordt er een onderscheid gemaakt tussen de mini leningen die mogelijks worden aangeboden door traditionele banken en degene van alternatieve financiële instellingen. Deze laatste staan erom bekend vaak nog net wat duurder te zijn.

Microfinancieringen voor ondernemingen

Snel geld lenen is een noodzaak welke niet alleen bestaat bij particulieren. Dit geldt in de praktijk bijvoorbeeld eveneens voor bedrijven die bijvoorbeeld tijdelijk met een gebrekkige cashflow worden geconfronteerd. Voor deze partijen geldt dat ze een snel geld lening kunnen aanvragen onder de vorm van een zogenaamde microfinanciering. Let op, dergelijke leningen kunnen in de praktijk nog steeds worden afgesloten voor bedragen oplopend tot ettelijke tienduizenden euro’s. Het spreekt dan ook bijgevolg voor zich dat er hier nog steeds niet onaanzienlijke voorwaarden aan verbonden zijn.

Net zoals ook geldt voor de particuliere kredietvormen die op de markt zijn terug te vinden geldt ook voor de zakelijke leningen dat een goede voorbereiding de absolute sleutel is tot succes. Door je kredietdossier op de meest optimale wijze voor te bereiden zal je immers tot de conclusie komen dat je merkelijk sneller op een goedkeuring zal kunnen rekenen.

Het flitskrediet

Snel geld lenen zonder papierwerk kan het beste gebeuren door middel van het zogenaamde flitskrediet. Dit is een lening die uitsluitend wordt aangeboden door alternatieve financiële instellingen. Van belang hierbij is ook om rekening te houden met het feit dat de lening slechts kan worden afgesloten voor een beperkt bedrag tot bijvoorbeeld maximaal ongeveer 1.000 euro. Hou er rekening mee dat een flitskrediet ook vaak een extreem korte looptijd heeft welke is beperkt tot bijvoorbeeld 30 à 45 dagen. Binnen deze periode dient niet alleen het oorspronkelijke kredietbedrag te zijn terugbetaald, maar moet je ook de kosten op de lening hebben betaald.

4. Snel geld lenen met een onderhandse lening

Snel geld lenen zonder gedoe kan in de praktijk eveneens gebeuren door het afsluiten van een zogenaamde onderhandse lening. Voor alle tot dusver aangehaalde kredietvormen geldt dat ze dienen te worden afgesloten bij een professionele, financiële instelling die uiteraard beschikt over commerciële doeleinden. Voor heel wat mensen kan dit omwille van uiteenlopende redenen echter geen optie zijn. Wanneer dat ook geldt voor jou bestaat er hiervoor nog een interessant alternatief.

Wil je graag direct geld lenen zonder dat je daarvoor moet aankloppen bij een bank of een andere financiële instelling? Dan is het eveneens mogelijk om ervoor te kiezen om hiervoor te rade te gaan bij vrienden of familieleden. Bij hen kan je namelijk een zogenaamde onderhandse lening afsluiten. Het gaat hierbij dan om een lening met een niet commercieel karakter. Deze kan op zich zelfs gewoon mondeling worden afgesloten, al wordt het in de praktijk wel sterk aanbevolen om hiervoor alsnog een schriftelijke onderhandse overeenkomst op te stellen. Zo sta je nooit voor vervelende verrassingen wanneer er toch onverhoopt iets fout blijkt te lopen.

Voor onderhandse leningen geldt dat ze uiteraard ontzettend snel afgesloten kunnen worden. Bovendien is het mogelijk om een dergelijke lening af te sluiten voor de meest uiteenlopende bedragen. Heb je snel behoeften aan een beperkt bedrag of wil je toch een vrij aanzienlijk bedrag lenen? In allebei deze gevallen kan deze lening je verder helpen zolang je maar een geschikte kredietverstrekker vindt. Ook dit is dus zeker een kredietvorm die interessant is om te overwegen.

De minilening, de meest snelle lening

Bovenstaande informatie heeft duidelijk gemaakt dat snel geld lenen tot de mogelijkheden behoort met tal van verschillende kredietvormen. De belangrijkste factor die hierbij in overweging dient te worden genomen heeft betrekking tot de grootte van het bedrag welke je wenst te lenen. Hoe groter het bedrag, des te groter het risico wordt voor de kredietverstrekker en des te langer het doorgaans duurt voordat je kredietaanvraag wordt goedgekeurd. Dit gezegd hebbende kan een optimaal voorbereid kredietdossier op dit vlak zoals eerder al aangehaald wonderen doen. In ieder geval, een beroep doen op de mogelijkheden van een minilening is onder meer mogelijk bij:

 • Snel 100 euro lenen
 • Snel 500 euro lenen
 • Snel 1000 euro lenen

Tot aan een bedrag van 1000 euro zal je tot de vaststelling komen dat de minilening of het zogenaamde flitskrediet de meest voor de hand liggende keuze zal zijn. Het bedrag dat je maximaal kan lenen met deze kredietvorm is in de praktijk overigens altijd afhankelijk van de kredietverstrekker in kwestie. Zo zal je tot de vaststelling komen dat de ene kredietverstrekker minileningen aanbiedt tot een bedrag van 1000 euro terwijl een andere financiële instelling minikredieten aanbiedt tot bijvoorbeeld 2000 of zelfs 2500 euro. Bekijk op dit vlak zeker even alle mogelijkheden die er bestaan.

Snel lening zonder BKR aanvragen

Wil je graag een snelle lening zonder BKR aanvragen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Het toetsen van een krediet bij het Bureau Krediet Registratie dient immers uitsluitend te gebeuren door financiële instellingen die aan deze organisatie zijn verbonden. Denk hierbij dan meer concreet aan de traditionele Nederlandse banken. Voor elke kredietaanvraag die zij ontvangen geldt dan ook dat zij over de wettelijke verplichting beschikken om deze af te gaan toetsen bij het BKR.

Snel lening zonder BKR aanvragen dient dus altijd te gebeuren bij een zogenaamde alternatieve financiële instelling. Afhankelijk van het exacte bedrag waar je behoeften aan hebt is op deze manier snel geld lenen binnen 10 minuten zonder BKR zelfs een mogelijkheid. Let op, ook bij deze financiële instellingen geldt hoe meer geld je wenst te lenen, des te strenger de voorwaarden zullen worden.

Heb je niet voldoende aan een kleine lening omdat je een significant hoger bedrag wenst te lenen? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat er dan wel geen BKR toetsing zal worden uitgevoerd, er zal wel een check van je financiële situatie gebeuren. Je zal dus met andere woorden in de praktijk wel degelijk moeten kunnen aantonen in staat te zijn om het afgesloten krediet terug te betalen. Is dat niet mogelijk? Dan spreekt het voor zich dat je kredietaanvraag nog altijd kan worden geweigerd.

Een snelle lening online afsluiten

Een snelle lening online afsluiten staat doorgaans garant voor de kortst mogelijke aanvraagperiode. Dat is het gevolg van verschillende factoren. In eerste instantie kan niet alleen de aanvraag online worden ingediend, daarnaast kunnen ook alle vereiste documenten via deze weg worden aangeleverd. Wanneer je alles van de eerste keer correct aanlevert komt het niet zelden voor dat een snelle lening aanvraag al binnen de 12 à 24 uur wordt behandeld. Op deze manier kan je vaak al binnen één of enkele werkdagen over het aangevraagde bedrag beschikken.

Snel geld lenen, wat zijn de voordelen?

Direct geld lenen brengt in de praktijk best een aantal interessante voordelen met zich mee. Het spreekt voor zich dat we deze voordelen verspreid over deze pagina al aan je hebben aangegeven. Dit gezegd hebbende kan het wenselijk zijn om ze ook even in een net overzicht gegoten te zien worden. De belangrijkste voordelen waar je op kan rekenen bij snel geld lenen zijn de volgende:

 • Je beschikt over een oplossing voor tijdelijke cashflowproblemen
 • Je kan alsnog een onverwachte (hoge) kostprijs het hoofd bieden
 • Snel geld lenen kan doorgaans zonder dat je aan veel voorwaarden moet voldoen
 • Snel geld lenen kan voor zowel kleine als grote(re) bedragen
 • Het is zelfs mogelijk om snel onderhands geld te lenen bij vrienden of familie

Ondanks het feit dat een snelle lening in de praktijk vaak gepaard gaat met significante kosten moet het gezegd dat er duidelijk toch wel heel wat interessante voordelen aan verbonden kunnen zijn. Door de jaren heen hebben snelle kredieten voor heel wat mensen dan ook een zeer interessante oplossing kunnen betekenen voor het probleem waarmee ze werden geconfronteerd.

De nadelen van een snel geld lening

Een snel geld lening brengt in de praktijk dus duidelijk steevast een aantal zeer interessante voordelen met zich mee. Ondanks deze voordelen spreekt het voor zich dat je ook niet blind zal willen zijn voor de mogelijke nadelen waarmee je kan worden geconfronteerd. De belangrijkste nadelen waar je bij een snel krediet aandacht aan moet schenken zijn de volgende:

 • Een kleine, snelle lening moet doorgaans vrij snel worden terugbetaald
 • Er kan nog steeds sprake zijn van aanzienlijke kredietvoorwaarden (bij grotere bedragen)
 • Snel geld lenen gaat niet zelden gepaard met vrij aanzienlijke kosten

In het bijzonder dit laatste nadeel is er één die ontzettend belangrijk is om rekening mee te houden. Voordat je in gaat tekenen op een bepaalde lening is het dan ook in de praktijk van cruciaal belang om eerst even een grondige vergelijking uit te voeren. Op deze manier kan je niet alleen de interessantste kredietvoorwaarden, maar ook de laagste gelegen kosten ontdekken voor je lening.

Zie ook: Minilening, Persoonlijke lening, Doorlopend krediet, Auto financieren, Verbouwing financieren, Vastgoed financieren, Consumptief krediet, Klein bedrag lenen, Goedkoop lenen en Duurzaam lenen.

Handige links: 4 vragen over een BKR-registratie.