Let op! Geld lenen kost geld

Saldodipje

Saldodipje
 • Bedrag van € 100 tot € 1.800
 • Looptijd van 45 tot 62 dagen
 • Rente van 11,62% tot 12%
 • Geen BKR-toetsing

Voorbeeld: Leenbedrag: € 500, Looptijd: 30 dagen, Rentevergoeding: € 4,65, Bedrag incl. rente: € 504,65

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
Saldodipje S.L.
Website
https://www.saldodipje.nl
Adres
Carrer Pallars, 4, 25004 Lleida, Spanje
Laatste wijziging
22 november 2023

Gespecialiseerd in kleine kredieten

Het willen afsluiten van een lening betekent absoluut niet altijd dat je nood hebt aan grote geldbedragen, in tegendeel. Het is omwille van deze reden dat Saldodipje in het leven werd geroepen. Deze kredietverstrekker heeft ervoor gekozen om zich te specialiseren in kleine leningen. Daarbij ligt de keuze voor een korte of middellange looptijd geheel bij de potentiële kredietnemer. In het merendeel van de gevallen kenmerken minileningen zich door een ontzettend korte looptijd. Op dit vlak weet Saldodipje zich dan ook grotendeels te onderscheiden van de concurrentie.

In het pakket met diensten van Saldodipje zijn twee verschillende soorten kredieten terug te vinden. We maken hierbij een onderscheid tussen enerzijds de gewone minilening en anderzijds de zogenaamde pluslening. Deze laatste maakt het in de praktijk mogelijk om net wat meer te lenen. Dit zorgt ervoor dat een lening van Saldodipje in verschillende situaties uitstekend van pas kan komen.

Leen tot 1.000 euro met de minilening

De eerste mogelijkheid die wordt aangeboden door Saldodipje is de gewone minilening. Door middel van de Saldodipje minilening is het mogelijk om een krediet af te sluiten oplopend tot maximum 1.000 euro. Het minimumbedrag dat je kan lenen bedraagt 100 euro. De aflossingstermijn waar je hierbij op kan rekenen is afhankelijk van de hoogte van het bedrag dat je wenst te lenen. Wat dit betreft kan er een keuze worden gemaakt tussen twee verschillende looptijden, namelijk:

 • 30 dagen
 • 45 dagen

Hoeveel het JKP (het jaarlijkse kostenpercentage) bedraagt is afhankelijk van het bedrag dat je wenst te lenen en de terugbetaaltermijn. Omwille van de korte looptijd waar deze kleine kredieten over beschikken spreekt het voor zich dat je er in verhouding wel wat meer voor betaalt in vergelijking met bijvoorbeeld een standaard, persoonlijke lening. Daar tegenover staat echter dat de voorwaarden om een dergelijke lening te kunnen verkrijgen ontzettend toegankelijk zijn.

Pluslening voor bedragen tot 1.800 euro

Het is natuurlijk mogelijk dat je niet voldoende hebt met het beperkte bedrag van 1.000 euro. In dat geval biedt Saldodipje je nog een tweede type financiering aan waar je voor kan kiezen. Het gaat hierbij om de zogenaamde Pluslening. Voor dit krediet geldt dat ze zich weet te onderscheiden van de Saldodipje minilening op twee verschillende vlakken, namelijk:

 • Het is mogelijk om een bedrag tot 1.800 euro te lenen
 • De maximale looptijd bedraagt 62 dagen

Voor veel mensen die op zoek zijn naar een kleine lening om af te sluiten geldt dat ze daarvoor een behoorlijke tijd moeten wachten. Echter is de nood aan een kleine lening vaak groot omdat men bijvoorbeeld een tijdelijk cashflow probleem heeft. Saldodipje begrijpt dit als geen ander. Omwille van deze reden biedt ze haar klanten de mogelijkheid aan om een Pluslening af te sluiten die binnen enkele minuten reeds kan worden goedgekeurd. Na goedkeuring ontvang je het bedrag binnen de 24 uur op je bankrekening. Let wel op, het minimumbedrag verschilt eveneens met de minilening.

Voor welk bedrag moet je minimaal lenen?

Saldodipje hanteert uiteraard wel bepaalde voorwaarden voor het kunnen afsluiten van een mini- of een pluslening. Voor de minilening geldt dat je rekening moet houden met een minimum kredietbedrag ten belope van 100 euro. Kies je ervoor om een Pluslening af te sluiten? Dan is dat mogelijk vanaf een bedrag ban ten minste 1.100 euro. De maximumbedragen zijn zoals reeds aangehaald vastgesteld op respectievelijk 1.000 euro voor de minilening en 1.800 euro voor de Pluslening. De kosten die worden aangerekend liggen doorgaans in lijn met elkaar.

Hoe een lening bij Saldodipje aanvragen?

Eén van de belangrijkste nadelen waar vaak naar wordt verwezen bij geld lenen is de complexe en vaak ook langdurige aanvraagprocedure waar rekening mee dient te worden gehouden. Saldodipje heeft ervoor gekozen om deze zo eenvoudig mogelijk te houden. De aanvraagprocedure bestaat bij haar dan ook uit slechts vier eenvoudig te doorlopen stappen. Het gaat hierbij om de volgende:

 • Selecteer het gewenste krediet en de gewenste looptijd
 • Voer de vereiste identiteitscontrole uit
 • Vul de gevraagde gegevens in
 • Verifieer de bankrekening

Het doorlopen van de vier bovenstaande stappen kan volledig online en eigenlijk meteen na elkaar gebeuren. Op deze manier wordt deze aanvraagprocedure niet nodeloos langer gemaakt. Na slechts enkele minuten kan je reeds de goedkeuring ontvangen voor het aangevraagde krediet. Van zodra dit is gebeurd zal je doorgaans ook binnen de 24 uur het aangevraagde geldbedrag op je bankrekening ontvangen. Voor mensen die snel nood hebben aan (extra) geld is dit een prima oplossing.

Welke zaken moet je voor kunnen leggen?

Wil je er zeker van kunnen zijn dat de aanvraagprocedure zo vlot mogelijk kan worden doorlopen? In dat geval is het een goed idee om stil te blijven staan bij de documenten die worden gevraagd door Saldodipje. Een aantal documenten of gegevens die je nodig hebt voor het aanvragen van de Saldodipje minilening of voor de Pluslening zijn alvast de volgende:

 • Je dient te beschikken over een geldige identiteitskaart
 • Je moet je arbeidssituatie kunnen aantonen (fulltime of parttime)
 • Een bewijs van je bruto maandinkomen
 • Over welke maandelijks terugkerende uitgaven je beschikt
 • De startdatum van je dienstverband
 • De IBAN van je bankrekening
 • Je bankkaart evenals e-dentifier

Heb je alle bovenstaande documenten of gegevens voor handen? Dan zal je kunnen vaststellen dat je alles nodig hebt om de online aanvraagprocedure van Saldodipje te kunnen doorlopen.

Een prima partner voor een minilening

Het is vandaag de dag absoluut niet meer zo dat geld lenen alleen dient te gebeuren voor grote(re) bedragen. Veel mensen hebben dan ook nood aan een minilening. Dit bijvoorbeeld omdat ze zichzelf even willen voorzien van wat extra financiële ademruimte. Let wel, het spreekt voor zich dat er ook bij een minilening verschillende kredietvoorwaarden van toepassing zijn waaraan je dient te voldoen. Kan je, je lening bij Saldodipje niet terugbetalen? Dan spreekt het voor zich dat je daardoor tegen de nodige problemen aan kan lopen. In ieder geval, voor wie een kleine lening wenst af te sluiten kan een beroep doen op de mogelijkheden van Saldodipje het overwegen waard zijn.