Let op! Geld lenen kost geld

Santander

Santander
 • Leenbedrag van € 1.000 tot € 50.000
 • Looptijd van 24 tot 120 maanden
 • Rente van 5,7% tot 10% per jaar
 • BKR-toetsing

Voorbeeld: Leenbedrag: € 50.000, Looptijd: 60 maanden, Rentepercentage: 7,8%, Maandbedrag: € 1.003, Bedrag incl. rente: € 60.163

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
Santander Consumer Finance S.A.
Website
https://www.santander.nl
Telefoon
030-6388100
E-mail
klantenservice@santander.nl
Adres
Vliegend Hertlaan 77, 3526 KT Utrecht, Nederland
Laatste wijziging
22 mei 2024

Wat is de Santander Consumer Bank?

Santander kent een behoorlijk lange geschiedenis. Ze werd opgericht in het jaar 1857 in Spanje als de 'Banco Santander'. Op de Nederlandse markt is de bank actief sinds het jaar 1985. Het pakket met diensten waarvoor je terecht kan bij Santander is vrij uitgebreid. Het gaat hierbij concreet om:

 • Nieuwe leningen
 • Het oversluiten van bestaande leningen
 • Een private lease

Indien je de keuze maakt om een lening af te sluiten bij Santander zal je tot de vaststelling komen dat je deze lening ook kan laten verzekeren. Dit kan gebeuren door middel van een nabestaandenbescherming. Deze verzekering afsluiten zorgt ervoor dat je nabestaanden niet verplicht zijn om verder de lening af te betalen wanneer jij komt te overlijden. Op deze manier kan je jouw partner of bijvoorbeeld je kinderen extra zekerheid bieden.

Wat zijn de geldende kredietvoorwaarden?

Santander staat er algemeen om bekend een kredietverstrekker te zijn die zeer interessante rentes aan kan bieden aan haar kredietnemers. De exacte rente die je moet betalen is echter afhankelijk van jouw kredietwaardigheid. Beschik je over een BKR notering die positief is? Kan je bovendien een stabiel inkomen voorleggen? In al deze gevallen zal niets een gunstige rente in de weg staan. De voorwaarden voor het af kunnen sluiten van een (gunstige) lening bij Santander Bank zijn:

 • Je bent 18 jaar of ouder
 • Je bent woonachtig in Nederland
 • Je hebt een rekening bij Santander Bank in Nederland
 • Er is sprake van een regelmatig inkomen
 • Het betreft een lening voor eigen gebruik

Zoals eerder op deze pagina reeds aangehaald zal de lening die je aanvraagt bij Santander Bank ook worden getoetst bij het BKR. Blijkt uit deze toetsing dat je over een negatieve BKR codering beschikt? In dat geval is de kans groot dat je lening geweigerd zal worden.

De persoonlijke lening van Santander

Eén van de populairste financiële producten van de Santander Consumerbank is ongetwijfeld de persoonlijke lening die ze aanbiedt. Voor deze lening geldt dat ze zich in eerste instantie kenmerkt door een hoge mate aan betrouwbaarheid. Dat is het gevolg van het feit dat ze:

 • Beschikt over een vastgestelde rente
 • Een vastgestelde looptijd kent

Naast bovenstaande is het zo dat deze lening voor de meest uiteenlopende aankopen of investeringen kan worden afgesloten. Het bedrag waarvoor je dit krediet kan aanvragen varieert dan ook in de praktijk van 1.500 tot zomaar even 50.000 euro. Of je nu dus met andere woorden nood hebt aan een kleine of aan een (middel)grote financiering maakt eigenlijk geen verschil.

Het aanvragen van de persoonlijke lening van Santander verloopt bovendien ook zeer eenvoudig. Dit kan gebeuren door het doorlopen van drie eenvoudige stappen. Vervolgens is het wachten op de goedkeuring. Wanneer je de goedkeuring voor je kredietaanvraag hebt ontvangen zal je tot de vaststelling komen dat het gevraagde geldbedrag in principe binnen de 2 werkdagen zal worden uitbetaald. Zo kan je snel beschikken over de gewenste (extra) financiële middelen.

Je leningen oversluiten bij Santander

Voor veel mensen geldt dat ze geconfronteerd worden met een groot aantal verschillende, individuele kredieten. Wanneer je deze allemaal bij elkaar op gaat tellen is er vaak sprake van een vrij stevig kostenplaatje. Santander bied je de mogelijkheid om je verschillende kredieten te oversluiten tot één enkele lening. Op deze manier kan je rekenen op verschillende voordelen, namelijk:

 • Je hoeft slechts één maandelijkse aflossing meer te betalen in plaats van meerdere
 • Het is mogelijk om te kiezen voor een looptijd oplopend tot zomaar even 10 jaar
 • Er wordt altijd een financiering op maat van je wensen voorgesteld
 • Vaak kan je rekenen op een (significant) financieel voordeel

Tegenwoordig sluiten we als mensen veel meer leningen af dan we in eerste instantie zouden vermoeden. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn (zolang deze binnen je financiële mogelijkheden vallen althans), maar je moet er uiteraard wel rekening mee houden dat hier bepaalde kosten aan verbonden zijn. De kosten van kleine(re) leningen lopen vaak vrij hoog op. Het loont dan ook doorgaans zeker de moeite om deze te bundelen tot één enkel krediet. Vooral bij Santander kan je op deze manier vaak rekenen op een niet onaantrekkelijk financieel voordeel.

Lenen zonder BKR toetsing bij Santander

Veel mensen zijn, bijvoorbeeld vanwege een negatieve codering bij het BKR op zoek naar een manier om geld te lenen zonder BKR toetsing. Dat behoort bij Santander niet tot de mogelijkheden. Deze kredietverstrekker is aangesloten bij het BKR waardoor ze verplicht is om vooraleer een bepaalde lening toe te kennen een toetsing uit te voeren. Dit gebeurt dus ook bij kleine(re) bedragen.

Private lease van Santander Consumerbank

Zou je graag willen kunnen genieten van de voordelen die verbonden zijn aan het privé leasen van een auto? In dat geval kan het interessant zijn om te kiezen voor de private lease van de Santander Consumerbank. Bij deze private lease wordt er op voorhand afgesproken hoelang je de auto in kwestie wil leasen en hoeveel kilometers je op jaarbasis gaat rijden.

De auto blijft uiteraard eigendom van de leasingmaatschappij. Wanneer de afgesproken looptijd is afgelopen dien je ze dan ook terug in te leveren. Kiezen voor de private lease van Santander zorgt ervoor dat je één enkel, vast maandbedrag dient te betalen waar alle kosten gerelateerd aan het voertuig in zijn inbegrepen. De brandstof vormt daarop eigenlijk de enige uitzondering.

Beheer alles met Santander Mijn Rekening

Als klant van Santander krijg je de beschikking over de ‘Santander Mijn Rekening’. Op deze manier kan je werkelijk alle diensten die je hebt afgesloten bij Santander tot op de voet volgen. Wil je dit graag op een eenvoudige en praktische manier overal kunnen doen? In dat geval is het mogelijk om daarvoor gebruik te maken van de mobiele applicatie van Santander. Door gebruik te maken van ‘Mijn Rekening’ is het voor jou als klant van Santander mogelijk om:

 • Je betalingen en aankopen bij te houden
 • Je persoonlijke gegevens te controleren en aan te passen
 • Je kan het wachtwoord van eMaestro aanpassen
 • Controleer je rekeningoverzichten digitaal en bespaar op je vaste kosten

Ben je dus met andere woorden klant van Santander? Dan loont het zeker de moeite om kennis te maken met de mogelijkheden die door middel van het ‘Mijn Rekening’ gedeelte worden aangeboden.