Beste bespaarapps

Besparen op onder meer de vaste lasten waarmee je wordt geconfronteerd kan ervoor zorgen dat het leven voor jou op financieel vlak een stuk eenvoudiger zal worden. Voor veel mensen geldt echter dat ze niet goed weten hoe te beginnen met besparen. Daar komt verandering in op deze pagina!

Beste keuze 2024
Woolsocks
 • Automatische cashbacks in meer dan 35.000 shops
 • Verdien extra geld met de Saving Sock
 • Bespaar zowel in fysieke als online winkels
 
Tweede plaats
Dyme
 • Al je inkomsten en uitgaven op één plek
 • Kies eenvoudig voor goedkopere abonnementen
 • Niet gebruikte abonnementen zeg je eenvoudig op
 

Wat maakt besparen zo belangrijk?

Voor veel mensen geldt dat ze elke maand opnieuw de nodige moeite hebben met rondkomen. Dat is natuurlijk helemaal geen prettige vaststelling. Het is dan ook niet meer dan logisch dat mensen op zoek gaan naar een oplossing voor dit probleem. Om je financiële situatie een duwtje in de rug te geven is het mogelijk om een keuze te maken tussen twee verschillende mogelijkheden:

 • Je kan je inkomsten verhogen door bijvoorbeeld een bijbaan te nemen
 • Het is mogelijk om te snoeien in de (vaste) kosten waarmee je te maken krijgt

In eerste instantie lijkt zorgen voor extra inkomsten de meest voor de hand liggende keuze voor wat het verbeteren van je financiële situatie betreft. Dit gezegd hebbende is dit niet altijd mogelijk. Misschien is het bijvoorbeeld wel zo dat er geen actuele vacatures zijn die aansluiten bij je mogelijkheden of misschien heb je helemaal geen tijd voor een bijbaantje. In dat geval kan besparen op de (vaste) kosten waarmee je te maken hebt een mogelijks interessante oplossing bieden.

Besparen creëert een meerwaarde

Besparen brengt in de praktijk niet zomaar één, maar wel meerdere voordelen met zich mee. In eerste instantie is het zo dat je het jezelf op deze manier aanzienlijk makkelijker kan maken. Is het nemen van een extra job voor jou ook geen optie? Dan kan je op deze manier wat (adem)ruimte creëren binnen je financiële situatie. Deze ademruimte zorgt op haar beurt voor:

 • Veel minder stress
 • Financiële ruimte voor het verbeteren van je levenskwaliteit

Vaak wordt in de praktijk gedacht dat besparen er net voor zorgt dat je levenskwaliteit afneemt. Het kan immers toch niet anders dan dat je een negatieve impact ondervindt van de besparingen die je gaat doen? Dat is zeker niet correct, in tegendeel! Veel mensen komen er bij het evalueren van hun financiële situatie bijvoorbeeld achter dat ze reeds geruime tijd betalen voor diensten, abonnementen of producten waar ze eigenlijk niet of nauwelijks gebruik van maken. Het schrappen van die kosten levert een mooie besparing op zonder dat dit je leven negatief zal beïnvloeden.

Geld besparen, hoe begin je?

Wil je graag beginnen met geld besparen? Dan zal meteen duidelijk worden dat je een goed beeld moet creëren van hetgeen waar jouw geld elke maand aan wordt besteed. Je kan ervoor kiezen om al jouw uitgaven manueel bij te houden in een huishoudboekje, maar daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van een huishoudboekje app. Een dergelijke app kan worden gekoppeld aan je bankrekening (indien je dat wenst) wat ervoor zorgt dat je niet alleen een glashelder, maar bovendien ook altijd een actueel beeld krijgt van de verschillende vlakken waar je mogelijks op kan besparen.

Het kan niet genoeg benadrukt worden dat besparen altijd begint bij het evalueren van je financiën en dan in het bijzonder de kosten die je maakt. Op je vaste kosten besparen hoeft in het geheel niet zo moeilijk te zijn, in tegendeel. Van zodra je een goed inzicht krijgt in je vaste uitgaven kan je vrij eenvoudig bepalen op welke kosten je kan besparen zonder dat dit je leven hoeft te beïnvloeden.

Hoe werkt een huishoudboekje?

Een huishoudboekje bestaat eigenlijk uit alle financiële data die van toepassing is op jouw situatie. Voor deze data geldt dat ze uiteraard wel ingevoerd dient te worden. Kies je voor een papieren versie van een dergelijk boekje? Dan moet je manueel je inkomsten en uitgaven erin opnemen. Het is zeer belangrijk om niet zomaar de bedragen te vermelden, maar ook de oorzaak van de inkomst of kost.

Indien je ervoor kiest om gebruik te maken van een huishoudboekje app zal je kunnen vaststellen dat er heel wat efficiënter te werk kan worden gegaan. Zo wordt zowat alle data in de app automatisch opgenomen zolang je maar zorgt voor een koppeling met je bankrekening. Hierdoor hoef je niet alleen niet alles manueel in te voeren, daarnaast kunnen ook heel wat fouten op deze manier voorkomen worden. Bijkomend is het zo dat je op deze manier ook altijd over een glashelder en actueel beeld beschikt van de financiële mogelijkheden waar je op kan rekenen.

Budgetteren, ontzettend belangrijk

Een uitstekende manier om de inkomsten en uitgaven waarover je beschikt op elkaar af te stemmen noemen we budgetteren. Op deze manier zorg je er niet alleen voor dat inkomsten en uitgaven op korte, maar ook op lange termijn op elkaar worden afgestemd. Tijdens het budgetteren is het zo dat je, je situatie evenals de wensen waarover je beschikt in kaart brengt waarna je een duidelijk inzicht zal krijgen in de manier waarop er evenwicht tussen beiden kan worden gecreëerd. Heb je een bepaald financieel doel vooropgesteld, maar ervaar je moeilijkheden om deze te kunnen behalen? Dan zal je tot de conclusie komen dat ook in een dergelijke situatie budgetteren interessant kan zijn. Budgetteren bestaat eigenlijk uit drie verschillende stappen, namelijk:

 • Budgetteer alle inkomsten waarover je beschikt
 • Budgetteer alle uitgaven waarover je beschikt
 • Controleer je begroting

Door minstens één keer per jaar te budgetteren kan je een aanzienlijke meerwaarde creëren voor jouw financiële situatie. Bovendien voorkom je op deze manier altijd dat je voor één of meerdere aspecten in je leven teveel gaat betalen wat als gevolg heeft dat je zomaar heel wat extra geld over kan houden om bijvoorbeeld extra leuke dingen mee te doen. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, voor zowel jong als oud is budgetteren altijd een uitstekende keuze.

Besparen op vaste lasten

Wanneer jouw financiële situatie je ertoe dwingt om te gaan besparen is het altijd de moeite waard om daarvoor in eerste instantie in de richting van je vaste lasten te kijken. Zoveel spreekt eigenlijk voor zich. Het zijn immers deze vaste lasten die op het einde van de rit het overgrote merendeel van je inkomen in beslag nemen. Wil jij ook jouw maandelijkse lasten kunnen drukken en ben je daarvoor nog op zoek naar enkele interessante bespaartips? Je ontdekt ze middels onderstaand overzicht!

1. Besparen op de energiefactuur

De energiefactuur is een noodzakelijk kwaad. Alle gezinnen in Nederland hebben dan ook behoeften aan gas en / of elektriciteit. Door de jaren heen hebben we bovendien met z’n allen kunnen vaststellen dat de kosten voor ons energieverbruik danig zijn gestegen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat veel mensen op zoek gaan naar een manier om de kost van hun energiefactuur te drukken. Hier bestaan tal van verschillende mogelijkheden voor. Wat dit betreft kan je denken aan:

 • Je kan een vergelijking uitvoeren tussen de verschillende energieleveranciers
 • Je kan nadenken over het voorzien van een systeem met zonnepanelen

De eerste optie waarover je beschikt is er één die iedereen zeer eenvoudig toe kan passen. Sowieso wordt het in de praktijk dan ook sterk aanbevolen om één keer per jaar een vergelijking uit te voeren. Een dergelijke vergelijking brengt niet alleen in kaart hoe het aanbod er bij verschillende energieleveranciers uitziet, daarnaast wordt ook het verschil in prijs meteen duidelijk.

Verwarm je, je volledige woning op elektriciteit en beschik je nog niet over zonnepanelen? Ondanks het feit dat een dergelijke installatie uiteraard een bepaalde investering vereist kan het de moeite waard zijn om hierover na te denken. Je kan er ook perfect voor kiezen om te lenen of om een leasingovereenkomst voor een dergelijke installatie af te sluiten. De maandelijkse kosten die je hiervoor betaalt zouden zomaar eens een stuk lager kunnen zijn gelegen dan de kosten die je anders zou moeten betalen aan de energieleverancier. Tegelijkertijd creëer je bovendien ook nog eens een meerwaarde voor de woning waar je mogelijks eigenaar van bent.

2. Besparen op de waterfactuur

Niet alleen de energiefactuur is door de jaren heen danig gestegen, dat geldt zeker ook voor de waterfactuur. Daar waar de kosten voor het waterverbruik in het verleden minder zwaar doorwogen is dat vandaag de dag vaak een compleet ander verhaal. Ook besparen op de waterfactuur behoort gelukkig tot de mogelijkheden. Hiervoor kan je rekening houden met de volgende tips:

 • Probeer een minuutje korter te douchen
 • Tracht water uit een regenton te benutten
 • Probeer zo vaak mogelijk de kleine knop van het toilet te gebruiken
 • Een spoelonderbreker voorzien op je toilet kan interessant zijn
 • Laat tijdens het tandenpoetsen de kraan niet lopen
 • Lekkende of druppelende kranen vervang je bij voorkeur zo snel mogelijk

In het bijzonder deze laatste tip is er één die in de praktijk vaak over het hoofd wordt gezien. Het langzame gedruppel van een kraantje lijkt op het eerste zicht misschien niet zo erg, maar geloof ons als we zeggen dat dit aan het einde van het jaar zorgt voor een behoorlijk extra verbruik. Door het toepassen van de bovenstaande bespaartips zal je kunnen vaststellen dat de hoogte van je waterfactuur in ieder geval een flink stuk kan worden ingeperkt.

3. Besparen op je verzekeringen

Verzekeringen sluiten we af in de hoop ze eigenlijk nooit nodig te hebben. Dat lijkt misschien een beetje vreemd, maar toch is het zo. Omwille van deze reden gaan mensen ook vaak op zoek naar efficiënte manieren om hierop te besparen. Ondanks het feit dat besparen op verzekeringen zeker mogelijk is dien je er wel aandachtig voor te zijn dat je daardoor niet inlevert op vlak van dekkingen. Je wil immers bij een schadegeval niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Besparen op je verzekeringen is in de praktijk (onder meer) mogelijk op deze manier(en):

 • Voer altijd een vergelijking uit tussen de verzekeringen bij diverse verzekeraars
 • Overweeg of het interessant kan zijn om het eigen risico te verhogen
 • Tracht je verzekeringen te bundelen in één pakket bij dezelfde verzekeraar
 • Voorkom oververzekering of dubbele dekkingen
 • Betaal je verzekeringspremie bij voorkeur per jaar

Het toepassen van de hierboven aangehaalde vijf bespaartips zorgt ervoor dat je kan besparen op je verzekeringen zonder dat je daarvoor moet inleveren op vlak van dekkingen of zekerheden.

4. Besparen op lopende kredieten

Geld lenen voor de meest uiteenlopende doeleinden is door de jaren heen steeds beter ingeburgerd geraakt. Dit gezegd hebbende is het zo dat geld lenen ook altijd geld kost. Gelukkig is het ook mogelijk om te besparen op de kredieten die je van plan bent om af te sluiten evenals op degene die je reeds eerder hebt afgesloten. Ben je van plan om een nieuwe lening af te sluiten? Vergelijk dan altijd de verschillende kredietmogelijkheden die worden aangeboden door verschillende kredietverstrekkers. Beschik je reeds over meerdere lopende kredieten waarvan je de kosten graag wenst te drukken? Dan kan oversluiten het overwegen meer dan waard zijn. Op deze manier voeg je alle kredieten samen wat zowel een praktisch als een financieel voordeel kan opleveren.

Besparen op boodschappen

Wanneer we het hebben over de hoogste kosten waar gezinnen maandelijks mee worden geconfronteerd gaat de aandacht al vaak naar de energiekosten waarvan sprake is. Begrijp ons niet verkeerd, het spreekt voor zich dat deze kosten behoorlijk hoog kunnen uitvallen, maar er is meer.

Wat bijvoorbeeld ook te denken van de boodschappen? In tegenstelling tot de maandelijkse voorschotfactuur voor energie is het zo dat deze boodschappen doorgaans niet allemaal in één keer gebeuren. Het feit dat ze gespreid worden over de maand zorgt er doorgaans voor dat de kosten die eraan verbonden zijn danig worden onderschat. Hou bijvoorbeeld maar eens enkele maanden bij hoeveel geld er aan alle boodschappen wordt besteed.

We zijn er zeker van dat dit best even schrikken wordt. Omwille van deze reden is de nodige aandacht besteden aan besparen op boodschappen een absolute aanrader. Wij hebben hieronder in ieder geval drie belangrijke bespaartips voor je op een rijtje gezet die je hierbij kunnen helpen.

1. Stel een weekplanning op

Wanneer je, je gaat verdiepen in de belangrijkste boodschappen bespaartips is één van de eerste zaken die daarbij naar voren komt het opstellen van een zogenaamde weekplanning. Een dergelijke planning bevat onder meer informatie over wat je huishouden per dag eet. Op basis hiervan kan er vervolgens enkele dagen of een week vooruit worden gekeken. Probeer één keer per week op een vast moment de boodschappen in huis te halen. Zo dien je niet elke dag naar de supermarkt te gaan en zal je ook niet in de verleiding komen om allerhande extra's te kopen.

2. Bekijk folders met kortingen

De tweede bespaartip die betrekking heeft tot je boodschappen heeft te maken met het controleren van de folders van de supermarkten die zich in jouw buurt bevinden. Voor deze folders geldt dat ze vaak zijn terug te vinden op de website van de supermarkt in kwestie. Bepaal de boodschappen voor het weekmenu (zie hierboven) en kies hierbij bij voorkeur voor producten die op dat ogenblik worden aangeboden tegen een bepaalde korting.

3. Voorkom voedselverkwisting

Wil je kunnen besparen op de kosten van je boodschappen? Dan is het tevens van belang om voedselverkwisting te voorkomen. Het kopen van boodschappen in grotere hoeveelheden en op die manier profiteren van interessante kortingen die worden aangeboden kan een besparing opleveren, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je vervolgens veel van deze boodschappen moet weggooien. Op die manier gaat het voordeel dat je hebt behaald met het aankopen van de boodschappen tegen een interessante promotie immers verloren en dat is ook niet de bedoeling.

Voor bovenstaande gelden uiteraard ook uitzonderingen. Bepaalde producten die over een zeer lange houdbaarheidsdatum beschikken zijn bijvoorbeeld wel gewoon perfect aan te kopen in grotere hoeveelheden tegen een extra scherpe prijs. Enkele voorbeelden van dergelijke producten zijn niet alleen koffie en tandpasta, maar ook wasmiddel en shampoo.

4. Tracht het bestellen van eten te vermijden

Het wordt sterk aangeraden om ervoor te zorgen dat je altijd over een kant en klare maaltijd beschikt in je woning. Ook de beschikking hebben over enkele restjes die eenvoudig op te warmen zijn kan interessant zijn. Heb je na een lange werkdag niet veel zin om nog eten klaar te maken? Dan is een kant en klare maaltijd nog altijd een stuk voordeliger dan eten te laten leveren.

5. Breng eens een bezoekje aan een markt

Vroeger kozen ontzettend veel mensen ervoor om één keer per week boodschappen te doen op een lokale markt. Vandaag de dag is dat veel minder en dat is jammer. Het aankopen van levensmiddelen op een markt kan ook tegenwoordig immers nog een stuk voordeliger uitvallen dan wanneer je alle gewenste producten gaat bestellen in een lokale shop of supermarkt. Bovendien is het zo dat er op een markt ook altijd een fijne sfeer heerst waardoor het de uitstap meer dan waard is.

6. Vergelijk de prijzen bij verschillende winkels

Deze zesde tip geldt eigenlijk niet alleen maar voor besparen op boodschappen, maar voor besparen op in principe alle aankopen die je van plan bent om te doen. Het spreekt immers voor zich dat de prijzen van producten of goederen danig kunnen verschillen afhankelijk van de winkel in kwestie. Door het uitvoeren van een simpele vergelijking kan je dan ook met zekerheid aardig wat besparen. Dit terwijl je wel gewoon kan blijven rekenen op die producten, goederen of systemen die jij wenst.

7. Benut de voordelen van klantenkaarten

Last but not least, ben jij iemand die vaak zijn of haar aankopen doet in dezelfde winkel? Dan is het altijd interessant om na te gaan of deze beschikt over een klantenkaart of niet. Vaak is het immers zo dat je met een dergelijke kaart als trouwe klant kan sparen voor mooie kortingen of soms zelfs voor gratis artikelen. Door je klantenkaarten te digitaliseren in een handige app op je smartphone zorg je er bovendien voor dat je deze altijd bij de hand hebt. Door optimaal je voordelen als vaste, trouwe klant te benutten kan je zomaar op termijn hele mooie besparingen realiseren.

Besparen op je vakantie

Iedereen heeft recht op vakantie. Zoveel spreekt voor zich. Veel mensen hebben hier in de praktijk bovendien ook stevig behoeften aan, al was het maar om even goed de batterijen op te kunnen laden. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat een vakantie ook best wat geld kost. Gelukkig bestaan er ook verschillende manieren om hierop te besparen zonder dat je daarvoor moet inleveren op vlak van vakantieplezier. Denk wat dit betreft aan de onderstaande bespaartips:

 • Bespaar op je vakantie door erg vroeg of net erg laat te boeken
 • Kies voor een voordeligere vakantiebestemming dicht(er)bij huis
 • Weet waar je tijdens je vakantie uit eten gaat
 • Verdiep je in mogelijke voordeelkaarten ter plaatse
 • Kies voor een doorlopende reisverzekering bij meerdere vakanties per jaar

Besparen op je vakantie is in de praktijk mogelijk door het benutten van verschillende soorten kortingen. We maken op dit vlak een onderscheid tussen enerzijds een vroegboekkorting en anderzijds een last minute aanbieding. Welke van de twee het meest interessant is, is afhankelijk van het moment van boeken, de bestemming van je keuze, etc.

Besparen op je vakantie doe je niet alleen door rekening te houden met de kosten van de vakantie op zich. Ook ter plaatse op je vakantiebestemming wordt er vaak zeer veel geld uitgegeven. Ga je graag uit eten? Eet dan niet op de meest toeristische plaatsen, maar ga eten waar er veel locals zijn te vinden. Deze mensen weten niet alleen waar het lekker is, maar ook waar de prijzen het interessantst zijn. Ben je van plan om gebruik te maken van het openbaar vervoer en ga je aan sightseeing doen? Verdiep je dan ook zeker even in het bestaan van mogelijke voordeelkaarten op je bestemming.

Cashbackkorting, zeer interessant

Een manier om te besparen die door de jaren heen in razend snel tempo heel wat populairder is geworden is het claimen van cashbackkortingen. In de Verenigde Staten vormt dit sinds jaar en dag voor heel wat gezinnen een uitstekende manier om hun vaste kosten onder de vorm van hun boodschappen te kunnen drukken. Ook hier in Nederland is het zo dat cashbackkortingen steeds vaker worden benut. Er zijn dan ook helemaal geen nadelen aan verbonden, in tegendeel.

Wanneer je, je aanmeldt bij één van de verschillende cashbackplatformen of zogenaamde cashback applicaties die hier in Nederland beschikbaar zijn kan je eigenlijk onmiddellijk beginnen met besparen. Hoe komt dat nu eigenlijk? Zeer eenvoudig. Wanneer jij een bestelling plaatst bij een aangesloten (web)winkel zal het platform in kwestie daar een bepaalde commissie voor ontvangen. Door een gedeelte van die commissie terug te geven aan de klant worden beide partijen er beter van.

Op het eerste zicht lijkt de besparing die je met cashbackkortingen kan realiseren misschien een beetje aan de magere kant, maar vergis je niet. Wanneer je enkele maanden gebruik maakt van bijvoorbeeld een cashback applicatie zal je kunnen vaststellen dat de bedragen die je opspaart best hoog kunnen oplopen. Dit niet in het minst wanneer je net als zoveel andere mensen vandaag de dag het merendeel van jouw aankopen doet via het internet.

Snelle bespaar tips

Het merendeel van de bespaar tips die er bestaan hebben eigenlijk pas effect wanneer je de tip in kwestie voor een lange(re) periode toepast. Voor heel wat mensen die op zoek zijn naar manieren om geld te besparen geldt echter dat ze tips willen benutten die instant voordeel kunnen opleveren. Bestaat dat echter wel? Zeker. Hieronder hebben we verschillende snelle bespaar tips voor jou op een rijtje gezet die jij vandaag nog kan toepassen en meteen rendement kunnen opleveren!

 • Douche niet langer dan 5 minuten
 • Probeer alleen een was te draaien met een volle trommel
 • Shop bewuster, ook voor wat de standaard boodschappen betreft

Steeds vaker kiezen mensen voor een maandelijkse afrekening van hun energieverbruik waardoor ze aan het einde van het jaar niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Dit betekent dat besparende maatregelen die je op vlak van energie vandaag doorvoert veel sneller merkbaar zijn in je portefeuille. Let op, door minder lang te douchen bespaar je niet één, maar wel twee keer. Hierdoor kan immers niet alleen de waterfactuur worden verlaagd, daarnaast kan je op deze manier ook significant besparen op de energierekening. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Stel je vast dat je aan het einde van de maand niet veel overhoudt van het inkomen dat je hebt ontvangen? Probeer dan om bewuster te winkelen. Vergelijk de prijzen bij de diverse supermarkten in je buurt en ga voor de goedkoopste. Daarnaast kunnen ook extra kortingen je helpen om te besparen en kan het de moeite waard zijn om huismerken te overwegen in plaats van A-merken. Ook op deze manier kan je vrij snel rekenen op een aantrekkelijke besparing.

Let op het brandstofverbruik van je voertuig

Wanneer je op zoek bent naar snelle bespaartips is het ook de moeite waard om even verder te kijken dan enkel en alleen hetgeen er zich afspeelt in je woning. Kosten besparen doe je immers niet alleen binnen-, maar ook buitenshuis. Denk bijvoorbeeld wat dit betreft maar eens aan het brandstofverbruik van je voertuig. Voor heel wat mensen geldt dat ze hier niet bij stilstaan, maar door de jaren heen zijn de kosten die hieraan verbonden zijn danig toegenomen. De verwachting is bovendien dat de diesel- en benzineprijzen ook in de toekomst alleen maar verder zullen stijgen. Door je rijgedrag hieraan aan te passen en bijvoorbeeld vaker de fiets te nemen kan je eigenlijk instant de kosten waarmee je te maken krijgt drukken.

Bezuinigen is interessant voor iedereen

Het is best mogelijk dat jouw financiële situatie er momenteel gewoon goed uitziet. Alle facturen kunnen vlot worden betaald en ook eventuele onverwachte kosten kan je probleemloos het hoofd bieden. Heb je echter ook de mogelijkheid om wat opzij te zetten zodat je een financiële reserve kan opbouwen? Net hier loopt het in de praktijk immers vaak fout. Mensen kunnen tegenwoordig wel goed hun kosten betalen en alle financiële uitdagingen het hoofd bieden, maar zal dat ook in de (nabije) toekomst nog steeds het geval zijn? Bezuinigen kan in de praktijk voor iedereen interessant zijn, zelfs voor zij die daar misschien tegenwoordig niet meteen de drang toe voelen. Bewust omgaan met het geld waarover je beschikt levert immers op een bepaald moment altijd voordeel op.

Blijvend besparen voor het meeste voordeel

Mensen zijn zich vandaag de dag meer dan ooit in het verleden het geval was bewust van de noodzaak om geld te besparen. Dit gezegd hebbende maken tegelijkertijd heel wat mensen de fout om slechts één keer besparingen door te voeren. Met andere woorden, men vergelijkt bijvoorbeeld één keer de tarieven bij de verschillende energieleveranciers om dit vervolgens in de daarop volgende jaren niet meer te doen. Het hoeft niet gezegd dat je op deze manier niet blijvend zal kunnen rekenen op de interessante prijzen voor jouw energiecontract, in tegendeel.

Wil jij blijvend kunnen besparen en daardoor blijvend kunnen rekenen op het meeste voordeel? Zorg er dan voor dat je minstens (en dit is het absolute minimum) één keer per jaar nadenkt over hoe je kan besparen. Op deze manier vergroot je niet alleen het bewustzijn met betrekking tot jouw financiële situatie, daarnaast kan je hierdoor altijd op een bepaalde manier aanspraak maken op een financieel voordeel. Besparen doe je dus niet voor even, maar wel voor je hele leven!

Handige links: Geld besparen, Tien geldtips om beter rond te komen en Besparen.