1. Floryn
Floryn

In 2 minuten aangevraagd, binnen 24 uur geregeld. Neem geld op wanneer u wilt, betaal alleen bij gebruik en dagelijks opzegbaar!

Beste keuze 2022 Meest gekozen
Minimaal bedrag € 10.000
Maximaal bedrag € 3.000.000
Voorwaarden
  • Inschrijving bij de KVK
  • € 100.000+ jaaromzet
2. New10
New10

Bij New10 van ABN AMRO weet u binnen 15 minuten of u geld kan lenen. Regel alles zelfstandig online. Ook herfinancieren mogelijk.

Minimaal bedrag € 5.000
Maximaal bedrag € 1.000.000
Voorwaarden
  • 15+ maand in business
  • € 50.000+ jaaromzet
Swishfund

Bij Swishfund kun je binnen 24 uur goedkeuring krijgen en de aanvraag is binnen 10 minuten online geregeld.

Minimaal bedrag € 3.000
Maximaal bedrag € 1.000.000
Voorwaarden
  • 12+ maand in business
  • € 50.000+ jaaromzet
Let op! Geld lenen kost geld

De zakelijke lening

Steeds meer mensen besluiten om voor zichzelf te beginnen. Omdat ze niet meer voor een baas willen werken of omdat ze hun vaste baan zijn kwijtgeraakt door verschillende oorzaken. Als het niet lukt om weer in loondienst aan de slag te komen. Als u dat niet meer wilt kunt u overwegen om een eigen bedrijf te beginnen. In veel gevallen is het dan noodzakelijk om voor de financiering van bijvoorbeeld een bedrijfsauto, producten, gereedschappen of apparatuur een lening af te sluiten. Dit is vaak financieel gunstiger dan hiervoor eigen kapitaal in te zetten. Daarnaast is het niet verstandig om al uw financiële reserves geheel in uw bedrijf te steken. Want als dan de wasmachine stuk gaat of er is andere financiële tegenslag dan is er geen geld beschikbaar om dit op te vangen.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een zakelijke lening?

Als u op zoek gaat naar mogelijkheden voor zakelijke financiering zijn er een paar dingen waar u op moet letten, namelijk:

  • Hoeveel geld heb ik nodig voor mijn bedrijf?
  • Kan ik de lening binnen de gestelde termijn aflossen?
  • Betaal ik niet te veel rente?
  • Zijn de voorwaarden voor de lening voor mij haalbaar?

Deze criteria moet u voor ogen houden als u leningen en kredietverstrekkers met elkaar gaat vergelijken. Het is immers niet de bedoeling dat u door het aangaan van een zakelijke lening in ernstige financiële problemen komt. Daarom is het ook belangrijk om voordat u voor uzelf begint een goed businessplan te schrijven waarin u voor uzelf op een rijtje zet wat uw plannen zijn en hoeveel startkapitaal u daarvoor nodig heeft.

Projectfinanciering

Niet alleen startende zelfstandigen maken gebruik van een zakelijke lening. Ook ondernemers die al wat langer meelopen lenen soms geld. Dit kan nodig zijn voor de aanschaf van nieuwe apparatuur of voor de voorfinanciering van een groot project. Als u de opdracht krijgt om een huis te bouwen dan wordt dat meestal niet vooraf door de opdrachtgever betaald, maar jij moet wel de grondstoffen betalen en de eventuele onderaannemers. Hiervoor is dan een bedrijfskrediet een prima oplossing. U kunt in dit geval het beste een lening afsluiten waarbij u tussentijds grotere bedragen boetevrij kunt aflossen. Want als de opdrachtgever een deelbetaling doet omdat een deel van het project naar wens is afgerond dan wilt u natuurlijk dit geld inzetten om uw lening te verlagen zodat u ook fors minder rente betaalt. Let dus op bij het afsluiten van de lening dat u boetevrij kunt aflossen als dat aan de orde is.

Doorgroeien met uw bedrijf

Als de zaken goed gaan dan wilt u misschien doorgroeien met uw bedrijf. Naar een groter pand, misschien een medewerker in dienst nemen zodat u meer opdrachten kunt aannemen. Maar daar is geld voor nodig. En pas als u de uitbreiding heeft gerealiseerd kunt gaan werken aan het vergroten van uw omzet. Voor de financiering van uw plannen is een zakelijke lening een prima optie. Bereken zo nauwkeurig mogelijk hoeveel geld u nodig hebt. Teveel lenen is niet handig omdat u over het uitstaande saldo immers ook rente betaalt en het gehele bedrag moet wel binnen de overeengekomen looptijd worden terugbetaald. Maak het uzelf dus niet moeilijk door teveel geld te lenen. Hoe lager uw lasten, hoe meer geld er overblijft voor uw levensonderhoud en voor het doen van eventuele investeringen. Het internet staat vol met websites waar u snel geld kunt lenen. Soms zelfs zonder noemenswaardige voorwaarden. Als u bot vangt bij de bank of bij een bonafide geldverstrekker dan is de verleiding misschien groot om uw toevlucht tot zo'n online lening waarvan de voorwaarden nu niet bepaald gunstig zijn, maar het is de enige mogelijkheid. Realiseer u goed dat een afwijzing voor een lening niet voor niets wordt gedaan. De geldverstrekker waar u uw aanvraag deed heeft er goed naar gekeken en is kennelijk tot de conclusie gekomen dat het verstrekken van een geldlening niet verantwoord is. Daar zijn vaak heel goede redenen voor. Als u dan tegen beter weten in bij een malafide kredietverstrekker toch een zakelijke lening gaat afsluiten is de kans behoorlijk groot dat u in ernstige financiële problemen komt. En zo snel als bedrijven zijn met het verstrekken van een lening, zo snel zijn ze ook met het op u af sturen van incassobureaus die er doorgaans niet al te vriendelijke incassomethodes op na houden. Bezint eer ge begint, het is een oud gezegde maar hier zeker van toepassing.

Het afsluiten van een zakelijk krediet

Geldverstrekkers stellen voorwaarden voor het toekennen van een zakelijke lening. Zo geldt er in veel gevallen een leeftijdsgrens van minimaal 21 jaar. Ook wordt meestal een voorwaarde gesteld voor het aantal jaren dat u als zelfstandige aan het werk bent. Als u als startende ondernemer een lening wilt afsluiten is het dus zaak te zoeken naar een kredietverstrekker die deze voorwaarde niet stelt. Voor een wat lager bedrag van enkele duizenden euro's is dit meestal geen probleem. Wilt u een groter bedrag lenen dan wordt vaak geëist dat u een financiële reserve heeft voor bijvoorbeeld privé uitgaven. Als u helemaal geen spaargeld heeft is het risico immers een stuk groter dat u de afgesloten lening niet kunt terugbetalen. Dit risico wil de geldverstrekker natuurlijk zo klein mogelijk houden. Soms kan het handig zijn om herfinanciering van schulden toe te passen. Heeft u schulden open staan of meerdere leningen lopen? Dan kunt u één krediet aanvragen tegen een vaak aantrekkelijke rente om hiermee deze openstaande posten af te betalen. U heeft dan het grote voordeel dat u nog maar met één instantie te maken heeft waaraan u moet aflossen. U weet waar u aan toe bent en betaalt vaak minder rente en kosten dan bij meerdere openstaande schulden. Dit is dus zeker het overwegen waard als u meer overzicht wilt krijgen over uw financiële situatie. De meeste verstrekkers van zakelijke leningen zijn bereid om voor dit doel een lening te verstrekken aan ondernemers.