Ontdek alle opties voor een lening bij verbouwing

Woning verbouwen? Dit zijn de lening mogelijkheden
Woning verbouwen? Dit zijn de lening mogelijkheden
20 april 2022 3 minuten 0 reacties

Lenen bij verbouwing: wat zijn je mogelijkheden?

Er is altijd wel iets aan je woning dat aan vervanging of verbetering toe is. Is het niet de keuken, dan is het wel de badkamer of een ander gedeelte van het huis. En het is goed mogelijk om de nodige aanpassingen te doen, ook als je op dit moment niet het benodigde budget hebt. Het afsluiten van een lening is de perfecte manier om te starten met de verbouwing aan je woning. Je hebt dan te maken met diverse leenvormen: het is aan jou om te ontdekken wat voor jou de beste keuze is.

Ontdek welk type lening bij je past

Het maakt niet uit wat je aan je woning wilt veranderen: een goede lening aanvragen is altijd mogelijk. Het is wel belangrijk om van tevoren een duidelijke situatieschets te maken, zodat je weet wat de beste keuze is. Hier vind je dan ook een overzicht van de verschillende soorten leningen die je kunt afsluiten bij diverse kredietverstrekkers.

  Persoonlijke lening Doorlopend krediet
Beschrijving

Je krijgt het geld in één keer op je rekening. Het bedrag is vooraf bepaald. Looptijd en rente zijn vooraf vastgesteld en veranderen niet gedurende de looptijd.

Je kiest zelf een kredietlimiet. Je kunt naar eigen behoefte geld opnemen van het limiet. Rente betaal je alleen over het opgenomen bedrag.

Voordelen
 • Vaste looptijd en rente geeft je zekerheid. Als de rente stijgt heb je hier geen last van.
 • Het maandbedrag dat je terugbetaalt staat vast waardoor je altijd duidelijkheid hebt over de terugbetaling.
 • Je kiest van tevoren een kredietlimiet. Je bepaalt zelf hoeveel geld je opneemt en wanneer je dit opneemt.
 • Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je opneemt.
Nadelen
 • De lening is minder flexibel. Je kunt afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen en gebruiken.
 • Je kunt je lening niet altijd tussentijds aflossen.
 • Aflossen duurt langer, omdat je het geld altijd weer kunt opnemen.
 • De rente is variabel, waardoor deze omhoog kan gaan tijdens de looptijd.

Dit zijn de voordelen van een lening voor verbouwing

Waarom is het aantrekkelijk om voor een lening te kiezen bij de verbouwing van je woning? Er zijn meerdere voordelen waar je mee te maken krijgt. Hier vind je de belangrijkste voordelen op een rij:

 1. Direct financieren: met een lening ben je in staat om meteen de nodige aankopen te doen om een verbouwing te kunnen financieren.
 2. Ook met eigen geld: het is mogelijk om een gedeelte van het benodigde geld te lenen, omdat je een ander deel uit eigen zak betaalt.
 3. Rente aftrekbaar: de rente over de lening is, onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Het geld moet wel gebruikt worden voor het verbouwen van je eigen woning.

In 3 stappen een lening voor verbouwing aanvragen

Een lening aanvragen kan bij tal van kredietverstrekkers. Onder andere De Nederlandse Kredietmaatschappij, Santander en Saldodipje behoren tot de opties. Verder kun je terecht bij banken zoals ABN AMRO, ING, Rabobank en meer. Hoe pak je de aanvraag van een lening voor verbouwing aan? Hier lees je doe je dat doet in 3 stappen:

Stap 1: Bepaal je leendoel

Het is van tevoren altijd belangrijk om vast te leggen wat je leendoel is en hoeveel je precies nodig hebt. Op deze manier maak je een keuze die perfect aansluit op jouw persoonlijke situatie. Daarna ga je kredietverstrekkers vergelijken.

Stap 2: Vergelijk kredietverstrekkers

Online kun je terecht voor de actuele top 3 beste leningen. Deze leningen zijn geselecteerd op basis van verschillende punten: het maximale leenbedrag, de beschikbare leenvormen, de rente en de looptijd. Het is ook altijd slim om de verschillende aanbieders op deze zaken te vergelijken. Zo maak je de beste keuze.

Stap 3: Vraag de lening aan

Heb je de beste lening gevonden? Het is dan mogelijk om meteen de lening aan te vragen via de website van de aanbieder. Je vult jouw gegevens in en doet je aanvraag: je krijgt dan snel reactie. Ook worden je gegevens gecontroleerd en hoor je of je aanvraag wordt goedgekeurd. Als alles akkoord is wordt de lening in gang gezet en kun je snel aan de slag met je verbouwing.

Reacties (0)

Geen reacties gevonden…

Plaats reactie