Geld lenen zonder BKR-toetsing? Ontdek hier waar dat kan

Geld lenen zonder BKR-toetsing
Geld lenen zonder BKR-toetsing
12 april 2022 18 april 2022 2 minuten 1 reactie

Wat is BKR?

BKR staat voor Bureau Kredietregistratie. Bureau Kredietregistratie is een organisatie die leningen bijhoudt die jij bent aangegaan. Hiervan is een duidelijk overzicht gemaakt, zodat het voor kredietverstrekkers mogelijk is om te zien of het slim is om jou een lening te verstrekken. Er zijn veel financiële zaken waarbij er sprake is van een BKR-toetsing. In de meeste gevallen is dit bij een lening ook het geval.

Iedereen kan een BKR-registratie hebben: het hoeft daarom niet direct iets negatiefs te zijn. Er zijn ook voorbeelden van een positieve registratie. Het hebben van een abonnement van een smartphone die meer dan € 250 waard is zorgt al voor een registratie. Ook het hebben van een hypotheek of een creditcard levert je een BKR-registratie op. Deze zijn niet negatief, tenzij je een betalingsachterstand oploopt. Heb je bijvoorbeeld bij je hypotheek al een betalingsachterstand van 3 termijnen? Dan is er wel sprake van een negatieve BKR-registratie.

Geld lenen zonder BKR: ontdek de opties

Geld lenen zonder BKR: is dat mogelijk? Het kan zomaar voorkomen dat je te maken krijgt met onverwachte kosten. En wanneer je het benodigde geld niet direct hebt klaarliggen, is het prettig om te weten dat je dit geld kunt lenen. Maar wat als je een negatieve BKR-registratie hebt, bijvoorbeeld omdat je elders een lening hebt openstaan die je nog niet hebt terugbetaald? Er zijn nog steeds opties waarbij je BKR-registratie jou niet in de weg zit. Saldodipje is een van de kredietverstrekkers met deze mogelijkheden.

Dit moet je weten over Saldodipje

Saldodipje is een kredietverstrekker die zich inzet voor een verantwoorde kredietverlening. Voordat een lening of krediet wordt goedgekeurd, wordt er altijd een financiële check gedaan. Maar dit is niet altijd het geval. Je bent in staat om te lenen zonder BKR-toetsing bij Saldodipje. De regel geldt: bij een lening boven de € 250 is er een BKR-toetsing en krijg je hiervan ook een BKR-registratie. Maar bij Saldodipje is het mogelijk om minder dan € 250 te lenen. Je kiest hierbij voor een minilening: je kunt hiermee tot € 1.000 lenen. Maar wanneer je kiest voor een leenbedrag van € 250, kun je lenen zonder een BKR-toetsing.

Kleinere bedragen lenen zonder BKR-toetsing brengt verschillende voordelen met zich mee. Ongeacht je financiële situatie is het mogelijk om tot € 250 te lenen, bijvoorbeeld voor de aankoop van een huishoudelijk apparaat dat je niet kunt missen. Een ander voordeel is dat je niet te maken krijgt met een BKR-registratie. Toekomstige kredietverstrekkers zien dan ook niet staan welke bedragen jij geleend hebt onder de € 250.

Bezoek Saldodipje

Geld lenen? Bekijk je mogelijkheden

Saldodipje is een van de weinige kredietverstrekkers waar je terecht kunt voor een minilening. Je hebt hierbij niet te maken met een BKR-check. Houd er wel rekening mee dat je rente betaalt over je lening en dat je daardoor altijd meer geld terug moet betalen dan dat je leent. Leningen vergelijken? Bekijk de top 3 beste leningen en maak een verantwoorde keuze.

Reacties (1)

  • Ik kan Saldodipje wel aanraden. Een paar jaar geleden heb ik een minilening genomen bij Saldodipje en ik overweeg het weer te doen. Toen was het voor een nieuw bed en nu voor een nieuwe wasmachine. Je betaalt relatief veel rente, maar het is wel een uitkomst wanneer je een maandje krap bij kas zit. Je moet alleen zeker weten dat je het de volgende maand weer terug kan betalen.

    Chantal 18 april 2022

Plaats reactie