Santander

Bij Santander krijgt u het hele bedrag van de persoonlijke lening in één keer uitbetaald. Klanten beoordelen Santander met een 8.

Beste keuze 2022 Meest gekozen
Minimaal bedrag: € 1.500
Maximaal bedrag: € 50.000
Exclusief lage rente vanaf 5%
Geld in één keer uitbetaald
Kredietconcurrent

Geld lenen kost altijd geld, het is daarom goed om de goedkoopst mogelijke lening te kiezen met lage maandlasten. Deze vindt u bij Kredietconcurrent.

Minimaal bedrag: € 7.500
Maximaal bedrag: € 100.000
Krediet Groep Nederland

Krediet Groep Nederland heeft maar één belang, het klantbelang. Laat u in positieve zin verassen door een lening aan te vragen.

Minimaal bedrag: € 2.500
Maximaal bedrag: € 100.000
Let op! Geld lenen kost geld

Verschillende soorten leningen

Wanneer u geld nodig heeft voor een noodzakelijke of gewenste aankoop dan kunt u hiervoor een lening afsluiten. U kunt daarbij kiezen uit verschillende opties. De meest voorkomende zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Hieronder leggen we uit wat deze verschillende leenvormen inhouden.

Persoonlijke lening

De persoonlijke lening is de meest gekozen lening wanneer er direct gebruik moet worden gemaakt van het leenbedrag. Het komt vaker voor dat er een grotere uitgave gedaan moet worden, maar dat het geld voor deze uitgave niet aanwezig is. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een nieuwe auto, omdat de huidige auto niet meer door de Apk-keuring komt. Er is dan direct geld nodig om weer te kunnen rijden. Met de persoonlijke lening staat het bedrag op korte termijn op de rekening, zodat de nieuwe auto kan worden gekocht. Uiteraard is dit slechts een voorbeeld.

Wanneer u een persoonlijke lening afsluit, dan mag u zelf weten dat u met dit bedrag doet. Stel dat u € 5.000,- leent middels een persoonlijke lening, dan krijgt u dit bedrag gestort op de betaalrekening en u kunt het uitgeven zoals u wilt. U kunt er een grote uitgave mee doen, maar u kunt er ook meerdere kleinere uitgaven mee doen. Zo wordt de persoonlijke lening ook wel eens afgesloten om meerdere kleinere leningen mee af te lossen, zodat er bij slechts één partij een lening bestaat. Dit is allemaal mogelijk wanneer u een persoonlijke lening afsluit.

Het voordeel van een persoonlijke lening is wel dat alles vast staat. U weet vooraf wat het rentepercentage is en welk bedrag u uiteindelijk terugbetaalt. Het rentebedrag wordt dan ook van tevoren berekend en niet maandelijks berekend over het nog openstaande bedrag. Dit betekent dat u altijd het vooraf berekende rentebedrag terugbetaalt, ook wanneer u versneld af wilt betalen. U weet precies hoeveel termijnen u moet betalen. De looptijd staat vast en u krijgt de termijnbedragen voor de betreffende maanden doorgegeven. Vaak kan dit ook per automatische incasso. In de meeste gevallen is versneld aflossen boetevrij. U kunt dan extra terugbetalingen verrichten wanneer het u uitkomt, bijvoorbeeld wanneer u vakantiegeld heeft ontvangen.

Kenmerken

  • Per maand wordt er een vast bedrag afgelost.
  • De looptijd van de persoonlijke lening wordt vooraf vastgesteld.
  • De lening heeft een vast rentepercentage.
  • Het leenbedrag wordt direct op uw bankrekening gestort.
  • Boetevrij aflossen is mogelijk.

Wanneer u direct een grote uitgave of meerdere kleinere uitgaven moet doen, en u heeft zelf het geld niet voorhanden, dan kan een persoonlijke lening de juiste keuze zijn. Een andere optie is het doorlopend krediet. Uiteraard biedt het doorlopend krediet ook meer financiële ruimte. Het is vooral belangrijk om goed te kijken naar wat u precies nodig heeft, zodat u een goede keuze kunt maken tussen de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. U vindt bij ons de beste kredietverstrekkers wanneer u besluit om een persoonlijke lening af te sluiten.

Doorlopend krediet

Het doorlopend krediet is een goede keuze wanneer u wilt profiteren van voortdurende extra financiële ruimte. Bij een doorlopend krediet krijgt u geen bedrag op uw rekening, maar wordt er een bedrag beschikbaar gesteld dat u kunt opnemen wanneer het nodig is. Wanneer u een kredietlimiet van € 5.000,- heeft, dan kunt u dit hele bedrag opnemen. Het is ook mogelijk om kleine bedragen op te nemen wanneer dit nodig is, zoals € 100,- of bijvoorbeeld € 250,-. U kunt bedragen opnemen tot het kredietlimiet is bereikt.

U betaalt alleen rente over het geld dat u heeft opgenomen. Wanneer u geen geld opneemt van het doorlopend krediet, dan hoeft u dus ook geen rente te betalen. Neemt u € 500,- op? Dan betaalt u over deze € 500,- rente. Stel dat u een kredietlimiet van € 5.000,- heeft, dan betaalt u dus geen rente over de overige € 4.500,- zolang u hier niets van opneemt. U kunt vrij gebruik maken van het doorlopend krediet, waardoor u veel vrijheid heeft. Het geld staat tot uw beschikking wanneer het nodig is. Heeft u het niet nodig, dan blijft het gewoon staan. Een doorlopend krediet wordt dan ook niet geschorst wanneer u er langere tijd geen gebruik van maakt.

Bij een doorlopend krediet kunt u zelf bepalen wanneer u terugbetaalt en hoeveel u terugbetaalt. Uiteraard is het aan te raden om zo snel mogelijk terug te betalen wanneer u iets heeft opgenomen, vooral omdat u over alleen het opgenomen bedrag rente betaalt. U kunt dit volledig zelf plannen. U heeft met het doorlopend krediet dan ook niets te maken met een vaste looptijd, betaaltermijnen en vaste bedragen. Het doorlopend krediet is dan ook vooral populair door de hoge mate van vrijheid in de extra financiële ruimte.

Kenmerken

  • Het doorlopend krediet is doorlopend en heeft daarmee geen vaste looptijd.
  • De rente is bij het doorlopend krediet variabel.
  • Opgenomen bedragen kunnen boetevrij worden afgelost.
  • Bedragen die zijn afgelost kunnen weer opnieuw worden opgenomen.
  • U heeft een kredietlimiet in plaats van een vast leenbedrag.

Het doorlopend krediet biedt diverse voordelen ten opzichte van de persoonlijke lening, maar in bepaalde situaties is juist de persoonlijke lening een betere keuze. Dit is geheel afhankelijk van de specifieke situatie waarin u verkeert. Het is daarom belangrijk om de mogelijkheden goed in u op te nemen, zodat u goed kunt beoordelen van de voor- en nadelen zijn van een doorlopend krediet en een persoonlijke lening in uw situatie. Wanneer u een doorlopend krediet af wilt sluiten, dan vindt u via ons de beste kredietverstrekkers.