Kredietconcurrent

Geld lenen kost altijd geld, het is daarom goed om de goedkoopst mogelijke lening te kiezen met lage maandlasten. Deze vindt u bij Kredietconcurrent.

Beste keuze 2021 Meest gekozen
Minimaal bedrag € 7.500
Maximaal bedrag € 100.000
Persoonlijke lening vanaf 3,5%
Doorlopend krediet vanaf 3,5%
BKR-toetsing Ja
Santander

Bij Santander krijgt u het hele bedrag van de persoonlijke lening in één keer uitbetaald. Klanten beoordelen Santander met een 8.

Minimaal bedrag € 1.500
Maximaal bedrag € 50.000
Persoonlijke lening vanaf 5,8%
Doorlopend krediet vanaf 5,8%
BKR-toetsing Ja
Krediet Groep Nederland

Krediet Groep Nederland heeft maar één belang, het klantbelang. Laat u in positieve zin verassen door een lening aan te vragen.

Minimaal bedrag € 2.500
Maximaal bedrag € 100.000
Persoonlijke lening vanaf 3,9%
Doorlopend krediet vanaf 3,9%
BKR-toetsing Ja
Let op! Geld lenen kost geld

De financiering van uw nieuwe keuken

Een nieuwe keuken is een investering die u meestal maar één of hooguit enkele keren in uw leven doet. De keuken uitzoeken is vaak wel een leuke bezigheid. Welke stijl moet het worden, welke kleuren, welke inbouwapparatuur wilt u erin hebben, hoeveel kastruimte is er nodig, welk aanrechtblad past er mooi bij. Maar als alles is uitgezocht komt het belangrijkste punt: De financiering. Want een mooie keuken kost natuurlijk wel een flink bedrag. Als u niet kiest voor een kant en klaar keuken van de bouwmarkt maar een op maat gemaakte keuken dan moet u rekening houden met een bedrag vanaf minimaal 7.000 euro dat kan oplopen tot meer dan 20.000 euro. Voor de financiering van de nieuwe keuken kunt u gebruik maken van meerdere mogelijkheden.

  • Het verhogen van de hypotheek
  • Een persoonlijke lening
  • Een doorlopend krediet
  • Eigen geld investeren

Voor welke optie u kiest hangt natuurlijk af van uw persoonlijke situatie.

Verhogen van de hypotheek

Verreweg de meeste mensen die een nieuwe keuken laten plaatsen waarvoor geld moet worden geleend kiezen voor het verhogen van de hypotheek. Dit is qua leenvorm de goedkoopste oplossing. U kunt lenen tegen een lage rente en daarnaast kunt u de aflossing van de lening in de meeste gevallen over een lange periode uitsmeren waardoor uw maandlasten niet extreem omhoog gaan. Een andere positieve bijkomstigheid is dat de rente voor een hypotheek in veel gevallen aftrekbaar is van de inkomstenbelasting zodat u hiervan een deel terug kunt krijgen. Een hypotheek voor een nieuwe keuken krijgt u alleen wanneer de waarde van uw huis voldoende is. Veel hypotheekverstrekkers nemen hiervoor een ruime marge. Stel u heeft een koopwoning met een waarde van 200.000 euro waar u een hypotheek op heeft van 180.000 euro dan is het niet zo dat u voor de keuken 20.000 euro kunt lenen. De bank houdt namelijk altijd rekening met een mogelijke waardedaling in de toekomst. Daarom zal er altijd een marge worden gehanteerd. In vrijwel alle gevallen is het noodzakelijk om uw woning voor het aanvragen van een extra hypotheek opnieuw te laten taxeren. De kosten hiervoor zijn vaak mee te financieren en aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Een persoonlijke lening voor uw keuken

Wanneer een hypotheek in uw geval niet mogelijk is, dan is de persoonlijke lening de meest gekozen financieringsvorm. Een persoonlijke lening kunt u aanvragen bij alle banken in Nederland. Daarnaast zijn er financieringsmaatschappijen en kredietverstrekkers waar u kunt aankloppen voor een lening. Het is in alle gevallen aan te raden om meerdere offertes te vragen voor de lening. Er kan verschil zitten in het gehanteerde rentepercentage of in de bijkomende kosten. Ook de looptijd kan verschillen, wat uiteraard invloed heeft op de hoogte van de maandlasten. Bij sommige kredietverstrekkers kunt u een lening krijgen zonder dat er een toetsing bij het BKR (Bureau Kredietregistratie) in Tiel wordt gedaan. Dit klinkt als een leuk voordeel. Realiseer u echter wel dat u in ernstige financiële problemen kunt komen wanneer u meer geld leent dan u in staat bent terug te betalen. De toetsing bij het BKR is er natuurlijk niet voor niets. De rente van een lening voor een verbouwing is niet altijd aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Laat u hier dus goed over informeren om teleurstellingen te voorkomen.

Het doorlopend krediet voor uw nieuwe keuken

Een doorlopend krediet heeft een aantal voordelen boven een persoonlijke lening. Het belangrijkste voordeel is dat u het flexibel kunt opnemen en dat u over het deel dat u niet opneemt geen rente betaalt. Dit is een goede keuze als u niet alleen voor de keuken geld nodig heeft maar ook voor andere zaken in uw woning of anderszins, waarvoor u op dit moment geen eigen financiële middelen heeft. Bij het aangaan van een persoonlijke lening wil de kredietverstrekker vaak weten waarvoor het geld nodig is. Bij een doorlopend krediet is dat niet het geval omdat u het immers kunt opnemen wanneer u wilt. Gaat u zelf een keuken plaatsen die u in delen financiert dan is een doorlopend krediet een goede optie. Stel u moet eerst de vloer renoveren, dan kunt u hiervoor een deel van het krediet opnemen. Nadat de vloer gereed is neemt u een volgend deel op om de muren van de keuken aan te pakken, bijvoorbeeld voor tegel- of schilderwerk of het vervangen of aanleggen van leidingen en elektrische bedrading. Als dat klaar is kan de keuken zelf worden aangeschaft en geplaatst. Daarvoor kunt u dan opnieuw een beroep doen op uw doorlopend krediet. Als u wat langer wilt doen over de plaatsing van de keuken, omdat u toch nog niet in het huis woont en de klus in uw vrije tijd naast uw baan moet klaren, dan betaalt u dus geen rente over het deel van het krediet dat u nog niet heeft opgenomen. Had u daarentegen een persoonlijke lening afgesloten dan moet u wel direct op de gehele lening gaan aflossen en hierover rente betalen.

Eigen geld investeren in uw keuken

Sparen voor de nieuwe keuken is natuurlijk ook nog een optie. Hoewel de rente vergoeding op spaargeld erg laag is, betaalt u immers geen rente en kosten over geld dat u direct zelf kunt investeren. Het kan daarom aantrekkelijk zijn om het bedrag voor de keuken geheel of gedeeltelijk bij elkaar te sparen als plaatsing niet direct noodzakelijk is. Maak een berekening hoe lang u wilt sparen en hoeveel geld u in deze periode apart kunt zetten. Bij veel banken kunt u voor een bepaald spaardoel een aparte rekening openen, zodat de verleiding om het geld tussentijds voor iets anders te gebruiken kleiner wordt. Zodra uw doel is bereikt kunt u uw nieuwe keuken gaan uitzoeken en eventueel voor het missende deel van de kosten aanvullende financiering regelen.

Welke lening past bij mij?

Voor welke vorm van financiering u kiest hangt af van uw situatie en uw persoonlijke voorkeur. U kunt een persoonlijke lening afsluiten bij een kredietverstrekker online. Dit gaat snel en gemakkelijk en uw aanvraag wordt binnen enkele dagen beoordeeld. U kunt kiezen voor een persoonlijk lening als u al precies weet hoeveel de keuken gaat kosten. Houd daarbij rekening met eventuele extra kosten voor persoonlijke aanpassingen die u misschien wilt. Gaat u zelf uw keuken verbouwen en weet u nog niet precies wanneer u het geld nodig heeft? Dan kunt u bij een kredietverstrekker een doorlopend krediet afsluiten. Dit kunt u flexibel opnemen en voor het nog niet opgenomen deel betaalt u geen rente.