Santander

Bij Santander krijgt u het hele bedrag van de persoonlijke lening in één keer uitbetaald. Klanten beoordelen Santander met een 8.

Beste keuze 2022 Meest gekozen
Minimaal bedrag: € 1.500
Maximaal bedrag: € 50.000
Exclusief lage rente vanaf 5%
Geld in één keer uitbetaald
Kredietconcurrent

Geld lenen kost altijd geld, het is daarom goed om de goedkoopst mogelijke lening te kiezen met lage maandlasten. Deze vindt u bij Kredietconcurrent.

Minimaal bedrag: € 7.500
Maximaal bedrag: € 100.000
Krediet Groep Nederland

Krediet Groep Nederland heeft maar één belang, het klantbelang. Laat u in positieve zin verassen door een lening aan te vragen.

Minimaal bedrag: € 2.500
Maximaal bedrag: € 100.000
Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen voor uw nieuwe auto

Een nieuwe auto uitzoeken blijft voor veel mensen een hoogtepunt. Of de auto nu nieuw is of tweedehands, voor u is het een nieuwe auto waarin u hopelijk weer vele veilige kilometers kunt rijden. De financiering voor een nieuwe auto kunt u op verschillende manieren regelen. Eigen geld inbrengen is natuurlijk de beste manier, want dan bouwt u geen schuld op en is de auto direct ook gevoelsmatig van uzelf. Maar dit is niet altijd voor iedereen haalbaar. Soms is het nodig om geld te lenen voor de aanschaf van een nieuwe auto. Het is daarbij belangrijk een financiering te kiezen die bij u en uw financiële situatie past. Belangrijk bij het kiezen van een financiering zijn onder meer de volgende aspecten:

 • Het rentepercentage van de lening
 • De looptijd van de lening
 • De bijkomende kosten van de lening
 • De betrouwbaarheid van de kredietverstrekker

De persoonlijke lening

De meest gekozen vorm van financiering voor een nieuwe auto is de persoonlijke lening. Hiervoor kunt u terecht bij een bank of kredietverstrekker. Het is daarbij belangrijk om de verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken en niet direct op het eerste aanbod in te gaan. Er kunnen soms flinke verschillen zitten in persoonlijke leningen. De rente is momenteel niet extreem hoog, maar er kunnen wel hoge kosten in rekening worden gebracht die een lening duurder of goedkoper maken. Bij uw eigen bank profiteert u soms van het voordeel dat u er al klant bent, dit levert soms korting op het rentepercentage op. Een persoonlijke lening voor de aanschaf van een auto loopt over het algemeen meerdere jaren. Natuurlijk bent u het voordeligst uit als u de lening snel aflost. Maar een looptijd van 3 of 4 jaar is voor dit doel niet ongebruikelijk. Voor een persoonlijke lening die u bij een bank afsluit wordt in vrijwel alle gevallen een toetsing gedaan bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) in Tiel, om te beoordelen of het verstrekken van een lening financieel verantwoord is.

Een nieuwe auto leasen

De laatste jaren is het erg populair om een nieuwe auto te leasen. Met tweedehands auto's is dit in vrijwel alle gevallen niet mogelijk. Door te leasen hoeft u niet in één keer een flink bedrag op tafel te leggen om uw nieuwe auto te financieren. U betaalt de auto tijdens de leaseperiode gedeeltelijk af. Daarnaast zijn in de maandelijkse leaseprijs alle vaste kosten inbegrepen zoals verzekering, weenbelasting en ook het onderhoud en reparaties. Na afloop van de leaseperiode zijn er twee mogelijkheden:

 • Financial lease
 • Operational lease

Als u heeft gekozen voor financial lease kunt u de auto in eigendom krijgen. Heeft u gekozen voor operational lease dan wordt u geen eigenaar van de auto. Dat wil zeggen: het kan wel, maar dan zult u op de dag dat uw contract afloopt de restwaarde moeten betalen om de auto over te nemen. Ook voor leasecontracten geldt dat het belangrijk is om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken voordat u een contract afsluit. Kijk goed naar de voorwaarden en de kosten.

Geld lenen bij familie

Wanneer u een nieuwe of tweedehands auto wilt kopen kunt u natuurlijk ook bij uw familie of vrienden aankloppen om hiervoor geld te lenen. Of dit mogelijk is hangt natuurlijk af van de financiële positie van degene die u benadert en van uw betalingsmoraal c.q. de verstandhouding die u met deze persoon heeft. Houd altijd voor ogen dat het lenen van geld van een bekende de verhouding met deze persoon negatief kan beïnvloeden. Wanneer u door omstandigheden niet of niet meer aan uw betalingsverplichtingen kunt voldoen kan dit leiden tot flinke ruzies. Het s hoe dan ook belangrijk dat u bij het aangaan van een lening bij bekenden voor het kopen van een auto op papier zet wat er is afgesproken. In zo'n contract moeten in ieder geval de volgende zaken worden benoemd:

 • De datum waarop de lening is aangegaan
 • Het bedrag van de lening
 • Het maandelijks aflossingsbedrag
 • In geval van rente: percentage en bedrag aan rente dat is verschuldigd
 • Het aantal termijnen dat moet worden voldaan

U dient het contract beiden te ondertekenen. Houd er rekening mee dat zo'n contract rechtsgeldig is en dat uw lening verstrekker hiermee naar de rechter en vervolgens naar een deurwaarder kan gaan wanneer u niet aan uw aflossingsverplichtingen voldoet.

Financiering door de dealer

Veel merkdealers van auto's bieden aantrekkelijke leningen aan wanneer u een nieuwe auto koopt. Er wordt voor veel merken geadverteerd met leningen met 0% rente. Dit klinkt aantrekkelijk en is het vaak ook, mits u zich stipt aan de voorwaarden houdt. Lees deze dus altijd goed door voordat u met een dergelijke financiering akkoord gaat. De regel van 0% rente komt te vervallen wanneer u zich niet stipt aan de overeengekomen terugbetalingsafspraken houdt. In dat geval worden er soms forse boetes in rekening gebracht die de toch al ontstane schuld fors kunnen laten oplopen. Staar u dus niet blind op het nul procent rente verhaal maar bekijk goed of u, ook op de wat langere termijn, aan uw betalingsverplichtingen kunt voldoen.

Voor welke financiering moet ik kiezen?

Als u een nieuwe auto gaat kopen, of deze nu echt nieuw is of tweedehands, is het verstandig om goed over de financiering na te deken. Als u eigen geld heeft kun u dit inzetten voor uw auto. Rente op spaargeld is immers vrijwel te verwaarlozen. Zelf betalen is dan ook in vrijwel alle gevallen de goedkoopste oplossing. Als u de auto niet zelf kunt financieren dan is de keuze vaak tussen leasen en de persoonlijke lening. Het hangt er vanaf wat het beste bij u past. Wilt u direct eigenaar van uw auto zijn, of koopt u een tweedehands auto dan is de persoonlijke lening de optie die het meest voor de hand ligt. Als u slechts een klein extra bedrag nodig heeft dan kunt u hiervoor misschien bij familie of vrienden aankloppen. Leasen is een ideale oplossing als u graag in een nieuwe auto wilt rijden en verder geen omkijken wilt hebben naar overige kosten. Onthoud wel dat u het leasecontract volledig moet uitdienen om niet met onaangename onverwachte kosten te worden geconfronteerd.

De voordelen van een persoonlijke lening of doorlopend krediet

Wanneer u voor de aanschaf van een nieuwe of tweedehands auto geld wilt lenen dan kunt u hiervoor een persoonlijke lening afsluiten via een kredietverstrekker. Zij beoordelen uw aanvraag snel zodat u binnen enkele dagen al over het benodigde kapitaal kunt beschikken, in tegenstelling tot veel banken waar een aanvraag voor een krediet vaak langer duurt. Dit kan met name belangrijk zijn als u een tweedehands auto koopt van een particuliere eigenaar. Als deze haast heeft met het verkopen van de auto dan kan deze immers zomaar aan uw neus voorbij gaan als u het benodigde bedrag niet op tafel kunt leggen. Een doorlopend krediet kan ook interessant zijn als u een andere auto gaat kopen. Als u nog een bedrag in het doorlopend krediet laat staan kunt u daarvan een onverwacht hoge garagerekening mee betalen zonder dat u een nieuwe lening hoeft af te sluiten of uw spaargeld aanspreken.