InDelta

InDelta
 • Beleg in zelf samengestelde indexfondsen
 • Geniet van een nog grotere spreiding
 • Lage en bovendien glasheldere kosten
 
Bezoek website
Geen samenwerking

Een eerste kennismaking met InDelta

InDelta is een partij die het voor iedereen mogelijk maakt om aan indexbeleggen te doen. Het is mogelijk om automatisch te beleggen in een bepaalde hoeveelheid door InDelta zelf geselecteerde indexfondsen. Voor heel wat mensen geldt vandaag de dag dat ze graag op een zo passief mogelijke wijze willen beleggen. Ben jij één van deze mensen? Dan zou het mogelijks ook voor jou interessant kunnen zijn om in de richting van deze partij te gaan kijken.

Voor InDelta geldt dat ze haar eigen indexfondsen heeft ontwikkeld. In vergelijking met de traditionele indexfondsen zouden deze alternatieven over een betere spreiding beschikken. Die extra spreiding kan bij veel mensen als muziek in de oren klinken. Een zo optimaal mogelijke spreiding realiseren binnen je beleggingsportefeuille kan immers helpen om je risico’s aanzienlijk te drukken.

Hoe werkt beleggen bij InDelta precies?

Voor InDelta geldt dat ze beleggers de mogelijkheid biedt om op zelfstandige basis te gaan beleggen. Dit betekent dat ze een zogenaamde execution only broker is. Als je bij deze partij gaat beleggen kan je een keuze maken tussen twee verschillende mogelijkheden. Het gaat hierbij om de volgende:

 • Je gaat zelf beleggen in de indexfondsen van je keuze
 • Je kiest ervoor om je beleggingen volledig uit te besteden

In de eerste situatie beschik je als belegger helemaal zelf over de vrijheid om te beleggen in die indexfondsen van jouw keuze. Voor deze fondsen geldt dus wel dat ze allemaal zijn samengesteld door InDelta. Bovendien heb je als belegger de mogelijkheid om volledig zelf te bepalen voor hoeveel procent je in elk fonds wenst te beleggen.

Naast bovenstaande is het ook mogelijk om je beleggingen volledig uit te besteden aan InDelta. Dit betekent dat je als belegger in eerste instantie een keuze zal moeten maken tussen verschillende risicoprofielen. We maken op dit vlak een onderscheid tussen de onderstaande mogelijkheden:

 • Defensief
 • Neutraal
 • Offensief

Op basis van de keuze die je maakt tussen de bovenstaande risicoprofielen zal er een bepaalde, specifieke verdeling aan je worden voorgesteld. Deze verdeling kan dan vervolgens worden gebruikt om te beleggen bij InDelta.

Hoeveel bedragen de InDelta kosten?

Voor heel wat mensen geldt dat ze over een uitgesproken voorkeur beschikken voor passief beleggen. Dit bijvoorbeeld omdat ze zelf slechts een bepekte kennis hebben over beleggen of omdat ze zich daar gewoon liever helemaal niet mee bezig willen houden. Door een beroep te doen op de mogelijkheden die InDelta biedt is het mogelijk om tegemoet te komen aan deze verwachtingen. Zo kan je jouw volledige beleggingstraject eigenlijk moeiteloos volledig uitbesteden. Je dient er in de praktijk alleen wel rekening mee te houden dat hier bepaalde kosten aan verbonden zijn.

Voor de kosten waar je bij InDelta rekening mee moet houden geldt dat ze zeer eenvoudig zijn opgebouwd. Zo dien je als belegger geen rekening te houden met het betalen van bepaalde transactiekosten. Wel is het zo dat je een vaste kostprijs op jaarbasis dient te betalen. Voor deze kosten geldt dat ze bestaan uit:

 • Beheerkosten
 • Variabele fondskosten

Om te kunnen achterhalen welk bedrag de jaarlijkse kostprijs precies vertegenwoordigt is het altijd van cruciaal belang om de actuele InDelta kosten te raadplegen. Zoals al aangehaald zijn de kosten bij deze partij in ieder geval zeer transparant. Niet alleen is er geen sprake van transactiekosten, ook valuta- of andere kosten zijn er niet.

Wie kan er allemaal bij InDelta beleggen?

Bij InDelta beleggen is in principe voor iedereen mogelijk die er de voorkeur aan geeft om passief te beleggen. Veel mensen willen graag meeprofiteren van de rendementen die gemaakt worden op de aandelenbeurs, maar dan wel zonder dat ze zelf actief moeten gaan beleggen. Daar worden tegenwoordig verschillende mogelijkheden toe aangeboden. De belangrijkste en tevens ook meest interessante is ongetwijfeld index beleggen. De indexfondsen van InDelta maken het niet alleen mogelijk om goed gediversifieerd te beleggen, daarnaast kan je werkelijk alles uit handen geven. Op deze manier heb jij helemaal geen omkijken meer naar jouw beleggingen.

Ook mogelijk voor bedrijven

Het aanbod met beleggingsmogelijkheden voor bedrijven is in Nederland vaak een stuk beperkter dan voor particulieren. Ook daar wil InDelta graag iets aan doen. Bij InDelta beleggen is dan ook niet alleen mogelijk voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Het kan hierbij gaan om:

 • Gewone ondernemingen
 • Stichtingen
 • Verenigingen

Niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven geldt dat het van groot belang kan zijn om aan vermogensopbouw te doen. Wil je dit graag op een passieve manier kunnen realiseren terwijl je toch kan rekenen op potentieel aantrekkelijke rendementen? In dat geval kan het met zekerheid interessant zijn om even de mogelijkheden te ontdekken die InDelta voor jou in petto heeft.

Verschillende instapmogelijkheden

Wil je graag bij InDelta gaan beleggen? Dan kan je daarvoor een keuze maken tussen twee verschillende mogelijkheden. Deze partij maakt het dan ook in de praktijk mogelijk om:

 • Een éénmalige investering te doen
 • Periodieke investeringen uit te voeren

Voor welke van beide mogelijkheden jij gaat kiezen is geheel afhankelijk van de voorkeur waarover je beschikt. Bovendien spreekt het voor zich dat ook het beschikbare beleggingsbudget een niet onbelangrijke invloed zal hebben. Hoe dan ook, wil je graag in één keer beleggen of toch liever periodiek instappen? Beide opties behoren tot de mogelijkheden bij InDelta!

Hoe zijn de InDelta ervaringen precies?

De sterk toegenomen populariteit van passief beleggen heeft ervoor gezorgd dat steeds meer potentiële investeerders geïnteresseerd raken in de mogelijkheden die een partij als InDelta weet te bieden. De InDelta ervaringen die op het internet zijn terug te vinden blijken over het algemeen ook zeer positief te zijn. Het klopt inderdaad dat deze partij in vergelijking met andere platformen op de markt wat hogere kosten hanteert, maar in ruil daarvoor kan je wel rekenen op een volledige ontzorging van je volledige beleggingstraject.