Let op! Geld lenen kost geld

Freo

Freo
  • Voordelig geld lenen voor diverse doeleinden
  • Extra aflossen zonder kosten is altijd mogelijk
  • Je ontvangt het geld direct op je rekening
Bezoek website
Geen samenwerking

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
Rabo Direct Financiering B.V.
Website
https://www.freo.nl
Telefoon
088-3210003
E-mail
klantenservice@freo.nl
Adres
Fellenoord 17, 5612 AA, Eindhoven, Nederland
Laatste wijziging
18 december 2023

Wat is Freo?

Freo is een kredietverstrekker die deel uitmaakt van de Rabobank Groep. Ze werd in het jaar 2007 door Rabobank gelanceerd. Freo profileert zich als een kredietverstrekker die transparante kredieten aanbiedt. Bovendien ligt de focus duidelijk op het verstrekken van online kredieten. Deze kredietverstrekker staat erom bekend haar kredietnemers altijd een voordelige lening aan te willen bieden. Daarbij vereist ze altijd voldoende draagkracht om de lening die wordt aangevraagd terug te kunnen betalen. Beschik je over een negatieve BKR notering? Dan betekent dit helaas dat je bij Freo geen krediet zal kunnen afsluiten. Hier moet je als mogelijke kredietnemer wel rekening mee houden.

Lenen met de Freo persoonlijke lening

Een Freo lening afsluiten betekent dat je kiest voor een persoonlijke lening. Deze kredietvorm staat erom bekend over zeer lineaire voorwaarden te beschikken. Deze lineaire voorwaarden zorgen ervoor dat er nauwelijks van de vastgestelde kredietvoorwaarden kan worden afgeweken. Dit gezegd hebbende heeft Freo ervoor gekozen om dit wel enigszins mogelijk te maken. Zo is het bij deze kredietverstrekker bijvoorbeeld altijd mogelijk om geheel kosteloos extra af te lossen.

Bij het afsluiten van een Freo lening zal je in één keer het aangevraagde kredietbedrag op je bankrekening ontvangen. Vervolgens zal je meteen beginnen met het uitvoeren van maandelijkse (af)betalingen. Het bedrag dat je maandelijks moet betalen bestaat uit de aflossing enerzijds en de rente anderzijds. Dit zorgt ervoor dat je nooit voor vervelende verrassingen kan komen te staan.

Met welke voorwaarden rekening houden?

Het spreekt voor zich dat je bij het afsluiten van een lening bij Freo eveneens rekening moet houden met bepaalde kredietvoorwaarden. In eerste instantie is er het bedrag waarvoor je kan lenen. Deze moet gelegen zijn tussen de 5.000 en 75.000 euro. Het is mogelijk om dit bedrag af te lossen op een sterk uiteenlopende termijn van tussen de 6 en 120 maanden.

Zowel voor de rente als voor het bedrag dat je leent als voor de looptijd van het krediet geldt dat het allemaal is vastgesteld. Dit zorgt ervoor dat je kiest voor één van de veiligste manieren van geld lenen bij Freo. Naast deze voorwaarden spreekt het voor zich dat er ook nog sprake is van enkele algemene voorwaarden waaraan je moet zien te voldoen. Wat deze voorwaarden betreft dien je rekening te houden met de onderstaande zaken:

  • Je moet beschikken over een geldig identiteitsbewijs
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit en je woont in Nederland
  • Je moet tussen de 18 en 70 jaar oud zijn
  • Er dient sprake te zijn van een regelmatig inkomen
  • Je moet akkoord gaan met de betaling per automatische incasso

Naast bovenstaande is het eveneens zo dat er door Freo nog een andere, bijzondere voorwaarde in het leven is geroepen. Zo mag je als kredietnemer maximaal 100.000 euro aan consumptief krediet faciliteiten open hebben staan.

Kan je ook anders geld lenen bij Freo?

Ondanks de vele voordelen die verbonden zijn aan de persoonlijke lening van Freo stellen veel mensen zich de vraag of ze ook nog op een andere manier geld kunnen lenen bij deze kredietverstrekker. In het verleden was het bij Freo eveneens mogelijk om te kiezen voor een doorlopend krediet. Dat kan vandaag de dag niet meer. De enige kredietvorm die op moment van schrijven door Freo wordt aangeboden is dan ook de persoonlijke lening.

Waarvoor kan je geld lenen bij Freo?

Bij Freo geld lenen is mogelijk voor tal van uiteenlopende doeleinden. Ook dit is uiteraard te wijten aan het feit dat er gebruik wordt gemaakt van een persoonlijke lening. Een dergelijk krediet kan je bijvoorbeeld afsluiten voor het aankopen van een nieuwe auto, maar daarnaast kan je er ook andere grote aankopen mee financieren. Veel mensen trachten bijvoorbeeld te besparen op hun vaste energiekosten door te investeren in zonnepanelen. Ook daarvoor kan je geld lenen door middel van de persoonlijke lening die wordt aangeboden door Freo. In bepaalde gevallen zal je bovendien kunnen vaststellen dat je aanspraak kan maken op een belastingvoordeel bij het lenen van geld.

Ga je bij Freo geld lenen voor het renoveren van je woning? Ook dat is mogelijk! Indien je geld leent voor het verbeteren van je woning is de rente fiscaal aftrekbaar. Deze optie wordt tegenwoordig steeds vaker geprefereerd boven het lenen van extra geld door middel van een hypotheek. In het laatste geval is het namelijk zo dat je rekening moet houden met heel wat extra kosten waaronder notaris-, advies- en taxatiekosten. Deze kosten heb je niet bij de persoonlijke lening van Freo. Bovendien kan je rekenen op een terugbetalingstermijn tot maximaal 10 jaar.

Dure leningen oversluiten kan bij Freo

Voor heel wat mensen geldt dat ze beschikken over verschillende, kleine leningen. Voor elke lening die ze afsluiten dienen ze een bepaald maandlast te betalen. Vaak sta je er omwille van de geringe bedragen niet direct bij stil, maar heel wat kleine kredieten samen vormen vaak een behoorlijk prijskaartje. Dat kan anders. Bij Freo beschik je over de mogelijkheid om je dure leningen te oversluiten. Op deze manier kan je rekenen op meerdere voordelen, namelijk:

  • Je hoeft niet langer elke maand verschillende aflossingen te doen
  • Je kan vaak rekenen op een (aanzienlijk) voordeligere rente

Voor het oversluiten van leningen bij Freo geldt dat je rekening dient te houden met dezelfde kredietvoorwaarden als eerder op deze pagina reeds aangehaald. Dit betekent dat je leningen kan oversluiten voor bedragen variërend van 5.000 tot 75.000 euro. Ondanks het feit dat er door Freo geen doorlopende kredieten worden aangeboden is het wel mogelijk om bestaande doorlopende kredieten bij haar te laten oversluiten. Dit wel onder de vorm van de persoonlijke lening uiteraard.