Let op! Geld lenen kost geld

ABN AMRO

ABN AMRO
 • Geld lenen tegen een beperkte rente
 • Gratis creditcard behoort tot de mogelijkheden
 • Ruim aanbod met (online) bancaire diensten
 

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
ABN AMRO Bank N.V.
Website
https://www.abnamro.nl
Telefoon
0900-0024
E-mail
service@nl.abnamro.com
Adres
Gustav Mahlerlaan 10, 1082 PP Amsterdam, Nederland
Laatste wijziging
16 november 2023

Kennismaking met ABN AMRO

De kans is groot dat je op z'n minst eerder al eens over ABN AMRO hebt gehoord. Het betreft hier dan ook niet voor niets de derde grootste bank van Nederland. Het hoofdkantoor van deze bank bevindt zich in onze hoofdstad. De bank werd opgericht ten tijde van de kredietcrisis door een samenvoeging van:

 • De voormalige Fortis bank
 • De voormalige ABN AMRO Holding N.V.

Er worden door deze bank een groot aantal verschillende financiële producten aangeboden. Zo is het uiteraard mogelijk om er een traditionele bankrekening bij af te sluiten, maar wat bovendien ook te denken van allerhande kredieten en beleggingsmogelijkheden? Zelfs wanneer je van plan bent om een verzekering af te sluiten of wanneer je wenst te sparen voor je pensioen ben je bij deze bank aan het juiste adres.

Hoe geld lenen bij ABN AMRO?

Eén van de mogelijkheden waarover je beschikt bij ABN AMRO is het afsluiten van een lening. Wie geld wil lenen bij deze bank kan daarvoor een keuze maken uit tal van verschillende mogelijkheden. Zo is het mogelijk om te kiezen voor de traditionele, persoonlijke lening, maar daarnaast kan je ook:

 • Lenen voor een auto
 • Lenen voor een verbouwing
 • Lenen voor verduurzaming
 • Lenen voor vastgoed

Naast bovenstaande kredietvormen maakt ABN AMRO het voor haar gebruikers eveneens mogelijk om rood te staan op hun bankrekening. Hiervoor geldt dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen de zogenaamde Privélimiet Plus voor particulieren en de Studentenlimiet voor studenten. Tegen welke actuele intresten je geld kan lenen bij deze bank dien je altijd even te controleren op het ogenblik dat je van plan bent om daadwerkelijk een kredietaanvraag in te dienen.

Je bankzaken regelen bij ABN AMRO

Het spreekt voor zich dat ABN AMRO het niet alleen mogelijk maakt om geld te lenen. Daarnaast is het zo dat je er bijvoorbeeld ook voor kan kiezen om een rekening bij ABN AMRO te openen. Hierbij is het mogelijk om te kiezen voor een standaard bankrekening, maar je kan ook kiezen voor met name:

 • Een gezamenlijke rekening voor je partner en jezelf
 • Een speciale studentenrekening voor studenten
 • Een kinderen- of jongerenrekening

Bovendien biedt ABN AMRO haar klanten eveneens de mogelijkheid aan om een creditcard aan te vragen. Voor de standaard ABN AMRO creditcard geldt dat ze gratis kan worden verkregen wanneer je ervoor kiest om een BasisPakket Betalen af te sluiten. Wil je liever een Gold Card aanvragen? Dan behoort ook dat tot de mogelijkheden, alleen zijn daar extra kosten aan verbonden.

ICS GO creditcard van ABN AMRO

Lang niet voor alle klanten van de bank ABN AMRO geldt dat ze beschikken over een bepaald betaalpakket. Heb jij er niet voor gekozen om een dergelijk pakket af te sluiten, maar wil je wel graag een creditcard aanvragen bij ABN AMRO? Dan behoort dat nog steeds tot de mogelijkheden. Hou er in dit geval wel rekening mee dat hiervoor een hoger gelegen kostprijs per jaar wordt aangerekend. Omdat deze kosten kunnen veranderen is het altijd een aanrader om deze even concreet te controleren op het ogenblik dat je de creditcard daadwerkelijk gaat aanvragen.

Verschillende beleggingsmogelijkheden

Bij ABN AMRO beleggen behoort uiteraard eveneens tot de mogelijkheden. Hierbij kan er een keuze worden gemaakt tussen tal van verschillende mogelijkheden. We maken op dit vlak een onderscheid tussen zelf beleggen en de situatie waarin je, je beleggingen het liefst wil laten beheren door de experten van ABN AMRO. Wil jij liever zelfstandig beleggen? Dan kan je kiezen voor deze opties:

 • Zelf Beleggen Basis
 • Zelf Beleggen Plus

In het eerste geval krijg je een overzichtelijk aanbod voorgeschoteld bestaande uit in totaal ongeveer 200 fondsen, aandelen en ETF's. Hierbij is er geen sprake van een vaste, maandelijkse kostprijs. Ben jij een al wat meer ervaren belegger of wil je graag constructief bouwen aan een echt goed gediversifieerde beleggingsportefeuille? Dan zal je tot de conclusie komen dat de Zelf Beleggen Plus optie mogelijks nog net wat interessanter is. Hierbij krijg je de beschikking over een aanbod bestaande uit zomaar even 40.000 verschillende beleggingsmogelijkheden op beurzen wereldwijd. Je moet er wel rekening mee houden dat hier wel vaste, maandelijkse kosten aan verbonden zijn.

Toch liever begeleid beleggen?

Wil je graag bij ABN AMRO beleggen, maar zou je toch liever willen kiezen voor begeleid beleggen? Dat behoort eveneens tot de mogelijkheden. Dit kan je bovendien doen voor verschillende doeleinden. Zo behoort ook beleggen voor je pensioen bij ABN AMRO tot de mogelijkheden. Dit kan bovendien gespreid gebeuren voor een bedrag vanaf slechts 50 euro op maandbasis.

Kan je bij ABN AMRO zakelijk lenen?

Een belangrijke vraag die in de praktijk vaak wordt gesteld heeft te maken met het feit of je bij ABN AMRO eveneens over de mogelijkheid beschikt om zakelijk geld te lenen of niet. Dat kan, maar voor deze zakelijke lening geldt dat ze uiteindelijk zal worden aangeboden door het dochterbedrijf New10. Je dient er rekening mee te houden dat voor een dergelijke lening deze voorwaarden gelden:

 • Je kan een bedrag lenen tussen de 5.000 & 500.000 euro
 • De looptijd van de zakelijke lening bedraagt maximaal 5 jaar

New10 maakt het mogelijk om een zakelijke lening af te sluiten tegen een marktconforme rentevoet. Hoeveel de rente exact bedraagt die je moet betalen op het krediet is afhankelijk van het moment waarop je ze afsluit. Controleer dus altijd grondig wat de actuele rente is die wordt aangerekend.