Let op! Geld lenen kost geld

New10

New10
 • Leenbedrag van € 5.000 tot € 250.000
 • Looptijd van 3 tot 60 maanden
 • Binnen 15 minuten weten of je kunt lenen
 • Kosteloos extra aflossen

Minimale criteria: Jaaromzet van € 50.000 en 15 maanden actief

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
New10 B.V.
Website
https://new10.com
Telefoon
020-2621800
E-mail
service@new10.com
Adres
Gustav Mahlerlaan 10, 1082 PP Amsterdam, Nederland
Laatste wijziging
20 november 2023

Kennismaking met New10 van ABN AMRO

New10 is een initiatief dat in het leven werd geroepen door ABN AMRO. Het doel van deze (online) kredietverstrekker is om zo optimaal mogelijk in te kunnen spelen op de nood aan snelle evenals betrouwbare zakelijke leningen. Het project kan rekenen op een combinatie van enerzijds de financiële kennis van een echte (groot)bank met de wendbaarheid welke typerend is voor een startup. Voor New10 ABN AMRO geldt dat ze ondernemers voorziet van een geheel digitale omgeving waarin het mogelijk is om eenvoudig en snel een zakelijke lening aan te vragen. Op deze manier geld lenen is mogelijk voor bedragen van 5.000 tot 250.000 euro. Bovendien wordt deze mogelijkheid aangeboden voor verschillende bedrijfsvormen. Of je dus met andere woorden een eenmanszaak, een VOF of een BV bent maakt op zich helemaal niets uit.

Wanneer kan je geld lenen bij New10?

Zoals eerder in deze New10 review reeds aangehaald is het zo dat het hier een kredietverstrekker betreft die zakelijke leningen aanbiedt. Het is dus met andere woorden alleen maar mogelijk om geld te lenen voor zakelijke doeleinden. Daarbij is het zo dat er eveneens rekening moet worden gehouden met een aantal bijkomende voorwaarden. Een belangrijke vereiste is bijvoorbeeld dat je minstens over een jaaromzet dient te beschikken van 50.000 euro. Dat is echter niet alles. Daarnaast dient je bedrijf minstens het voorbije jaar een bepaalde hoeveelheid aan winst te hebben gedraaid.

Naast de bovenstaande voorwaarden is het zo dat je onderneming uiteraard in Nederland moet zijn gevestigd. Bovendien moet ze ingeschreven zijn bij de KVK en dat voor een periode van minstens vijftien maanden. Tevens geen onbelangrijk detail om rekening mee te houden heeft te maken met het eigen vermogen. Deze moet immers verplicht positief zijn. Hou er bovendien rekening mee dat de New10 zakelijke lening enkel beschikbaar is voor klanten die zakelijk bankieren bij:

 • ABN AMRO
 • Rabobank
 • Knab
 • ING
 • SNS Bank

Tot slot geldt voor geld lenen bij New10 dat er rekening mee moet worden gehouden dat bedrijven uit bepaalde sectoren uitgesloten worden. Het gaat hierbij in eerste instantie om de publieke sector, maar wat verder ook te denken van de landbouw en scheepvaart, de financiële dienstverlening en adult entertainment. Ook drugs en gok gerelateerde ondernemingen zijn uiteraard uitgesloten.

Hoe kan je een lening precies aanvragen?

Zou je graag een zakelijke lening willen afsluiten bij New10? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat dit eenvoudig online kan gebeuren. Je moet er wel nog rekening mee houden dat je hiervoor bepaalde gegevens en/of documenten ter beschikking moet hebben. Het gaat hierbij (ten minste) om de zaken die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet.

 • De definitieve jaarrekening, opgesteld door een accountant
 • Een bankafschrift van de zakelijke rekening van de voorbije maand
 • Een offerte bij de aanschaf van een bepaalde machine of een voertuig

Is er sprake van een zogenaamde herfinanciering? In dat geval dien je eveneens in het bezit te zijn van de bestaande leningsovereenkomst van de zakelijke lening. Om de aanvraagtermijn niet langer te maken dan strikt noodzakelijk is, is het van belang om al deze gegevens en documenten meteen aan te leveren. Alleen zo kan je zo snel mogelijk beschikken over het aangevraagde kredietbedrag.

Eenvoudig zakelijk geld lenen in 4 stappen

Het afsluiten van een New10 zakelijke lening kan eenvoudig gebeuren in slechts vier stappen. De stappen die je hiervoor dient te doorlopen zijn de volgende:

 • Stap 1: Vraag een zakelijke lening op maat aan
 • Stap 2: Upload de vereiste informatie (in PDF-bestanden)
 • Stap 3: Onderteken de contracten digitaal
 • Stap 4: Laat het kredietbedrag uitbetalen

Wanneer je kredietaanvraag is goedgekeurd zal je tot de vaststelling komen dat je het aangevraagde kredietbedrag zeer snel op je bankrekening zal ontvangen. Dit gebeurt doorgaans na slechts één werkdag. Op deze manier kan je meteen over je aangevraagde gelden beschikken.

Hoeveel bedragen de kosten bij New10?

Geld lenen kost natuurlijk altijd geld. Dat is ook zo bij het afsluiten van het New10 zakelijk krediet. Wanneer je de verschillende soorten zakelijke financieringen gaat vergelijken bij New10 zal je tot de vaststelling komen dat er daarbij sprake kan zijn van verschillende soorten kosten.

Bij het afsluiten van de New10 zakelijke lening is het zo dat je standaard rekening dient te houden met een éénmalige afsluitkost. Soms is het zo dat deze tijdelijk niet wordt aangerekend waardoor je kan rekenen op een mooie besparing. De afsluitkosten worden bepaald aan de hand van het leenbedrag waarvan sprake is. Bovendien spreekt het voor zich dat er ook een bepaalde rente in rekening wordt gebracht.

Heb je geopteerd voor het afsluiten van een New10 zakelijk krediet? In dat geval is het zo dat je standaard sowieso geconfronteerd wordt met een servicekost van 0,2 procent. Deze servicekost wordt berekend op het maximale kredietbedrag en wordt maandelijks aangerekend. Ook hierbij spreekt het voor zich dat er bovendien ook nog een maandelijkse rente van toepassing is.

Je lening herfinancieren bij New10

Voor veel bedrijven geldt dat ze reeds beschikken over één of meerdere zakelijke leningen. Niet zelden geldt voor deze leningen dat ze zich kenmerken door een (gezamenlijk) hoog prijskaartje. In dat geval is het mogelijks de moeite waard om ervoor te kiezen om deze te laten herfinancieren.

Het herfinancieren van één of meerdere leningen zorgt ervoor dat je kan rekenen op verschillende voordelen. Niet alleen zal je mogelijks een lager gelegen rente moeten betalen, daarnaast is het eveneens zo dat je slechts één keer een krediet zal moeten aflossen in plaats van verschillende. Dit maakt het regelen van je openstaande leningen uiteraard ook een flink stuk praktischer.