Robeco

Robeco
 • Beleggen in actief beheerde fondsen
 • Keuze uit verschillende rekeningen
 • Zeer uitgebreid fondsenaanbod
 
Bezoek website
Geen samenwerking

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
Van Lanschot Kempen N.V.
Website
https://www.robeco.nl
Telefoon
010-2241199
E-mail
info@robeco.nl
Adres
Weena 850, 3014 DA Rotterdam, Nederland
Laatste wijziging
22 november 2023

Kennismaking met Robeco

Robeco is één van de oudste brokers op de Nederlandse markt. Ze zag dan ook het levenslicht in het jaar 1929. Robeco heeft zich door de jaren heen weten te profileren als een betrouwbare en veilige broker die prima beleggingsmogelijkheden aanbiedt. Op moment van schrijven heeft deze broker meer dan 167 miljard euro aan vermogen in beheer. Dit onder meer voor grote institutionele beleggers evenals voor pensioenfondsen. De betrouwbaarheid van deze partij is dus wel verzekerd.

Robeco biedt haar beleggers de mogelijkheid om te beleggen in actief beheerde beleggingsfondsen. Het gaat hierbij om fondsen die continue gemonitord evenals geüpdatet worden. Als gevolg hiervan richt deze broker zich in het bijzonder op beleggers die op een veilige manier hun vermogen gestaag willen laten groeien. Ook voor duurzame beleggers geldt dat ze bij deze broker aan het juiste adres zijn. Zij kunnen immers een keuze maken tussen verschillende duurzame fondsen om in te beleggen.

Verschillende beleggingsproducten

Wil je graag bij Robeco gaan beleggen? Dat kan. Beleggen bij Robeco is mogelijk op tal van verschillende manieren. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om een keuze te maken tussen tal van verschillende modelportefeuilles, gaande van defensief tot offensief. Daarnaast is het eveneens mogelijk om fondsen naar keuze uit te kiezen. Het fondsaanbod dat door Robeco wordt aangeboden bestaat op moment van schrijven uit meer dan 76 verschillende fondsen. Daarbij is het zo dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen:

 • Aandelenfondsen
 • Obligatiefondsen
 • Mixfondsen

De handige beleggingsfonds selector waar je gebruik van kan maken bij Robeco maakt het mogelijk om fondsen te selecteren aan de hand van verschillende criteria. Zo kan je niet alleen filteren op dividend, maar ook op duurzaamheid, grootte en ga zo maar door. Ook kan je in één klap de top vijf best presterende beleggingsfondsen opvragen. Voor alle fondsen geldt in ieder geval dat ze actief worden beheerd door de experten van Robeco. Dit zorgt ervoor dat je wel rekening moet houden met iets hoger gelegen kosten in vergelijking met bijvoorbeeld exchange traded funds.

Keuze uit verschillende rekeningen

Bij Robeco beleggen betekent niet alleen dat je een keuze zal moeten maken tussen de verschillende fondsen die aangeboden worden. Bovendien is het namelijk eveneens zo dat je de mogelijkheid hebt om een keuze te maken tussen vier verschillende soorten rekeningen, namelijk:

 • De Robeco ONE beleggingsrekening
 • De Robeco PLUS beleggingsrekening
 • De Robeco KIDS beleggingsrekening
 • De Robeco LIFE beleggingsrekening

Voor de Robeco One rekening geldt dat je een keuze kan maken uit de vier profielen die door Robeco in het leven zijn geroepen. Gaande van bijvoorbeeld defensief tot neutraal en uiteindelijk offensief. Het is mogelijk om één keer een bepaalde provisie te voorzien op de rekening, maar je kan ook maandelijkse inleggingen doen.

Bij de Robeco PLUS rekening kies je voor volledig zelfstandig beleggen. Met deze rekening kan je dus geheel zelf bepalen in welke fondsen je precies gaat beleggen. Dit maakt het mogelijk om zelf een goede, evenwichtige beleggingsportefeuille samen te stellen die perfect past binnen je risicoprofiel.

De Robeco KIDS rekening maakt het mogelijk om periodiek een bepaald bedrag in te leggen waarmee je kan beleggen voor je kinderen. Op deze manier kan er automatisch een bepaald vermogen worden opgebouwd welke later kan worden aangewend om bijvoorbeeld de studie van je kinderen mee te betalen. Let wel, je moet er rekening mee houden dat het geld rechtmatig toe zal behoren aan je kinderen van zodra zij de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt.

Pensioenbeleggen met Robeco LIFE

De vierde en laatste type rekening die je bij Robeco kan openen is de zogenaamde 'Robeco LIFE' rekening. Bij het openen van een dergelijke rekening bepaal je een bepaalde einddatum waarna je vervolgens geheel geautomatiseerd kan beleggen voor je pensioen.

Een niet onbelangrijk voordeel van deze pensioenrekening is dat je altijd over de mogelijkheid beschikt om terug uit te stappen. Dat maakt ze veel flexibeler dan wanneer je zou kiezen voor beheerd pensioenbeleggen. Het enige nadeel waar je rekening mee moet houden is dat je bij beleggen bij Robeco voor je pensioen niet kan rekenen op een belastingvoordeel.

Wat zijn de kosten bij Robeco?

Voor Robeco geldt dat ze er bekend om staat iets duurder te zijn ten opzichte van andere zogenaamde fondsbrokers. Dat is het gevolg van het feit dat de fondsen bij Robeco actief worden beheerd. Afhankelijk van het type rekening waarvoor je hebt gekozen dien je telkens rekening te houden met twee verschillende soorten kosten. Het gaat hierbij meer bepaald om:

 • Dienstverleningskosten die per jaar worden aangerekend
 • Fondskosten afhankelijk van het fonds van je keuze

Hou er bovendien bij de Robeco LIFE rekening ook rekening mee dat er bepaalde transactiekosten aangerekend kunnen worden. Het is van cruciaal belang om er rekening mee te houden dat de kosten die je voor jouw beleggingen dient te betalen een niet onbelangrijk deel van je rendement in rook op kunnen laten gaan. Zorg er dus altijd voor dat je voordat je gaat beginnen met beleggen eerst even grondig de verschillende mogelijkheden die er worden aangeboden tegenover elkaar afweegt.

Hoe interessant is bij Robeco beleggen?

Bij Robeco beleggen zorgt er in de praktijk voor dat je kan rekenen op allerhande voordelen. Zo kan je ervoor kiezen om zelfstandig te beleggen in actief beheerde fondsen, maar kan je ook geautomatiseerd beleggen op basis van een gekozen modelportefeuille. Bovendien is het eveneens mogelijk om te gaan beleggen met een concreet doel voor ogen. Denk hierbij aan beleggen voor de toekomst van je kinderen, maar ook aan beleggen voor je eigen pensioen. In ieder geval, beleggen in één of meerdere van de Robeco beleggingsfondsen zou voor veel beleggers het overwegen zomaar meer dan waard kunnen zijn.