Revolut

Revolut
 • Betaald prepaid in meer dan 130 landen
 • Beheer alles vanuit de handige Revolut app
 • Sla tot wel 30 valuta's op, op je rekening
 
Bezoek website
Geen samenwerking

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
Revolut Bank UAB
Website
https://www.revolut.com
E-mail
support@revolut.com
Adres
Barbara Strozzilaan 101, 1083 HN Amsterdam, Nederland
Laatste wijziging
12 maart 2024

Wat is Revolut en hoe werkt het?

Revolut is een financiële instelling die op de markt werd geïntroduceerd in het jaar 2015. Vanaf dat moment was ze meteen één van de snelst groeiende digitale banken op de markt. Voor deze financiële instelling geldt dat ze zowel een gratis betaalrekening als een gratis prepaid creditcard aanbiedt welke kan worden beheerd vanuit de Revolut app. Daarmee tracht ze een voordelig(er) alternatief te vormen voor de bestaande pakketten met een bankrekening, debit card en creditcard. Let wel, voor de Revolut creditcard geldt dat ze werkt op prepaid basis. Met andere woorden, betalingen kunnen uitsluitend worden uitgevoerd met het saldo op de kaart.

Revolut app boordevol mogelijkheden

Als klant van Revolut krijg je toegang tot de functionaliteiten die worden aangeboden vanuit de Revolut app. Deze maakt het mogelijk om verschillende handelingen uit te voeren zoals:

 • Het aanpassen van de pincode
 • Het bestellen van een bepaalde betaalpas
 • Geld wisselen zonder bijkomende kosten
 • Het instellen van bepaalde limieten
 • Het aankopen van cryptocurrencies

Tevens interessant om weten is dat je ook over de mogelijkheid beschikt om vanuit de Revolut app instant betalingen uit te voeren naar andere gebruikers van de digitale bank.

Hoe klant worden van Revolut?

Ben je geïnteresseerd om klant te worden van Revolut? Dan zijn er een aantal vrij eenvoudige stappen welke je moet doorlopen. Deze stappen zien er als volgt uit:

 • Download de Revolut app
 • Maak een account aan bij Revolut
 • Doorloop de Know Your Customer procedure
 • Maak geld over naar je Revolut-rekening
 • Bestel gratis je prepaid betaalpas

In principe beschikt iedereen over de mogelijkheid om een Revolut Visa of Revolut Mastercard aan te vragen. Je ontvangt dan ook in principe altijd een directe acceptatie. Dit gezegd hebbende moet je er wel rekening mee houden dat het gemiddeld zo’n 7 à 9 dagen duurt voordat de kaart bij je thuis kan worden ontvangen.

Hoeveel bedragen de Revolut kosten?

Het aanvragen van een Revolut kaart is helemaal gratis. Dit gezegd hebbende dien je er wel rekening mee te houden dat er bepaalde verzendkosten in rekening worden gebracht voor het versturen van de kaart. Controleer dus altijd even hoeveel deze verzendkosten precies bedragen. Er is geen sprake van jaarlijks terugkerende kosten bij het gebruik van deze kaart. Dit gezegd hebbende moet je er wel rekening mee houden dat er sprake kan zijn van andere kosten zoals:

 • Kosten voor een tweede kaart of het verlies van jouw kaart
 • Het pinnen van cash geld met je Revolut kaart
 • Het opladen van je kaart met een creditcard

Wat het cash pinnen van geld betreft is het zo dat je maandelijks over een bepaald bedrag beschikt dat gratis kan worden afgehaald. Op moment van schrijven van deze Revolut review gaat het om een ‘vrijgesteld’ bedrag van 200 euro. Daarna is het zo dat er 2 procent kosten worden aangerekend met een minimale kost van 1 euro per transactie.

Online bank boordevol mogelijkheden

De hierboven reeds aangehaalde mogelijkheden en voordelen waar je op kan rekenen zijn zeker niet de enige. Indien je kiest voor het afsluiten van de standaard rekening bij Revolut krijg je de beschikking over een Litouwse IBAN-rekening. Hier kunnen eenvoudig euro's op worden gestort, maar je kan hier ook zomaar even meer dan 30 andere valuta's op bewaren. Ook interessant om weten is dat het onderling uitwisselen van de valuta’s geen (extra) kosten met zich meebrengt. Concreet kan je bij Revolut dus ook rekenen op de volgende mogelijkheden:

 • Je krijgt de beschikking over een gratis IBAN-rekening
 • Je kan geld overmaken naar het buitenland in meer dan 30 valuta's
 • Met de prepaid creditcard neem je geld op in meer dan 130 landen
 • Eenvoudige crypto-uitwisseling met ondersteuning voor Bitcoin, Litecoin, Ethereum, etc.
 • Handige tools die je helpen budgetteren en besparen
 • Keuze uit een aantal mogelijks interessante verzekeringen

Voor de standaard banken geldt dat ze doorgaans slechts over een standaard aanbod aan mogelijkheden beschikken terwijl er voor heel wat zaken extra moet worden betaald. Revolut biedt jou als klant een ruim aanbod aan mogelijkheden tegen globaal zeer beperkte kosten.

Is Revolut betrouwbaar?

Is Revolut betrouwbaar om gebruik van te maken of niet? Wanneer we de Revolut ervaringen controleren kunnen we vaststellen dat heel wat mensen naar volle tevredenheid klant zijn geworden van deze digitale bank. Revolut is sowieso een gereguleerde bank die beschikt over een bankvergunning in Litouwen. Voor deze vergunning geldt dat ze door De Nationale Bank is toegelaten op de Nederlandse markt. Dit heeft ook als direct gevolg dat je spaargeld bij deze bank is ingedekt tot een bedrag van 100.000 euro. Let wel, het is het depositogarantiestelsel van Litouwen en dus niet van Nederland die hier tussenkomst voor moet verlenen.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Gebruikmaken van de diensten en mogelijkheden van Revolut brengt een reeks van interessante voordelen met zich mee. Er zijn echter ook nadelen om rekening mee te houden. De voornaamste nadelen waar je als gebruiker rekening mee moet houden zijn de onderstaande:

 • De klantenondersteuning gebeurt uitsluitend in het Engels
 • Er is geen sprake van een aankoopverzekering bij betalingen met je prepaid kaart
 • Er kan geen borgstelling worden verstrekt voor bijvoorbeeld autohuur
 • Er zijn geen fysieke bankfilialen waar je terecht bij kan

Hou er bovendien ook rekening mee dat Revolut verschillende soorten accounts aanbiedt. De service die je kan verwachten bij een standaard account is wat dat betreft vrij beperkt en traag.

Conclusie, is Revolut interessant of niet?

Deze Revolut review afronden doen we uiteraard met een beknopte conclusie. Revolut profileert zich op de markt als een innovatieve, digitale bank en dat maken de mogelijkheden waar je als gebruiker op kan rekenen meteen duidelijk. De kosten waar je bovendien rekening mee dient te houden zijn erg beperkt, zeker wanneer we ze afwegen tegenover de verschillende andere aanbieders van dergelijke financiële diensten op de markt. Wanneer je dus met andere woorden op zoek bent naar een digitale of online bank die je heel wat aantrekkelijke mogelijkheden aan weet te bieden tegen lage kosten kan Revolut ook voor jou een zeer interessante keuze zijn.