Raisin

Raisin
  • Spaar tegen de hoogste spaarrentes
  • Depositogarantie tot 100.000 euro
  • Ook automatisch geld sparen is mogelijk

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
Raisin GmbH
Website
https://www.raisin.nl
Telefoon
085-0644479
E-mail
klantenservice@raisin.nl
Adres
Schlesische Str. 33-34, 10997 Berlin, Duitsland
Laatste wijziging
20 november 2023

Wat is Raisin?

Raisin is geen financiële instelling op zich. Het betreft hier dan ook een onderneming die graag spaarders wil helpen bij het vinden van de best opbrengende spaarproducten. Het gaat hierbij niet alleen om standaard spaarrekeningen. Ook spaardeposito's die interessant zijn om te sparen op lange(re) termijn zijn in het aanbod van deze partij terug te vinden. Voor Raisin geldt dat ze haar klanten toegang biedt tot spaarrekeningen uit heel de EU. Op deze manier kan je altijd profiteren van de hoogste spaarrente op het door jou gekozen spaarproduct.

De dienst die Raisin levert om je te helpen bij het vinden van de hoogste spaarrente is voor jou als spaarder helemaal gratis. Raisin ontvangt voor het doorverwijzen van spaarders wel een bepaalde commissie van de bank waar ze een overeenkomst mee heeft afgesloten. Jou als spaarder kost dus deze dienst dus helemaal niets. Op moment van schrijven heeft Raisin een overeenkomst afgesloten met maar liefst 146 partnerbanken verspreid over heel Europa.

Spaarrekening met echt hoge spaarrentes

Veel mensen kiezen er nog altijd voor om een groot deel van hun inkomen opzij te zetten op bijvoorbeeld een spaarrekening. Op deze manier beschikken ze over de mogelijkheid om een financiële buffer aan te leggen. Komt men op een zeker ogenblik voor een financieel onzekere situatie te staan? Dan heeft men altijd financiële middelen achter de hand om deze het hoofd te bieden.

Het komt in de praktijk helaas zeer vaak voor dat mensen die geld sparen veel rendement mislopen. Dit bijvoorbeeld als gevolg van het feit dat ze geld sparen op een spaarrekening met een lage opbrengst. Daar kan verandering in worden gebracht wanneer je ervoor kiest om een spaarrekening bij Raisin te openen. Op deze manier kan je er namelijk zeker van zijn dat je geld spaart met behulp van één van de best renderende spaarrekeningen van dat moment. Hierbij is er sprake van verschillende voordelen waar je op kan rekenen. Het gaat hierbij om de volgende:

  • Je spaargeld is altijd beschikbaar wanneer je dat wenst
  • Het is al mogelijk om geld te sparen vanaf slechts 1 euro
  • Je hebt de mogelijkheid om automatisch geld te sparen
  • Er zijn geen kosten waar je rekening mee dient te houden

Hou er wel rekening mee dat er door Raisin zowel vrij opneembare spaarrekeningen als spaarrekeningen met voorwaarden worden aangeboden. Het is dus zeer belangrijk om even goed te kijken naar de geldende voorwaarden vooraleer een bepaalde spaarrekening af te gaan sluiten.

Spaardeposito afsluiten bij Raisin

Geld sparen kan op verschillende manieren gebeuren. Wie flexibel geld wil kunnen sparen (en terug afhalen) kiest bij voorkeur voor een gewone spaarrekening. Wanneer je geld wenst te sparen voor de lange(re) termijn is dat natuurlijk een ander verhaal. Dan kies je er bij voorkeur voor om een zogenaamde spaar- of termijndeposito af te sluiten. Het betreft hier een spaarproduct waarbij je geld op een veilige manier en vooral ook tegen een hogere opbrengst voor een langere tijd wordt vastgezet. Het uiteindelijke rendement ligt hierbij aanzienlijk hoger dan bij een spaarrekening.

Voor veel mensen geldt dat ze het afsluiten van een spaardeposito lastig vinden omwille van de vaak aanzienlijke bedragen die daarvoor ingelegd dienen te worden. Dat is bij Raisin niet het geval. Het openen van een spaar- of termijndeposito is bij haar dan ook reeds mogelijk vanaf een vrij beperkt bedrag van slechts 500 euro. Bij het afsluiten van één van de aangeboden spaardeposito’s kan je bovendien ook nog eens rekenen op de hieronder terug te vinden (extra) voordelen:

  • Je geniet van de zekerheid van een vaste rente
  • Looptijd variëren van 3 maanden tot en met 10 jaar
  • Er zijn geen kosten verbonden aan het openen van je spaardeposito

Ben je van plan om een bepaald bedrag aan spaargeld voor een lange(re) periode weg te zetten? Dan zal je daarbij altijd willen kunnen rekenen op een zo hoog mogelijke opbrengst. Het afsluiten van een spaardeposito met hoge depositorente bij Raisin kan je daar ongetwijfeld bij helpen.

Altijd gedekt door het depositogarantiestelsel

Voor Raisin geldt dat ze uitsluitend overeenkomsten heeft afgesloten met banken uit de EU. Dit zorgt ervoor dat je er als spaarder altijd op kan rekenen dat je spaargeld is ingedekt. Dit gebeurt door de wettelijke depositogarantiestelsels die de Europese landen in het leven hebben geroepen. Je spaargeld kan op deze manier ingedekt worden tot een bedrag van zomaar even 100.000 euro per rekeninghouder en per bank. Heb je ervoor gekozen om geld te sparen bij een Europese bank waar de euro niet als nationale munteenheid geldt? In dat geval wordt de dekking geleverd in de lokale munteenheid, maar wel voor een gelijkaardige waarde.

Hoe werkt sparen bij Raisin precies?

Wil je graag een Raisin spaarrekening openen of zou je graag aan deposito sparen willen doen via deze partij? Dat kan allemaal! Het eerste wat je daarvoor moet doen is een rekening bij Raisin openen. Voor deze rekening geldt dat ze eigenlijk fungeert als een soort van doorgeefluik. Het geld dat je overmaakt van je Nederlandse bankrekening dient immers hiernaar overgemaakt te worden. Vervolgens wordt de goedkeuring afgewacht van de partnerbank waarna het ontvangen bedrag automatisch wordt doorgestort naar de spaarrekening of spaardeposito van jouw keuze.

Het mooie aan het systeem van Raisin is dat je altijd beschikt over gedetailleerde cijfers met betrekking tot jouw spaargeld. Zo weet je bijvoorbeeld precies hoeveel je reeds hebt gespaard, in welke producten je spaartegoeden zitten en ga zo maar door. Ondanks het feit dat Raisin beschikt over een zeer handig systeem is het zo dat je niet altijd hoeft in te loggen om extra stortingen te doen. Ook automatisch geld sparen op een flexibele spaarrekening behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. Het mag dan ook duidelijk zijn, voor mensen die graag geld willen sparen tegen de meest interessante voorwaarden kan Raisin zeker en vast een waardevolle partner zijn!