Knab

Knab
 • Drie verschillende spaarmogelijkheden
 • Beheerd beleggen op maat van jouw budget
 • Online hypotheekadvies mogelijk
 
Bezoek website
Geen samenwerking

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
Aegon Bank
Website
https://www.knab.nl
Telefoon
020-3031600
E-mail
service@knab.nl
Adres
Thomas R. Malthusstraat 1-3, 1066 JR Amsterdam, Nederland
Laatste wijziging
20 november 2023

Kennismaking met Knab Bank

Knab is een online bank die werd opgericht in het jaar 2012. Als online bank beschikt ze niet over fysieke kantoren. Dit betekent dat het uitsluitend mogelijk is om geld te storten op je rekening bij deze partij door over te maken. Knab biedt bancaire mogelijkheden aan, aan zowel particulieren als aan zakelijke partijen. Niet alleen is het mogelijk om een particuliere of zakelijke bankrekening bij deze bank aan te vragen, bovendien kan je er bijvoorbeeld ook een creditcard bij aanvragen. Op moment van schrijven worden er door Knab (nog) geen speciale kinder- of jongerenrekeningen aangeboden. Buiten de standaard betaalproducten is het zo dat je bij deze bank ook terecht kan voor het afsluiten van een spaarrekening en kan je er ook bij beleggen.

Hoe kan je geld sparen bij Knab?

Knab biedt haar klanten onder meer de mogelijkheid aan om een keuze te maken uit verschillende soorten spaarproducten. We maken hierbij een onderscheid tussen de volgende mogelijkheden:

 • Flexibel sparen
 • Deposito sparen
 • Kwartaal sparen

Voor welke van deze drie opties jij gaat kiezen is uiteraard afhankelijk van de persoonlijke voorkeur waarover je beschikt. Bij flexibel sparen is het zo dat er sprake is van een variabele rente. In ruil daarvoor kan je rekenen op de meest flexibele voorwaarden. Deze zorgen er onder meer voor dat je eender wanneer geld van de spaarrekening af kan halen. Kies je voor deposito sparen? Dan wordt het geld voor een langere periode vastgezet. Hoe langer het geld blijft staan, des te hoger de rente zal komen te liggen. Bij sparen op lange termijn kan je zo rekenen op een degelijk extra rendement.

Kies je tot slot voor de kwartaal sparen optie bij Knab? In dat geval zal je een bepaalde basisrente ontvangen. Voor het geld dat langer dan drie maanden op de spaarrekening blijft staan geldt dat je een bepaalde bonusrente ontvangt. Globaal gezien geldt voor de spaarrentes bij Knab dat ze over een meer dan degelijke competitiviteit beschikken ten opzichte van de mogelijkheden bij andere partijen.

Beleggen bij Knab, dit zijn je opties

Voor heel wat mensen geldt dat ze graag hun vermogen willen laten groeien. Daarvoor kijkt men dan in de praktijk vaak in de richting van beleggen. Knab biedt haar klanten de mogelijkheid om een gedeelte van hun vermogen beheerd te beleggen. Op deze manier kan je profiteren van de meerwaarde die de beurs weet te realiseren terwijl je daar zelf helemaal geen werk voor hoeft te doen. Bij beleggen via Knab dien je wel de volgende zaken aan te geven:

 • Keuze tussen Standaard Beheer Beleggen en Pensioenbeleggen
 • Welke eenmalige of periodieke inleg je precies gaat doen
 • Voor welke periode je graag wil gaan beleggen
 • Hoeveel risico je wenst te nemen met je inleg

Naast bovenstaande wordt er door Knab aan haar beleggers de mogelijkheid aangeboden om aan te geven dat men het risico graag wil afbouwen richting de einddatum. Op deze manier kan worden voorkomen dat het op het einde van de rit toch nog mis gaat met je beleggingen. Voor je beleggingen geldt dat ze eenvoudig opgevolgd kunnen worden in de Knab app. Het openen van een beleggingsrekening bij deze bank kan overigens in slechts 10 minuten tijd gebeuren.

Voor je pensioen beleggen bij Knab

Voor heel wat mensen geldt dat ze graag voor een aanvullend pensioen willen sparen (of beleggen). Ook hiervoor geldt dat dit tot de mogelijkheden behoort bij Knab. Door te kiezen voor pensioenbeleggen bij Knab kan je niet alleen rekenen op de expertise van de experts van deze online bank, bovendien is het eveneens zo dat je kan rekenen op een aantrekkelijk belastingvoordeel. Op regelmatige basis worden er bovendien interessante promoties aangeboden door Knab die er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat je, je afsluitkosten terugbetaald krijgt.

Kan je bij Knab hypotheken afsluiten?

Ondanks het feit dat er op de website van Knab een compleet onderdeel is gewijd aan informatie over hypotheken is het helaas niet mogelijk om bij deze online bank een dergelijk krediet af te sluiten. Wel is het zo dat ze haar klanten de mogelijkheid aanbiedt om verschillende interessante berekeningen uit te voeren voor hun toekomstige (nieuwe) hypotheek. Heb je het idee dat je bestaande hypotheek niet langer over echt gunstige voorwaarden beschikt? In dat geval kan je door een berekening uit te voeren achterhalen of je er mogelijks goed aan kan doen om je hypotheek te laten oversluiten of niet. Ben je dus met andere woorden van plan om een hypotheek af te sluiten? Dan kan het zomaar de moeite waard zijn om de hypotheekinformatie van Knab door te nemen.

Ruime keuze uit allerhande verzekeringen

Knab doet niet alleen maar dienst als online bank. Zowel voor mensen als voor bedrijven geldt dat ze in het leven met verschillende risico’s geconfronteerd kunnen worden. Voor verschillende van deze risico’s geldt dat we ze niet kunnen indekken. Gelukkig bestaan er ook uitzonderingen. Het afsluiten van één of meerdere verzekeringen bij Knab kan er dan ook zomaar voor zorgen dat je ’s nachts een stuk geruster slaapt. Enkele mogelijkheden waar je voor kan kiezen bij deze bank en verzekeraar zijn:

 • Een inboedelverzekering
 • Een aansprakelijkheidsverzekering
 • Een opstalverzekering
 • Een reisverzekering
 • Een autoverzekering

Het afsluiten van verzekeringen via Knab behoort niet alleen tot de mogelijkheden voor particulieren. Ben je dus met andere woorden (ook) op zoek naar enkele interessante verzekeringen voor jouw bedrijf? Dan kan je ook daarvoor zonder probleem terecht bij Knab.