Saxo Bank

Saxo Bank
 • Beleg in aandelen op meer dan 50 beurzen
 • Keuze uit verschillende beleggersrekeningen
 • Vermogensbeheer beschikbaar voor grote vermogens

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
BinckBank N.V.
Website
https://www.home.saxo
Telefoon
020-2255900
Adres
Barbara Strozzilaan 310, 1083 HN Amsterdam, Nederland
Laatste wijziging
31 januari 2024

Kennismaking met Saxo Bank

Saxo Bank werd opgericht in het jaar 1992 in Denemarken. Het is een broker welke er bekend om staat over een groot aanbod te beschikken met online beleggingsproducten. Bovendien maakt ze gebruik van niet alleen zeer gebruiksvriendelijke, maar ook uiterst geavanceerde platformen. Door de jaren heen is ze uitgegroeid tot één van de grootste en belangrijkste brokers ter wereld. Op moment van schrijven is ze dan ook actief in zo'n slordige 170 landen verspreid over de wereld. Ze verwerkt bovendien ook meer dan één miljoen transacties per dag. In het jaar 2019 vond ook de overname plaats van de in Nederland zeer bekende BinckBank door Saxo Bank.

Welke beleggingsproducten biedt ze aan?

Als één van ’s werelds grootste brokers spreekt het voor zich dat Saxo Bank haar gebruikers een ruime keuze aanbiedt op vlak van beleggingsproducten. De beleggingsproducten waarmee je kan investeren wanneer je gebruik maakt van deze partij zijn alvast de volgende:

 • Aandelen op meer dan 50 verschillende beurzen
 • Meer dan 3.600 verschillende fondsen
 • Meer dan 4.500 verschillende obligaties
 • Meer dan 6.400 verschillende trackers of ETF’s

Naast bovenstaande beleggingsproducten is het zo dat je bij Saxo Bank eveneens kan beleggen door middel van bijvoorbeeld turbo’s of futures. Ook opties zijn een mogelijkheid. Ondanks het feit dat je bij deze broker dus op zeer veel verschillende manieren kan beleggen zijn er ook verschillende beleggingsproducten waarin je niet kan investeren. Denk op dit vlak onder meer aan:

 • Cryptomunten
 • Grondstoffen
 • Forex
 • CFD’s

Het ontbreken van bovenstaande, extra risicovolle, beleggingsproducten zorgt er in de praktijk voor dat Saxo Bank zich vooral wil profileren als een traditionele broker. Hoe dan ook, wanneer je wil investeren in bijvoorbeeld cryptomunten is dat dus bij deze broker helaas niet mogelijk.

Drie verschillende handelsplatformen

Wanneer je gaat beleggen bij Saxo Bank zal je tot de vaststelling komen dat je daarbij een keuze kan maken uit drie verschillende handelsplatformen. We maken hierbij een onderscheid tussen:

 • SaxoInvestor
 • SaxoTraderGO
 • SaxoTraderPRO

Het meest eenvoudige en bovendien ook snelste beleggingsplatform is de SaxoInvestor. Voor de beginnende belegger geldt dat hij of zij middels dit platform over alle vereiste functies beschikt. Bovendien geldt voor dit platform dat ze uiteraard niet alleen beschikbaar is op computer, maar ook op mobiele toestellen. Voor de beginnende investeerder die wenst te beleggen bij Saxo Bank is dit ongetwijfeld de meest interessante optie.

Het tweede beleggingsplatform waar je gebruik van kan maken is SaxoTraderGO. Het gaat hierbij om een zeer geavanceerd beleggingsplatform voor de actieve belegger. Indien je gebruik gaat maken van dit platform krijg je de beschikking over onder meer:

 • Meer geavanceerde ordertypes
 • Fundamentele evenals technische analysetools
 • Een zeer uitgebreid pakket met grafieken
 • Een zeer uitgebreid rekeningoverzicht

Last but not least is er nog de SaxoTraderPRO. Dit is een zeer dynamisch, volledig aanpasbaar platform waarbij sprake is van een groot aantal professionele functionaliteiten voor traders. Middels dit platform krijgt de belegger bij Saxo Bank de beschikking over algoritmische orders. Bovendien is het op deze manier mogelijk om met slechts één klik te handelen. Andere opties waar je hierbij op kan rekenen zijn de optiematrix evenals de grafiekenpakketten waarvan sprake is. Voor dit professionele handelsplatform geldt tot slot dat ze aanpasbaar is op maar liefst zes schermen.

Welke extra services biedt ze aan?

Bij Saxo Bank kan je als klant ook nog een beroep doen op enkele extra services die worden aangeboden. In eerste instantie is het bij deze partij bijvoorbeeld mogelijk om een effectenkrediet af te sluiten. Het betreft hier een krediet waarvoor je, je beleggingsportefeuille als onderpand kan geven. Voor heel wat beleggers worden op deze manier extra financiële mogelijkheden gecreëerd.

Eveneens een extra dienst die wordt aangeboden door Saxo Bank is zogenaamde securities lending. Deze dienst maakt het mogelijk om effecten uit te lenen. In ruil voor het uitlenen van de effecten wordt een bepaalde vergoeding ontvangen. Voor mensen die graag een effectenkrediet willen afsluiten of graag effecten willen uitlenen kan Saxo Bank dus eveneens een geschikte partij zijn.

Wat zijn de kosten bij Saxo Bank?

Voor kleine beleggers geldt dat de kosten bij Saxo Bank hoger zijn gelegen in vergelijking met andere brokers. Dat is niet alleen te wijten aan de hogere transactiekosten. Wat bovendien ook te denken van de service fee die maandelijks wordt aangerekend? Voor deze kost geldt dat ze op maandbasis wordt aangerekend waardoor het een vaste kost betreft. Een dergelijke service fee ontbreekt bij andere bekende brokers op de Nederlandse markt zoals bijvoorbeeld DEGIRO. Voor kleinere beleggers kan deze vast kost een behoorlijk verschil maken op hun potentiële rendement. Voor de grotere beleggers is deze kost net wat minder relevant. Raadpleeg altijd goed de actuele kosten die door Saxo Bank in rekening worden gebracht. Deze veranderen immers regelmatig.

Gratis demo account bij Saxo Bank

Ben je een nieuwe belegger? Of ga je voor het eerst gebruikmaken van het Saxo Bank systeem? In dat geval is het mogelijk om een gratis demo account aan te vragen. Door het aanvragen van een dergelijke demorekening krijg je de beschikking over 100.000 dollar aan fictief geld. Daarmee kan je naar hartenlust kennismaken met de verschillende mogelijkheden die het systeem van Saxo Bank voor jou in petto heeft. Hier is helaas ook een niet onbelangrijk nadeel aan verbonden.

Het openen van een gratis demo account bij Saxo Bank mag er dan voor zorgen dat je vrijblijvend en risicoloos kennis kan maken met het systeem van deze broker, daar staat tegenover dat dit gelimiteerd is in tijd. Meer concreet betekent dit dat je slechts 20 dagen gebruik kan maken van dit gratis demo account. Dit had eigenlijk gewoon ongelimiteerd mogen zijn. Hoe dan ook blijft dit uiteraard wel een goede manier om kennis te maken met het Saxo Bank beleggersplatform.