DEGIRO

DEGIRO
 • Keuze uit een groot aantal beleggingsproducten
 • Beleggen kan tegen zeer interessante tarieven
 • Er is geen sprake van een vereiste minimum inleg

Met beleggen kun je je inleg verliezen.

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
flatexDEGIRO Bank Dutch Branch
Website
https://www.degiro.nl
Telefoon
020-5353496
E-mail
klanten@degiro.nl
Adres
Rembrandt Toren - 10e verdieping, 1096 HA Amsterdam, Nederland
Laatste wijziging
6 december 2023

Kennismaking met de broker DEGIRO

DEGIRO kunnen we het best omschrijven als een Duits-Nederlandse online discountbroker. Het bedrijf werd opgericht in het jaar 2008. De oprichting gebeurde door een team bestaande uit voormalige werknemers van een ander makelaarsbedrijf in Nederland. Ervaring met de beleggerswereld was er dus vanaf het eerste moment. Aan het begin van het jaar 2021 fuseerde DEGIRO met de flatexDEGIRO bank. Als gevolg van deze fusie ontstond de grootste execution-only makelaar van Europa die beschikt over een eigen bankvergunning. Voor beleggers is het goed om te weten dat DEGIRO onder het strenge toezicht staat van financiële autoriteiten waaronder de Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht in Duitsland.

Keuze uit ruim 50 verschillende beurzen

Sinds het jaar 2013 worden haar beleggingsdiensten door DEGIRO ook aangeboden aan particuliere beleggers. Voor deze beleggers geldt dat ze door middel van het platform van DEGIRO toegang krijgen tot zomaar even meer dan 50 beurzen. Op moment van schrijven is het zo dat deze broker haar diensten aanbiedt in meer dan achttien Europese landen. De beleggingsproducten waar je bij DEGIRO in kan beleggen zijn onder meer:

 • Aandelen
 • Derivaten
 • Futures
 • Opties
 • ETF's

Niet alleen het omvangrijke aanbod met beleggingsproducten spreekt veel beleggers aan. Dat geldt ook voor de lage kosten die door deze broker worden gehanteerd. Er wordt dan ook niet zelden benadrukt dat DEGIRO beleggen mogelijk maakt tegen groothandelsprijzen. Dat is niet gelogen.

Wat is de DEGIRO kernselectie?

Voor heel wat (kleine) beleggers geldt dat ze zweren bij beleggen in ETF’s of trackers. Het gaat hierbij om een beleggingsproduct dat sterke gelijkenissen vertoont met beleggingsfondsen. DEGIRO staat erom bekend één van de beste brokers te zijn van Nederland voor mensen die willen investeren door middel van een dergelijk beleggingsproduct. Dat is het gevolg van het feit dat DEGIRO beschikt over een zogenaamde kernselectie boordevol met stuk voor stuk zeer kwalitatieve en betrouwbare ETF’s.

In eerste instantie werd aan gebruikers van DEGIRO de mogelijkheid aangeboden om kosteloos te beleggen in de ETF’s die deel uitmaakten van de kernselectie. Daar kwam in mei 2023 verandering in. Toen werd er namelijk door DEGIRO besloten om haar kernselectie te vernieuwen. Dat was eigenlijk een absolute must als gevolg van veranderingen in de Europese wetgeving. De broker maakte echter van de gelegenheid gebruik om ook handlingskosten in te voeren voor beleggingen die gebeuren in ETF’s uit de kernselectie. Hierdoor werden de kernselectie ETF’s niet langer gratis. Wel is het nog steeds zo dat er geen commissie wordt aangerekend voor investeringen in kernselectie ETF’s.

Welke kosten hanteert DEGIRO?

De kosten die je moet betalen bij een (online) broker zullen altijd een niet onaanzienlijke impact hebben op het uiteindelijke rendement dat je kan realiseren met je beleggingen. Dat heeft ook DEGIRO goed begrepen. Zij profileert zich dan ook als een zeer betaalbare online broker. Dit zowel voor kleine als voor grote(re) beleggers. Omdat de kosten van online brokers regelmatig veranderen hebben we ervoor gekozen om deze niet in detail te bespreken op deze pagina. Wel is het zo dat we je graag aangeven met welke type kosten je rekening dient te houden bij deze online broker.

In eerste instantie zijn er enkele kosten waar je altijd mee te maken zal krijgen. DEGIRO rekent dan wel geen vaste (maandelijkse) vergoeding aan, aan haar beleggers, wel zijn er bijvoorbeeld jaarlijkse beurskosten. Deze kosten dien je één keer per jaar te betalen en worden per beurs in rekening gebracht. Beleg je dus niet alleen aan de Euronext Amsterdam, maar ook aan bijvoorbeeld de New York Stock Exchange? Dan zal je meerdere keren beurskosten aangerekend krijgen. Andere kosten waar je bij DEGIRO als belegger rekening mee moet houden zijn de volgende:

 • Een commissie per transactie die wordt uitgevoerd
 • Handlingskosten voor het verwerken van je transactie
 • Valuta afhandelingskosten bij de omzetting van valuta’s

Van belang om rekening mee te houden is dat er door DEGIRO (afhankelijk van het type account waarover je beschikt) ook zogenaamde ‘corporate action’ kosten aangerekend kunnen worden. Het gaat hierbij om een extra kost voor de verwerking van bijvoorbeeld de dividenden die je ontvangt. In het beste geval is dit op moment van schrijven tien procent van het dividend dat wordt uitbetaald.

Portefeuille en favorietenlijst

Eén van de sterkste troeven van DEGIRO is ook terug te vinden in haar overzichtelijke, gebruiksvriendelijke platform. Open posities worden bijgehouden in de portefeuille. Hier zie je een mooi overzicht van al je aangekochte beleggingsproducten (per categorie). De informatie die hierbij wordt aangegeven heeft niet alleen betrekking tot het aantal assets in portefeuille, maar ook tot de GAK (gemiddelde aankoopkoers) waarvan sprake is evenals tot de (on)gerealiseerde winst. Ook de actuele koersschommelingen van de dag zelf worden uiteraard duidelijk weergegeven.

Naast de portefeuille is het zo dat je als gebruiker van DEGIRO ook een favorietenlijst aan kan leggen. Wellicht heb je bijvoorbeeld wel wat potentieel interessante aandelen op jouw verlanglijstje staan. Deze kan je zeer eenvoudig toevoegen aan de favorietenlijst waardoor je ze in het oog kan houden. Doet er zich een volgens jou interessant aankoopmoment voor? Dan kan je in de favorietenlijst meteen zeer eenvoudig een positie innemen in bijvoorbeeld het gewenste aandeel.