Plus500

Plus500
 • Keuze uit meer dan 2.500 financiële CFD's
 • Zeer gebruiksvriendelijk handelsplatform
 • Plus500 is een EU-gereguleerde makelaar
 
Bezoek website
Geen samenwerking

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
Plus500 Ltd.
Website
https://www.plus500.com
Adres
Arch. Makarios III Avenue 169, Limassol 3027, Cyprus
Laatste wijziging
20 november 2023

Een kennismaking met de broker Plus500

Plus500 is een CFD-makelaar welke het levenslicht zag in het jaar 2008 en inmiddels over een wereldwijde beursnotering beschikt. Voor deze broker geldt dat ze gereguleerd wordt door diverse internationale financiële autoriteiten. Bovendien is het zo dat ze sinds haar oprichting wereldwijd reeds meer dan 22 miljoen geregistreerde gebruikers heeft aangetrokken. Dat laatste hoeft niet te verbazen. Op moment van schrijven geldt voor het handelsplatform van deze broker dat ze zomaar even meer dan 2.500 financiële CFD instrumenten aanbiedt. Beleggen bij deze partij is bovendien niet alleen mogelijk door gebruik te maken van de handige online interface, maar ook door een mobiele app. Deze laatste zorgt ervoor dat je eender waar en eender wanneer je dat wenst kan investeren.

Waarin kan je beleggen bij Plus500?

Beleggen bij Plus500 doe je door middel van zogenaamde CFD's. Het is daarbij belangrijk om te weten dat je geen eigenaar wordt van de onderliggende waarde. CFD's zorgen er wel voor dat je kan rekenen op een uitstekende flexibiliteit in vergelijking met andere, meer traditionele beleggingsproducten. Je beschikt immers op eender welk ogenblik over de mogelijkheid om je posities opnieuw te verkopen. Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van een zogenaamde hefboom om je koopkracht te vergroten.

Plus500 is een EU-gereguleerde makelaar wat als gevolg heeft dat Plus500 over de wettelijke verplichting beschikt om haar klanten te beschermen tegen een negatief saldo. Dit betekent in de praktijk dat je met je rekening bij deze broker nooit in het negatief kan gaan. In ieder geval is het mogelijk om door middel van CFD's bij deze partij op verschillende manieren te investeren in diverse beleggingsproducten. Denk hierbij meer concreet aan:

 • Indexen
 • Forex
 • Grondstoffen
 • Aandelen
 • Opties
 • ETF's

Het ruime aanbod met beleggingsproducten zorgt er in de praktijk voor dat je bij Plus500 als belegger altijd over de mogelijkheid beschikt om een goed gediversifieerde beleggingsportefeuille samen te stellen. Dit bovendien uiteraard met aandacht voor jouw specifieke risicoprofiel.

Beleggen in crypto bij Plus500

Plus500 was in het jaar 2013 de eerste partij die ervoor koos om een zogenaamde Bitcoin CFD aan te bieden. Bovendien werd er ook hierbij de mogelijkheid aangeboden om gebruik te maken van een hefboomwerking. Door de jaren heen is het aanbod met ondersteunde cryptomunten bij Plus500 danig uitgebreid. Uiteraard is het nog steeds mogelijk om via deze partij te beleggen in Bitcoin, maar dat geldt bovendien ook voor andere cryptovaluta's als Ethereum, Litecoin, Stellar, Bitcoin Cash en Cardano. Wil je dus met andere woorden niet alleen maar beleggen door middel van CFD’s in de traditionele beleggingsproducten, maar ook in crypto? Dan is ook dat mogelijk bij Plus500.

Hoeveel bedragen de Plus500 kosten?

Ben je van plan om een beroep te doen op de diensten van een online broker zoals Plus500? Dan zal je kunnen vaststellen dat er daarvoor altijd bepaalde kosten in rekening worden gebracht. Voor deze broker geldt dat ze er bekend om staat niet alleen toegankelijke, maar bovendien ook overzichtelijke kosten te hanteren. De kosten waar je bij Plus500 rekening mee dient te houden zijn de volgende:

 • Koop/verkoop spreads
 • De kosten voor O/N financiering
 • Wisselkosten
 • Inactiviteitskosten
 • De kosten voor een gegarandeerde stopopdracht

Voor de zogenaamde spread geldt dat ze kan verschillen afhankelijk van het specifieke instrument waar je gebruik van maakt. Je dient dit dus altijd specifiek te gaan bekijken bij het instrument in kwestie. Voor de inactiviteitskosten geldt dat ze uitsluitend in rekening worden gebracht bij mensen die gedurende een bepaalde periode niet inloggen op hun rekening bij Plus500. Op moment van schrijven is het zo dat deze kost maandelijks wordt aangerekend wanneer je langer dan drie maanden niet hebt ingelegd op je effectenrekening bij deze broker.

Zeer gewaardeerde CFD-handelsapplicatie

Plus500 staat in de praktijk als een zeer gewaardeerde CFD-handelsapplicatie voor zowel iOS- als Android-smartphones. Het handelsplatform van deze broker is enerzijds bijzonder gebruiksvriendelijk terwijl ze anderzijds toch heel wat geavanceerde functies bevat. Dit zorgt ervoor dat niet alleen de beginnende, maar ook de zeer ervaren belegger met alle plezier gebruik maakt van deze software.

Wist je bovendien dat Plus500 ook over een eigen handelsacademie beschikt? Deze bestaat uit verschillende video’s die ervoor zorgen dat je vertrouwd wordt met de software evenals met de mogelijkheden die ze allemaal te bieden heeft. Regelmatig worden er nieuwe video’s of trainingen aan de website van Plus500 toegevoegd zodat je steeds opnieuw bij kan leren.

Gratis een Plus500 demo aanmaken

Plus500 biedt geïnteresseerde beleggers de mogelijkheid om een demo-account te openen. Om een Plus500 demo aan te vragen hoef je geen echte rekening te openen bij deze partij. Er geldt bovendien ook geen vereiste voor het uitvoeren van een bepaalde, minimale storting. Nadat je een demo-account hebt geopend zal de software je een basisoverzicht geven van de opties waar je op kan rekenen. Denk hierbij niet alleen aan hoe je een order moet plaatsen, maar ook waar de basisfuncties terug te vinden zijn. Je krijgt bij het openen van een dergelijk account een fictief bedrag ter beschikking van 40.000 euro waar je mee kan handelen. Komt je saldo op een bepaald ogenblik onder het minimum uit? Dan zal het oorspronkelijke bedrag van 40.000 euro worden hersteld.

De Plus500 demo maakt het mogelijk om te handelen onder reële marktomstandigheden, maar dan wel zonder dat je daarbij het risico loopt om echt geld te verliezen. Op deze manier kan je dus bijgevolg op een risicoloze manier heel wat ervaring opdoen met betrekking tot beleggen bij Plus500.