Openbank

Openbank
  • Gratis betaalrekening met Maestro bankkaart
  • Nederlandstalige klantenservice
  • Hoge(re) welkomstrente gedurende 6 maanden
 
Bezoek website
Geen samenwerking

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
Open Bank S.A.
Website
https://www.openbank.nl
Telefoon
070-7007516
E-mail
info@openbank.com
Adres
Plaza Santa Bárbara 2, 28004 Madrid, Spanje
Laatste wijziging
20 november 2023

Kennismaking met Openbank

Openbank is een 100 procent online bank die haar klanten een gratis betaalrekening aanbiedt. Voor deze betaalrekening geldt dat ze volledig beheerd kan worden met behulp van je mobiele telefoon. Voor Openbank geldt dat ze een onderdeel vormt van de Santander Group.

Op moment van schrijven beschikt deze over meer dan 1,4 miljoen klanten en heeft ze zo'n slordige 15,3 miljard euro in beheer. De oprichting van Openbank vond plaats in het jaar 1995 en sindsdien is ze erin geslaagd om verschillende prijzen in de wacht te slepen. In het jaar 2019 ontving ze bijvoorbeeld de prestigieuze 'Best Bank Award'.

In Nederland is Openbank actief sinds december van het jaar 2019. Ze beschikt in ons land niet over fysieke bankfilialen. De bank werkt volledig digitaal, maar beschikt uiteraard wel over een Nederlandstalige telefonische evenals online klantenservice. De bank is ook actief in andere Europese landen zoals Duitsland, Spanje en Portugal.

Gratis Openbank bankrekening

Openbank is in het bijzonder een interessante keuze voor mensen die op zoek zijn naar een gratis bankrekening voorzien van een Maestro betaalpas. De eerste 6 maanden ontvangen nieuwe klanten een zogenaamde welkomstrente. Hoeveel deze exact bedraagt is afhankelijk van het moment waarop er wordt ingetekend. Dit moet je dus altijd even actueel controleren.

Het uitvoeren en ontvangen van overschrijvingen is gratis. Je dient er wel rekening mee te houden dat je een ES IBAN nummer ontvangt. Dat is het gevolg van het feit dat Openbank onder de Santander Group valt die uiteraard in Spanje operationeel is.

Met welke kosten dien je rekening te houden?

Bij het openen van de Openbank betaalrekening kan je rekenen op verschillende gratis diensten. Hieronder valt niet alleen de betaalrekening met Spaanse IBAN, maar ook de Maestro-betaalpas. Daarnaast is het zo dat er standaard vijf gratis geldopnames zijn inbegrepen binnen de eurozone en is het mogelijk om onbeperkt en kosteloos geld op te nemen aan de geldautomaten van Santander. Hier zijn er zo'n slordige 40.000 verspreid over de wereld van terug te vinden.

Hou er rekening mee dat er sprake is van een koersopslag wanneer je in een vreemde valuta wil pinnen. Hoeveel deze koersopslag exact bedraagt is afhankelijk van het moment in kwestie. Op moment van schrijven bedraagt ze 1,5 procent, maar controleer dus altijd even de actuele tarieven.

Openbank Flexibel Travel Card Plan

Wil je graag kunnen rekenen op meer voordelen wanneer je gebruik maakt van de diensten die Openbank aanbiedt? In dat geval kan je ook altijd kiezen voor het afsluiten van een betalend, flexibel Travel Card Plan. Voor dit plan betaal je per maand op moment van schrijven een vaste kostprijs van 7,99 euro. In ruil voor dit bedrag kan je rekenen op tal van interessante voordelen. Het gaat hierbij meer concreet om de volgende:

  • Neem 5 keer per maand gratis geld op overal ter wereld
  • Betaal gratis in een vreemde valuta met de Mastercard wisselkoers
  • Geniet van gratis verzekeringen tijdens je vakantie

Voor dit plan geldt dat ze eenvoudig in en uit kan worden geschakeld. Schakel je deze functie uit voor het einde van de maand? Dan zullen de kosten voor de daarop volgende maand niet meer in rekening worden gebracht. Op deze manier kan je dit plan eenvoudig in- en terug uitschakelen wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat of net van reis terug bent gekomen.

Openbank Mastercard zonder vaste kosten

Openbank biedt haar klanten eveneens de mogelijkheid aan om een Mastercard aan te vragen. Aan deze kaart zijn geen maandelijkse kosten verbonden. Je dient alleen rekening te houden met een éénmalige kostprijs voor het laten verzenden van de kaart. Op moment van schrijven bedraagt deze 1,99 euro. Voor deze kaart geldt dat ze gebruikt kan worden in combinatie met allerhande veilige systemen voor online betalingsverkeer.

Het gaat hierbij niet alleen om Card Control, maar ook om gratis betalingsbevestigingen. Bij gebruik van deze kaart kan je rekenen op de dekkingen door de aanwezige reisverzekering. Bovendien is het vijf keer per maand mogelijk om gratis geld op te nemen en dat overal ter wereld.

Openbank Metal Card

Uiteraard moeten we het in deze Openbank review ook even hebben over de metalen betaalpas die de bank in haar aanbod heeft opgenomen. Het gaat hierbij om een betaalpas die vergelijkbaar is met het exemplaar uit het aanbod van Revolut en N26. De grootste voordelen waar je hierbij op kan rekenen zijn terug te vinden in:

  • De aanwezige dekkingen voor medische hulp
  • De reisverzekering die standaard is inbegrepen
  • De conciërgeservice die je helpt bij het maken van boekingen

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat er aan deze kaart bepaalde kosten verbonden zijn die maandelijks betaald dienen te worden. Controleer voordat je over gaat tot het mogelijks afsluiten van deze kaart altijd eerst even grondig van welke kosten er precies sprake is.

Openbank eCommerce Card

Last but not least kan je in het aanbod van Openbank ook nog de zogenaamde eCommerce Card terugvinden. Het betreft hier een gratis virtuele prepaid Mastercard die aan je bankrekening bij Openbank kan worden gekoppeld. Zoals de naam reeds aangeeft is het met deze kaart enkel en alleen mogelijk om online aankopen te doen. Hou er tot slot rekening mee dat je bij het gebruik van deze virtuele kaart dan ook geen aanspraak kan maken op een aankoopverzekering.

Is Openbank betrouwbaar of niet?

Deze Openbank review afronden doen we door het nog even te hebben over de betrouwbaarheid van deze virtuele bank. Zoals eerder reeds aangehaald betreft het hier een dochteronderneming van de Santander Group. Voor deze laatste geldt dat ze bekend staat als een uitermate betrouwbare bank die op moment van schrijven meer dan 15 miljard euro aan kapitaal onder beheer heeft. Bovendien beschikt deze bank uiteraard over een depositogarantie wat ervoor zorgt dat tegoeden tot een bedrag van 100.000 euro zijn ingedekt. Alles bij elkaar gezien is Openbank dus zeker als betrouwbaar te bestempelen. Dit niet in het minst omdat Santander ook over vergunningen bij zowel KiFiD, AFM en de KvK beschikt.