ICS

ICS
 • Keuze tussen verschillende ICS creditcards
 • Tal van extra interessante voordelen
 • Ook een prepaid creditcard is mogelijk
 

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
International Card Services B.V.
Website
https://www.icscards.nl
Telefoon
020-6600678
Adres
Wisselwerking 58, 1112 XS Diemen, Nederland
Laatste wijziging
17 februari 2024

Eerste kennismaking met ICS

Laat ons in eerste instantie even kijken naar wat ICS, voluit 'International Card Services' nu precies is. Het betreft hier de grootste en bijgevolg ook de belangrijkste uitgever van zowel Visa als Mastercard betaalkaarten van Nederland. Voor ICS geldt dat ze niet alleen actief is op de particuliere, maar ook op de zakelijke creditcardmarkt. Het bedrijf werd opgericht in het jaar 1988 en is ondertussen overgegaan in de handen van de bekende Nederlandse bank ABN AMRO.

Kenmerkend voor ICS is dat ze over een samenwerkingsverband beschikt met een groot aantal Nederlandse bedrijven. Het betreft hier niet alleen de Bijenkorf, maar wat bovendien ook te denken van de ANWB? Voor ICS geldt verder dat ze beschikt over een bankvergunning bij De Nederlandsche Bank. Ook van de AFM heeft ze (uiteraard) een vergunning ontvangen.

Voordelen van de ICS creditcards

De reden waarom zoveel mensen in Nederland gebruikmaken van één van de verschillende ICS creditcards heeft vooral te maken met de vele voordelen die eraan verbonden zijn. De belangrijkste van deze voordelen waar je op kan rekenen zijn de onderstaande:

 • Je kan rekenen op wereldwijd betaalgemak
 • Er is sprake van een dubbele beveiliging
 • Je kan rekenen op een aankoopverzekering
 • Je kan rekenen op een eenvoudig, tijdelijk krediet
 • Er is sprake van een bescherming tegen ongeoorloofde kosten

Belangrijk om weten is dat de ICS cards niet alleen gebruikt kunnen worden door particulieren, in tegendeel. Ook voor zakelijke klanten worden er behoorlijk wat voordelen aangeboden.

Keuze uit verschillende ICS cards

Wil jij ook graag gebruik gaan maken van één van de verschillende ICS cards die er op de markt zijn terug te vinden? Dan is het een aanrader om een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende mogelijkheden die er bestaan. Wat dit betreft kan je denken aan de onderstaande opties:

 • Visa World Card
 • Visa World Card Gold
 • Visa World Card Platinum
 • Visa World Card Panda

Voordat je over gaat tot het afsluiten van één van deze verschillende kaarten is het ontzettend belangrijk om even de verschillende mogelijkheden tegenover elkaar af te wegen. Onderling is het immers zo dat er tussen de verschillende kaarten sprake kan zijn van niet onaanzienlijke verschillen. Ondanks het feit dat de maximale bestedingslimiet altijd dezelfde is dien je er wel rekening mee te houden dat bijvoorbeeld de kosten voor een extra kaart verschillend zijn. Bovendien is het zo dat ook de jaarlijkse kostprijs sterk afhankelijk is van de kaart van je keuze.

Hoeveel bedragen de kosten?

Zoals ook bij andere uitgevers van creditcards het geval is geldt ook voor ICS dat ze bepaalde kosten in rekening brengt. We maken hierbij een onderscheid tussen drie verschillende kosten, namelijk:

 • De vaste kostprijs die op jaarbasis wordt aangerekend voor de creditcard
 • De kosten voor eventuele contante geldafhalingen die je doet met je ICS card
 • De kosten voor het aanvragen van een extra kaart

Indien je van plan bent om geld te pinnen met je ICS card dien je er rekening mee te houden dat je hiervoor een percentage van 4 procent als kost dient te betalen. Je kan er echter ook voor kiezen om op bepaalde ICS kaarten geld te storten. Wanneer er sprake is van een positief saldo waarvan je geld wenst af te halen liggen de kosten met 1 procent immers een flink stuk lager. Bovendien is er in dat geval ook sprake van een maximale kost van 1,50 euro. Let wel, ben je op vakantie in het buitenland? Dan kunnen bijvoorbeeld wisselkoersen de kosten nog wat hoger doen oplopen. Let hiervoor op.

Wil je graag een extra kaart aanvragen, bijvoorbeeld voor je partner? Dan moet je er rekening mee houden dat hier vaak extra kosten voor worden aangerekend. Deze extra kosten gelden echter niet voor de Visa World Card Platinum. Bij deze kaart is het dan ook zo dat je over de mogelijkheid beschikt om gratis een extra kaart aan te vragen voor je partner of voor bijvoorbeeld een familielid.

Wie kan een ICS card aanvragen?

Voor elke inwoner van Nederland die ouder is dan 18 jaar geldt dat hij of zij een ICS creditcard aan kan vragen. Hierbij geldt echter wel dat er voor een reguliere creditcard sprake dient te zijn van een minimaal netto-inkomen van 1.150 euro. Voldoe jij niet aan deze inkomenseis? In dat geval kan je er nog voor kiezen om een ICS GO Card aan te vragen. Dit is een prepaid creditcard waar geen BKR-toetsing voor moet worden uitgevoerd.

Je kaarten beheren in Mijn ICS

Indien je houder bent van één of meerdere ICS cards zal je kunnen vaststellen dat je toegang zal krijgen tot de Mijn ICS persoonlijke online omgeving. Binnen deze omgeving kan je rekenen op tal van interessante voordelen. Zo kan je bijvoorbeeld alle transacties inzien die zijn gebeurd met jouw kaart. Dit is overigens nog niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens mogelijk om gebruik te maken van de mobiele app van ICS. Deze kan eenvoudig worden geïnstalleerd op een smartphone of tablet. Op deze manier beschik je altijd over een glashelder beeld van alle uitgevoerde transacties met je kaart.

Bijzonder veilige creditcards

Indien je gebruik maakt van een ICS creditcard zal je kunnen vaststellen dat er daarbij sprake is van een uitstekende beveiliging. Om misbruik en risico's te vermijden is het zo dat voor de kaarten van ICS geldt dat ze beschikken over een zogenaamde tweestapsverificatie. Dit houdt in dat er je altijd zal gevraagd worden om je twee keer te identificeren wanneer er online betalingen worden uitgevoerd. Dit gebeurt in eerste instantie door middel van het ICS wachtwoord waarover je beschikt, maar daarnaast zal je ook een code ontvangen op je mobiele telefoon die moet worden ingevoerd. Door de aanwezigheid van deze tweestapsverificatie kunnen online betalingen nu nog goedkoper gebeuren.