Freedom24

Freedom24
  • Beleg in een groot aantal beleggingsproducten
  • Beleggen kan ook in beursgangen of IPO's
  • Lage kosten op maat van elke belegger
 

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
Freedom Finance Europe Ltd.
Website
https://freedom24.com
E-mail
netherlands@freedomfinance.eu
Adres
Kurfürstendamm 22, 10719 Berlin, Duitsland
Laatste wijziging
17 november 2023

Een eerste kennismaking met Freedom24

Freedom24 is een online trading platform die mensen de mogelijkheid biedt om volledig zelfstandig te beleggen. Wat dit beleggen betreft zal je er op kunnen rekenen dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen tal van uiteenlopende beleggingsproducten. Denk hierbij niet alleen aan aandelen en obligaties, maar ook aan bijvoorbeeld IPO's. Klanten van deze online broker kunnen rekenen op de aanwezigheid van een gebruiksvriendelijke app, een groot aantal kwalitatieve analyse tools en nog zoveel meer. Voor mensen die van plan zijn om zelfstandig te gaan beleggen via het internet kan het dan ook zomaar een goed idee zijn om aan de slag te gaan bij dit online trading platform.

Keuze uit diverse beleggingsproducten

Beleggen bij Freedom24 kan gebeuren in tal van verschillende beleggingsproducten. In eerste instantie spreekt het voor zich dat er een keuze kan worden gemaakt uit een groot aantal verschillende aandelen. Het gaat daarbij dan niet alleen om Europese, maar ook om Amerikaanse aandelen uit bijvoorbeeld de gerenommeerde S&P 500. Buiten het aanbod met aandelen is het zo dat er eveneens een keuze kan worden gemaakt uit diverse obligaties.

Voor heel wat beleggers geldt dat ze zweren bij beleggen door middel van ETF's, trackers en indexfondsen. Ook voor deze beleggingsproducten geldt dat ze verhandelbaar zijn op het platform van Freedom24. Het is onder meer mogelijk om te beleggen in grondstoffen ETF's, maar ook de grootste en populairste ETF's worden op dit platform aangeboden. Wil je graag investeren in cryptomunten? Dan worden er ook daar diverse opties voor aangeboden door Freedom24.

Beleg in beursgangen of IPO's

Er zijn verschillende zaken die Freedom24 als online beleggingsplatform onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. Eén van deze zaken is terug te vinden in het feit dat er de mogelijkheid wordt aangeboden om te beleggen in beursgangen. In het bijzonder hier in Europa is investeren in IPO's vaak erg complex en bovendien voorbehouden voor de meer gefortuneerde beleggers. Freedom24 heeft ervoor gezorgd dat particulieren op een eenvoudige manier over de mogelijkheid komen te beschikken om te participeren in IPO's.

Zeer gebruiksvriendelijk handelsplatform

Voor heel wat mensen geldt dat ze geïnteresseerd zijn om te gaan beleggen, maar ze er uiteindelijk toch maar voor kiezen om dit niet te gaan doen. Dat is het gevolg van de complexiteit waar beleggen nog steeds vaak door wordt gekenmerkt. Dat het ook anders kan bewijst Freedom24. Zij biedt haar gebruikers immers in de praktijk de mogelijkheid aan om te gaan beleggen middels:

  • Een zeer gebruiksvriendelijke mobiele applicatie
  • Een zeer gebruiksvriendelijke online interface

De handelsinterface waar gebruik van wordt gemaakt door Freedom24 is deze van Tradernet. Voor deze software geldt dat ze er algemeen bekend om staat ontzettend prettig te werken. Binnen de software wordt onder meer op overzichtelijke wijze een onderscheid gemaakt tussen de diverse beurzen die worden ondersteund. Denk hierbij aan:

  • De beurzen van de Verenigde Staten
  • De beurzen van Europa
  • De beurs van Hongkong

In de trade-omgeving van deze software is het mogelijk om alle eerder op deze pagina genoemde beleggingsproducten te verhandelen. Bovendien is het zo dat je hier eveneens een overzicht aantreft van je IPO aandelen. Het instellen van praktische filters zorgt er verder voor dat je eenvoudig precies die data of informatie op kan vragen waar jij naar op zoek bent.

Hoeveel bedragen de kosten?

Het spreekt voor zich dat er voor het beschikbaar stellen van haar diensten door Freedom24 bepaalde kosten in rekening worden gebracht. In ieder geval geldt voor dit online beleggingsplatform dat haar kosten zeer transparant zijn. Dit zorgt ervoor dat je nooit voor vervelende verrassingen zal komen te staan. Daarnaast is het zo dat er verschillende bundels worden aangeboden waardoor je altijd eenvoudig een pakket op maat van jouw wensen kan kiezen. Hou er rekening mee dat er niet alleen maandelijkse kosten, maar ook een bepaalde provisie per order kan worden aangerekend. Wil je een goed zicht krijgen op de kosten waar je rekening mee dient te houden bij Freedom24? Raadpleeg dan altijd even het actuele kostenoverzicht.

Risicoanalyse van je beleggingsportefeuille

Als belegger spreekt het voor zich dat je te allen tijde een goed beeld zal willen hebben van de risico's die verbonden zijn aan jouw beleggingsportefeuille. Dat is bij Freedom24 geen enkel probleem. Op basis van de inhoud van je portfolio zal door haar analyse tool immers worden berekend hoeveel risico je precies loopt. In het bijzonder kan gebruikmaken van deze tool interessant zijn wanneer je hebt gekozen voor het gebruik van hefboomproducten of opties. Een meter aan de rechterkant van de pagina geeft aan hoe groot het risico op verlies bij jouw beleggingsportefeuille precies is. De aanwezigheid van deze analyse tool zorgt ervoor dat je als belegger altijd op een efficiënte manier in kan grijpen wanneer het de foute richting dreigt uit te gaan.

Instellen van handige prijsnotificaties

Het platform van Freedom24 maakt het voor gebruikers eveneens mogelijk om handige prijsnotificaties in te stellen. Voor deze notificaties geldt dat ze je op de hoogte kunnen houden van aandelen of andere producten die boven een bepaalde grens uitkomen. Bovendien is het eveneens mogelijk om een alarm te krijgen op het ogenblik dat een bepaald aandeel met een specifiek percentage daalt of stijgt. Voor deze notificaties geldt dat ze op twee verschillende manieren kunnen worden afgeleverd. Dit kan meer concreet zowel gebeuren via e-mail als door middel van een SMS.

Altijd zicht op aankomende dividenden

Het spreekt voor zich dat je bij Freedom24 over de mogelijkheid beschikt om te investeren in dividendaandelen. Wanneer je dit doet zal je op geregelde tijdstippen een dividenduitbetaling kunnen verwachten. Voor heel wat beleggers geldt dat ze dit graag zo nauwkeurig mogelijk in het oog houden. Dit omdat ze op die manier bijvoorbeeld ook bepalen welke herinvesteringen ze kunnen doen zonder dat daarvoor een extra eigen inleg is vereist. Freedom24 maakt hiervoor gebruik van een handige dividendkalender. Zo weet je exact wanneer je welke dividenden zal ontvangen. Bovendien is het eveneens mogelijk om op deze manier terug te kijken hoeveel dividend je door de jaren heen hebt ontvangen. Een handige tool waar veel beleggers zeker gebruik van zullen maken.