bunq

bunq
 • Keuze tussen 25 bankrekeningen
 • Beleg in complete vrijheid
 • Ook geschikt voor zakelijke partijen
 

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
bunq B.V.
Website
https://www.bunq.com
E-mail
support@bunq.com
Adres
Naritaweg 131, 1043 BS Amsterdam, Nederland
Laatste wijziging
16 november 2023

Kennismaking met Bunq Bank

In deze Bunq Bank review laten we je graag kennismaken met de Nederlandse online bank Bunq. Voor deze bank geldt dat ze opgericht werd in het jaar 2012. Dit gebeurde door de IT-ondernemer Ali Niknam. De slogan van de bank laat maar weinig aan de verbeelding over. Deze luidt namelijk 'Bank of the Free'. In het aanbod van deze partij zijn zomaar even 25 verschillende bankrekeningen terug te vinden. De rekening waar jij gebruik van maakt is degene die het beste aansluit bij jouw formule.

Bovenstaande zorgt ervoor dat je er bij Bunq eenvoudig voor kan kiezen om een bankrekening aan te vragen voor aparte doelen. Daarnaast is het eveneens mogelijk om een bankrekening aan te vragen in verschillende landen. Zo kan je met Bunq op moment van schrijven de beschikking krijgen over:

 • Een bankrekening met een Nederlandse IBAN
 • Een bankrekening met een Duitse IBAN
 • Een bankrekening met een Franse IBAN
 • Een bankrekening met een Spaanse IBAN

Het hoofdkantoor van Bunq Bank bevindt zich in Amsterdam. Sinds het jaar 2014 is de financiële instelling in het bezit van een officiële, Nederlandse bankvergunning. Dit zorgt ervoor dat alle bankrekeningen bij deze bank vallen onder het depositogarantiestelsel en bijgevolg zijn ingedekt tot een bedrag van 100.000 euro.

Keuze uit verschillende rekeningen

Er worden door Bunq tal van verschillende soorten abonnementen aangeboden. In eerste instantie zijn er de persoonlijke abonnementen waar je tussen kan kiezen. Wat deze abonnementen betreft kan er een keuze worden gemaakt tussen de volgende opties:

 • Easy Green
 • Easy Money
 • Easy Bank
 • Easy Savings

Voor welke van deze verschillende abonnementen jij gaat kiezen is volledig afhankelijk van de eisen of wensen die je hebt. Voor Bunq geldt in ieder geval dat ze een persoonlijke betaalrekening aanbiedt met een debit Maestro betaalpas of een prepaid Bunq creditcard. Van belang om rekening mee te houden is dat deze laatste creditcard een prepaid MasterCard betreft. Dit betekent dat je nooit over de mogelijkheid beschikt om in het rood te gaan op de rekening die eraan gekoppeld is.

Bij Bunq een zakelijke rekening openen

Ben je niet van plan om een persoonlijke, maar wel om een zakelijke bankrekening bij Bunq te openen? Dan kan je daarvoor een keuze maken uit dezelfde abonnementen als degene die ook worden aangeboden voor persoonlijke bankrekeningen. Je dient er echter wel rekening mee te houden dat je als zakelijke partij geconfronteerd kan of zal worden met bepaalde extra kosten. Denk hierbij onder meer aan de zakelijke transactiekost die in rekening wordt gebracht. Voor deze kost geldt dat ze telkens wordt aangerekend op het ogenblik dat er een transactie op de zakelijke rekening wordt uitgevoerd. Het spreekt voor zich dat het ook voor bedrijven mogelijk is om buiten de zakelijke betaalrekening een zakelijke spaarrekening te openen bij Bunq. Aan deze rekening zijn geen kosten verbonden.

Hoeveel bedragen de kosten?

Bovenstaande brengt ons eigenlijk rechtstreeks bij de kosten die door Bunq Bank aangerekend worden voor de verschillende diensten die ze verstrekt of producten die ze aanbiedt. Er zijn wat dit betreft een aantal verschillende kosten waar je rekening mee zal willen houden, namelijk:

 • De algemene kostprijs voor het abonnement van je keuze
 • De eventuele transactiekosten die worden aangerekend (voor bedrijven)
 • De eventuele meerprijs voor cash pinnen (na de vierde keer)

Hou er rekening mee dat er ook extra kosten verbonden kunnen zijn aan bijvoorbeeld het aanvragen van een extra betaalpas. Het is sowieso per abonnement altijd een goed idee om even te kijken welke kosten er allemaal verschuldigd kunnen zijn. Zo voorkom je dat je op een zeker moment voor vervelende verrassingen komt te staan.

Beleggen precies hoe jij dat wil

Bunq Bank biedt haar klanten uiteraard ook de mogelijkheid aan om hun geld te investeren of beleggen. Wat dit betreft valt meteen op dat deze online bank ervoor heeft gekozen om haar gebruikers een volledige keuzevrijheid aan te bieden. Voor andere banken geldt dat ze er vaak (automatisch) voor kiezen om je geld te gaan beleggen in lucratieve, maar tegelijkertijd vaak ook onethische zaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de wapenindustrie. Lang niet iedereen is hier echter voor te vinden, in tegendeel. Bij Bunq kan je beleggen op de volgende manieren:

 • In persoonlijke leningen aan particulieren in Europa
 • In hypotheken voor de aankoop van zowel huizen als gronden in Europa
 • In Europese of Britse bedrijven
 • In groene of duurzame ondernemingen uit Europa en het Verenigd Koninkrijk
 • In diverse bankleningen

Zoals altijd is het zo dat beleggen ook bij Bunq bepaalde kosten met zich meebrengt. Voordat je aan jouw investeringsavontuur gaat beginnen is het dan ook zeker een goed idee om je even te vergewissen van de verschillende kosten waar je op dit vlak mee kan worden geconfronteerd.

Ga zelf eenvoudig aan de slag met Bunq

Bunq staat er in de praktijk om bekend een zeer toegankelijke bank te zijn die voor ieder wel wat wils te bieden heeft. Dit blijkt onder meer uit de manier waarop je een bankrekening bij deze partij kan openen. Hiervoor heb je dan ook uitsluitend behoeften aan een mobiel evenals een adres en een geldige ID. Op de website van Bunq is het mogelijk om de handige mobiele applicatie van de bank meteen gratis te downloaden. Het openen van jouw bankrekening bij deze bank neemt in totaliteit nog geen 5 minuten in beslag. Ideaal wanneer je meteen wil kunnen genieten van de aantrekkelijke spaarrente waar de Easy Savings rekening bekend om staat.

Ben je niet alleen op zoek naar een geschikte partij om een rekening voor jezelf bij te openen? Wil je bijvoorbeeld in plaats daarvan eerder een groepsrekening openen samen met bijvoorbeeld een trouwe groep vrienden? Ook daarvoor kan je bij Bunq terecht. Ben jij iemand die vooral op zoek is naar een partij die het mogelijk maakt om tegen lage kosten bij te kunnen beleggen precies op die manier die jij wil? Ook dan kan het zeker de moeite waard zijn om even met Bunq kennis te maken.