Bigbank

Bigbank
  • Flexibel sparen bij Bigbank is geheel kosteloos
  • Dekking door het depositogarantiestelsel
  • Keuze uit interessante depositospaarcontracten

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
Bigbank AS
Website
https://www.bigbank.nl
Telefoon
020-2626962
E-mail
klantenservice@bigbank.nl
Adres
Riia 2, 51004 Tartu, Estland
Laatste wijziging
16 november 2023

Eerste kennismaking met Bigbank

Bigbank werd opgericht in het jaar 1992. Het is een internationale kredietbank waarvan haar hoofdkantoor is gevestigd in de Estse hoofdstad Tallinn. Voor deze bank geldt dat ze door de jaren heen haar diensten is gaan aanbieden in tal van verschillende, Europese landen. Op de Nederlandse markt is Bigbank reeds terug te vinden vanaf het jaar 2012. In eerste instantie bood ze in Nederland alleen maar spaardeposito's aan met een vaste looptijd. Sinds het jaar 2021 is ze echter ook flexibele spaarrekeningen gaan aanbieden.

De inleggingen die gebeuren op de spaarrekeningen en deposito's worden gebruikt voor het verstrekken van kleinschalige kredieten. Deze kredieten kunnen zowel worden verstrekt aan bedrijven als aan particulieren in verschillende Europese landen. Bigbank heeft er bovendien voor gekozen om dit vrij traditionele bedrijfsmodel te combineren met niet alleen slimme digitale systemen, maar bovendien ook met online dienstverlening. Op deze manier is het voor deze partij mogelijk om de kosten binnen de perken te houden terwijl er aan spaarders toch zeer aantrekkelijke rentetarieven aangeboden kunnen worden.

Flexibel geld sparen bij Bigbank

De eerste mogelijkheid om geld te sparen die door Bigbank wordt aangeboden is flexibel geld sparen. Het gaat hierbij om een traditionele spaarrekening waarbij je dus steevast over de mogelijkheid beschikt om geld te storten en naar eigen keuze terug op te vragen. Indien je kiest voor deze manieren van sparen is er sprake van een variabele spaarrente die beduidend hoger is gelegen dan bij je huisbank het geval zal zijn. Ondanks de zeer flexibele manier van sparen is het zo dat je met dit spaarproduct dus kan rekenen op een beduidend hoger gelegen opbrengst op je spaargeld.

Flexibel geld sparen bij Bigbank is mogelijk voor iedereen met een Nederlandse identiteitskaart en een Nederlandse tegenrekening. Je dient geen rekening te houden met een bepaalde minimuminleg. In principe zou je deze spaarrekening dus reeds kunnen openen vanaf een bedrag van slechts 1 euro. Voor deze vorm van sparen geldt dat er door Bigbank ook geen kosten in rekening worden gebracht. De rente-uitbetalingen vinden elk jaar automatisch plaats op 31 december. Hou er wel rekening mee dat het maximaal ingelegde bedrag per rekening 100.000 euro mag bedragen. Dit onder meer omdat dit het bedrag is dat door het depositogarantiestelsel maximaal wordt ingedekt.

De depositocontracten van Bigbank

Een tweede mogelijkheid waarover je beschikt voor wat sparen bij Bigbank betreft is het zogenaamde depositocontract welke kan worden afgesloten. Een dergelijk depositocontract is interessant wanneer er sprake is van een langere spaartermijn. Hierbij is het dan ook mogelijk om een bepaald bedrag van je kapitaal vast te zetten voor een periode van 12 maanden oplopend tot 120 maanden.

Ook voor deze depositocontracten bij Bigbank geldt dat ze een vaste depositorente uitkeren die beduidend hoger is in vergelijking met huisbanken. Hoeveel deze rente precies bedraagt is uiteraard sterk afhankelijk van de periode in kwestie. Omwille van deze reden wordt het altijd aangeraden om de actuele depositorentes te controleren. Indien je kiest voor het afsluiten van een depositocontract hoef je bovendien geen rekening te houden met vervelende kosten. Zo zijn er geen inleg-, afsluitings- of beheerskosten verschuldigd. Bovendien is er sprake van een vastgestelde rente.

Het feit dat er sprake is van een vastgesteld rendement zorgt ervoor dat je spaargeld niet onderhevig is aan fluctuaties. Onder meer een schommelende marktrente zal dus geen impact hebben op de spaaropbrengsten waar je op kan rekenen. De rente die je ontvangt uit je spaardeposito zal bovendien één keer per jaar geheel automatisch worden uitbetaald op de Nederlandse tegenrekening die je hebt opgegeven. Hier hoef je verder helemaal niets voor te doen.

Waar moet je rekening mee houden?

Wil je graag een depositocontract openen bij Bigbank? Ook dat is natuurlijk een mogelijkheid. In dit geval zijn er wel enkele bijkomende voorwaarden waar je aandacht aan dient te besteden. Uiteraard dien je de beschikking te hebben over een Nederlandse identiteitskaart en moet je een Nederlandse tegenrekening hebben. Daarnaast is het echter eveneens zo dat je over een minimale inleg van minstens 1.000 euro dient te beschikken. Voor de looptijd van deze contracten geldt dat ze kan variëren van 12 maanden tot maximaal 120 maanden. Dit laatste staat gelijk aan 10 jaar.

Ook voor de depositocontracten van Bigbank geldt dat ze vallen onder het (Estse) depositogarantiestelsel. Dit betekent dat ze zijn ingedekt tot een spaarbedrag van 100.000 euro. Ook voor de depositocontracten van Bigbank geldt dat het niet mogelijk is om er meer in te storten dan dit bedrag. Hier zal je dus wel rekening mee dienen te houden.

Eenvoudig beginnen sparen bij Bigbank

Bigbank wil het voor iedereen mogelijk maken om eenvoudig te beginnen met sparen. Dit bovendien ook nog eens tegen de meest interessante spaarrentes van dat moment. Dit geldt niet alleen voor mensen die flexibel willen sparen, maar ook voor zij die spaargeld voor een langere periode willen wegzetten. De twee aangeboden spaarproducten komen dan ook tegemoet aan ieders wensen.

Wil jij ook graag beginnen met geld sparen bij Bigbank? Dat kan. Je aanmelden bij deze bank is zeer eenvoudig en kan bovendien volledig online gebeuren. Hiervoor dien je vier eenvoudige stappen te doorlopen. De stappen waarvan sprake is zijn de volgende:

  • Vul het registratieformulier in op de website van Bigbank
  • Identificeer jezelf als klant (dit gebeurt door de AMP Groep)
  • Sluit het gewenste spaarproduct af
  • Maak het bedrag over dat je wenst te sparen

De identiteitscontrole welke moet gebeuren wordt uitgevoerd door AMP Groep in opdracht van Bigbank. Zij komt zelf naar jou toe zodat je hier verder geen moeite voor hoeft te doen. Het openen van één of meerdere spaarproducten bij Bigbank is pas mogelijk wanneer deze controle heeft plaatsgevonden. Dit is uiteraard ook vooral ter bescherming van de spaarder. In ieder geval, voor mensen die graag het maximale uit hun spaargeld willen halen kan ervoor kiezen om één of meerdere spaarproducten af te sluiten bij Bigbank zeker het overwegen meer dan waard zijn.