VIABUY

VIABUY
 • Eenvoudige en snelle aanvraagprocedure
 • Je kan nooit in de schulden belanden
 • Veilig online en offline betalen
 
Bezoek website
Geen samenwerking

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
Dock Financial S.A.
Website
https://www.viabuy.com
Telefoon
010-8995722
E-mail
service@viabuy.com
Adres
110, route d'Arlon, 1150 Luxemburg, Groothertogdom Luxemburg
Laatste wijziging
12 maart 2024

Eerste kennismaking met VIABUY

De VIABUY creditcard is een prepaid Mastercard. Dit betekent dat ze overal ter wereld binnen het zeer uitgebreide netwerk van Mastercard gebruikt kan worden. Omdat het hierbij gaat om een prepaid creditcard is het zo dat er geen kredietlijn aan verbonden is. Met andere woorden, het is uitsluitend mogelijk om betalingen uit te voeren met het saldo dat op voorhand werd toegevoegd aan de betaalkaart. Dat kan zeer eenvoudig gebeuren door gebruik te maken van één van de verschillende betaalmethodes die worden aangeboden. Denk hierbij aan:

 • iDeal
 • Met een overboeking
 • Contant
 • Met PayPal

Indien je contant geld wil toevoegen aan je VIABUY prepaid creditcard zal je vast kunnen stellen dat je hiervoor verschillende mogelijkheden kan benutten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het contant geld binnen te brengen bij een filiaal van Western Union, maar is het ook mogelijk om Paysafe vouchers aan te schaffen. Vervolgens kan je ook hier je saldo mee opwaarderen.

Wat zijn de geldende voorwaarden?

De Mastercard van VIABUY staat bekend om een 100 procent acceptatie. Dit betekent dat in principe iedereen die ze aanvraagt ze ook daadwerkelijk zal ontvangen. De voorwaarden die verbonden zijn aan het aanvragen van een dergelijke kaart zijn dan ook zeer beperkt, namelijk:

 • Je dient woonachtig te zijn in Europa
 • Je moet minstens 18 jaar oud zijn
 • Je moet een bepaalde identificatie doorlopen

De identificatie die doorlopen dient te worden bestaat er louter en alleen in om een bepaald beeld te creëren van de gebruiker van de kaart. Het verstrekken van een volledig anonieme prepaid creditcard is immers vandaag de dag niet langer toegestaan. Dit gezegd hebbende zijn er geen inkomenseisen verbonden aan de kaart en bovendien is het zo dat er ook geen rekening wordt gehouden met een eventuele BKR-registratie waarvan sprake zou kunnen zijn.

Online en offline betalingen

Het aanvragen van de VIABUY Mastercard zorgt ervoor dat je over de mogelijkheid komt te beschikken om zowel online als offline betalingen uit te voeren. Dit bovendien eender waar je, je op dat ogenblik bevindt. Elke locatie die Mastercard creditcards accepteert zal dus met andere woorden ook het gebruik van de VIABUY kaart accepteren. Je moet er wel rekening mee houden dat er op deze kaart nooit in het rood kan worden gegaan. Staat er dus met andere woorden onvoldoende saldo op de kaart om een bepaalde betaling uit te kunnen voeren? Dan zal de betaling helaas niet worden uitgevoerd. Dit kan misschien een beetje vervelend zijn, maar anderzijds kan je op deze manier wel het ontstaan van vervelende schulden voorkomen.

Hoeveel bedragen de VIABUY kosten?

Het aanvragen van een Mastercard van VIABUY is helaas niet gratis. Er zijn aan het aanvragen en gebruikmaken van deze kaart dan ook een aantal kosten verbonden. De VIABUY kosten waar je in eerste instantie rekening mee zal willen houden zijn:

 • De éénmalige kosten bij uitgifte van de kaart
 • De jaarlijkse kosten die eraan verbonden zijn

Met de bovenstaande twee kosten zal elke gebruiker van deze kaart worden geconfronteerd. Dit gezegd hebbende zijn er ook nog enkele extra kosten verbonden aan het gebruik van de kaart. De extra kosten waar je op dit vlak rekening mee dient te houden zijn de onderstaande:

 • Opwaarderen met overschrijving (0,9% van het bedrag)
 • Opwaarderen met iDEAL (1,75% van het bedrag)

Voor het uitvoeren van betalingen in euro worden geen extra kosten in rekening gebracht. Kies je voor het uitvoeren van een betaling in een andere valuta? In dat geval moet je wel rekening houden met een bepaalde toeslag. Het betreft hier op moment van schrijven van deze VIABUY review een toeslag van 2,75%. Ben je van plan om met deze kaart ook geld te gaan pinnen aan een bankautomaat? Hou er in dat geval rekening mee dat hier 5 euro kosten aan verbonden zijn.

Let op de verschillende limieten

Het is van belang om er bij het gebruik van een Mastercard van VIABUY rekening mee te houden dat er tal van verschillende limieten aan verbonden kunnen zijn. Van welke limiet er precies sprake is zal worden bepaald aan de hand van het identificatie level waarover je beschikt. We maken hierbij een onderscheid tussen drie verschillende levels waarbij de onderstaande limieten van toepassing zijn:

 • Level 1: Deze behoort niet langer tot de mogelijkheid
 • Level 2: Maximale opwaardering van 15.000 euro per jaar
 • Level 3: Geen maximale opwaardering op jaarbasis

Beschik je over een level 2 identificatie? Hou er dan rekening mee dat niet alleen de jaarlijkse opwaardering is beperkt tot een bedrag van 15.000 euro. Verder is het zo dat er ook maximaal 1.000 euro op de kaart mag staan per 30 dagen. Wil je graag geld opnemen aan een bankautomaat? Dan is dat beperkt tot 800 euro per keer. Bovendien kan je ook maximaal 8.000 euro per maand afhalen. Let ook op, tijdens de eerste 7 dagen is opwaarderen met iDEAL slechts mogelijk voor een bedrag van maximaal 150 euro.

Conclusie, hoe interessant is VIABUY?

De Mastercard van VIABUY is een interessante kaart voor iedereen die wil kunnen rekenen op het betaalgemak van een creditcard zonder dat er daardoor schulden kunnen ontstaan. Betalingen die worden uitgevoerd met deze prepaid creditcard gebeuren dan ook uitsluitend met het saldo dat er op dat moment op de kaart is terug te vinden. Er is dus geen sprake van een kredietlijn.

Ondanks het feit dat de VIABUY prepaid creditcard eenvoudig en snel kan worden aangevraagd en er in principe voor EU-inwoners sprake is van een 100% acceptatie zijn er ook enkele nadelen aan verbonden. Het belangrijkste nadeel heeft vooral te maken met de kosten die eraan verbonden zijn. Deze kosten liggen in vergelijking met menig aantal prepaid creditcards op de markt immers toch een behoorlijk stuk hoger. Dit gezegd hebbende krijg je er natuurlijk wel heel wat interessante, praktische voordelen voor in de plaats.

In ieder geval, ben jij ook van plan om gebruik te gaan maken van een prepaid creditcard? Dan is de Mastercard van VIABUY zeker een optie om te overwegen.