Peaks

Peaks
 • Laat je wisselgeld eenvoudig beleggen
 • Maak een keuze uit diverse beleggingsprofielen
 • Je kan altijd een extra (vast) bedrag beleggen

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
Peaks B.V.
Website
https://www.peaks.com
Telefoon
020-2188000
E-mail
klantenservice@peaks.nl
Adres
Leidsestraat 32c, 1017 PB Amsterdam, Nederland
Laatste wijziging
20 november 2023

Kennismaking met Peaks

Laat ons in deze Peaks review in eerste instantie even kijken naar wat Peaks precies voor jou kan betekenen. Het gaat hierbij in de praktijk om een mobiele beleggingsapp welke het mogelijk maakt om te gaan beleggen met je wisselgeld. Voor deze broker geldt dat ze valt onder de groep van de Rabobank. Omwille van het feit dat er wordt belegd met beperkte bedragen en bovendien op een zeer toegankelijke manier richt deze app zich hoofdzakelijk op beginnende beleggers.

Wie ook aan de slag wil gaan met de Peaks beleggingsapp kan dat op een zeer eenvoudige manier doen. Het enige wat je moet doen is namelijk de Peaks app downloaden. Vervolgens dien je de app te koppelen met de bankrekening waarover je beschikt. Dit hoeft overigens niet per se een rekening bij Rabobank te zijn. Ook het koppelen van bijvoorbeeld je bankrekening bij ING of bij een andere bank is zonder probleem mogelijk. Van zodra de app is geactiveerd en de rekening is ingesteld zal je wisselgeld bij elke betaling die je doet automatisch worden belegd via Peaks.

Hoe gebeurt beleggen bij Peaks precies?

Wanneer je bij Peaks gaat beleggen zal je tot de vaststelling komen dat dit altijd gebeurt aan de hand van een op voorhand door jou gekozen beleggingsprofiel. Op moment van schrijven is het mogelijk om een keuze te maken tussen verschillende soorten beleggingsprofielen of mogelijkheden, namelijk:

 • Voorzichtig
 • Gebalanceerd
 • Ondernemend
 • Avontuurlijk

Hoe agressiever het gekozen beleggingsprofiel is, des te groter de potentiële return on investment is, maar des te groter uiteraard ook het risico wordt. Het spreekt dan ook voor zich dat het altijd van cruciaal belang is om ervoor te zorgen dat je, je op voorhand even de vraag stelt welke van deze verschillende profielen nu precies voor jou de interessantste keuze is.

In ieder geval geldt voor Peaks dat ze uitsluitend investeert in twee verschillende soorten beleggingsproducten. Het gaat hierbij concreet om aandelen en obligaties. Doordat er uitsluitend in deze zaken wordt geïnvesteerd is het mogelijk om altijd te kunnen rekenen op een uitstekende spreiding. Dit niet alleen over verschillende bedrijven, maar ook over verschillende sectoren die verspreid over de wereld zijn terug te vinden. Een dergelijke spreiding is absoluut van cruciaal belang voor elke belegger die graag op een verantwoorde manier aan kapitaalopbouw wenst te doen.

Hoe verloopt het inleggen bij Peaks?

Wil je graag gaan beleggen bij Peaks? Dan zal je tot de vaststelling komen dat dit zeer eenvoudig kan gebeuren. Je verzamelt namelijk wisselgeld door alle transacties die gebeuren op je bankrekening naar boven af te gaan ronden. Doe je bijvoorbeeld een betaling voor een bedrag van 3,25 euro? Dan kan deze worden afgerond naar 4 euro waardoor je over 0,75 euro aan wisselgeld beschikt. Het is niet zo dat deze zeer kleine bedragen altijd meteen worden belegd. Dit gebeurt slechts één keer per week.

Aan het einde van elke week is het zo dat je over de mogelijkheid beschikt om het totale wisselgeldbedrag toe te gaan voegen aan je gekozen beleggingsportefeuille. Je dient er wel rekening mee te houden dat hiervoor op moment van schrijven een maximumbedrag geldt van 150 euro per week. Dit is niet de enige manier waarop je kan beleggen bij Peaks. Andere mogelijkheden die worden aangeboden zijn dan ook de volgende:

 • Je kan een vast bedrag van één euro per dag inleggen
 • Het is mogelijk om een vast bedrag per maand te beleggen
 • Er kan een éénmalig bedrag tot maximaal 10.000 euro worden ingelegd

Bovenstaande drie mogelijkheden worden aangeboden aan mensen die liever niet willen beleggen met hun wisselgeld. Eén keer per week zal je in de Peaks app een overzicht terugvinden met daarin het wisselgeld dat je kan beleggen. Vanaf dat ogenblik heb je 24 uur de tijd om het beleggen alsnog tegen te houden. Deze beslissing kan je overigens elke week opnieuw maken.

Kan je belegde bedragen terug opvragen?

Peaks biedt haar beleggers een zeer flexibele vorm van beleggen aan. Dit betekent niet alleen dat je op verschillende manieren een inleg kan doen, daarnaast is het ook mogelijk om belegde bedragen terug op te vragen. Je dient er wel rekening mee te houden dat dit niet geldt voor je volledige ingelegde som. In de regel is het dan ook slechts mogelijk om iets minder dan 90 procent van je belegde bedragen op te vragen. Dit wordt gedaan omdat er op deze manier voldoende gelden over worden gehouden om mogelijke (extra) Peaks kosten van te kunnen betalen.

Het aangevraagde, exacte bedrag ontvang je altijd zo snel mogelijk op je bankrekening. Heb je een opvraging gedaan op werkdagen voor 13h00? Dan is het in principe zo dat deze aanvraag dezelfde dag nog zal worden verwerkt. Doorgaans is het zo dat je binnen de één à twee werkdagen zeker het aangevraagde bedrag op je bankrekening tegemoet kan zien. Dit verloopt dus behoorlijk snel.

Hoeveel bedragen de Peaks kosten?

Het spreekt voor zich dat Peaks op een bepaalde manier geld moet kunnen verdienen. Als gebruiker van deze beleggingsservice beschik je over de mogelijkheid om een keuze te maken uit drie verschillende pakketten. We maken hierbij een onderscheid tussen de onderstaande opties:

 • Peaks Start
 • Peaks Compleet
 • Peaks Premium

Voor het Start pakket geldt dat ze het mogelijk maakt om te beleggen met je wisselgeld of door middel van een vast bedrag per dag of per maand. Beleggen kan hierbij gebeuren in duurzame indexfondsen. Voor het Compleet pakket geldt dat je over de mogelijkheid beschikt om niet één, maar wel maximum drie verschillende rekeningen te openen bij Peaks. Voor elke rekening geldt dat er kan worden gekozen voor een apart portfolio. Wil je graag een rekening openen op naam van je kind? Ook dat is mogelijk! Uiteraard zijn ook de mogelijkheden van het Start pakket inbegrepen.

Het meest complete pakket bij Peaks is het ‘Compleet’ pakket. Hierbij kan je rekenen op alle mogelijkheden van de Start en Compleet pakketten. Hierbij is het mogelijk om tot vijf rekeningen te openen met telkens vijf verschillende portfolio’s. Bij een belegging ter waarde van minstens 24.000 euro is het mogelijk om te kunnen rekenen op de laagst mogelijke kosten. Voor elk pakket geldt dat er een vaste maandelijkse kostprijs wordt aangerekend plus een bepaald percentage op jaarbasis. Raadpleeg altijd het actuele kostenoverzicht om te weten hoeveel deze kosten precies bedragen.