N26

N26
  • Open een gratis bankrekening in enkele minuten!
  • Betaal overal ter wereld met je Mastercard debit card
  • ID-verificatie is vereist
 

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
N26 Bank AG
Website
https://n26.com
E-mail
support@n26.com
Adres
Voltairestraße 8, 10179 Berlijn, Duitsland
Laatste wijziging
5 juni 2024

Eerste kennismaking met de N26 Bank

De N26 Bank AG is een Duits fintechbedrijf welke beschikt over een Europese bankvergunning. Voor N26 geldt dat ze een bankservice aanbiedt die volledig online wordt aangeboden. De dienst kan eenvoudig worden beheerd door middel van een mobiele applicatie. Het openen van een N26 rekening is zeer eenvoudig. In amper 3 minuten tijd beschik je reeds over een dergelijke rekening.

N26 is niet zomaar een bank, in tegendeel. Voor deze mobiele bank geldt namelijk dat ze zich sterk maakt om de kosten voor de gebruiker zo laag mogelijk te kunnen houden. Dat is het gevolg van verschillende factoren. In eerste instantie krijg je bijvoorbeeld de beschikking over een gratis online betaalrekening. Daarnaast is het zo dat je tevens aanspraak kan maken op een gratis Mastercard en dien je geen rekening te houden met een zogenaamde wisselkoersopslag.

Verschillende financiële pakketten

Indien je een bankaccount wenst te openen bij N26 zal je kunnen vaststellen dat er een keuze kan worden gemaakt uit vier verschillende mogelijkheden. Dat geldt althans voor particuliere gebruikers. Wil je graag als onderneming bij deze bank een account openen? Dan behoort ook dat tot de mogelijkheden. Voor particulieren geldt dat er een keuze kan worden gemaakt tussen in totaal vier verschillende opties. We maken hierbij een onderscheid tussen:

  • Het 'N26 Standard' account
  • Het 'N26 Smart' account
  • Het 'N26 You' account
  • Het 'N26 Metal' account

De mogelijkheden die je aangereikt krijgt kunnen net als de kosten die je moet betalen danig verschillen. Het openen van je bankrekening bij deze bank kan doorgaans gratis gebeuren. Dit gezegd hebbende is het bijvoorbeeld bij het Standard Account zo dat je er wel rekening mee moet houden dat het aanvragen van een bankkaart je bijvoorbeeld 10 euro kost. Dit terwijl deze doorgaans gratis is inbegrepen in de bundel die je afsluit bij het merendeel van de andere banken die er bestaan.

Bovenstaande gezegd hebbende kan je er ook uitstekend voor kiezen om geen gebruik te maken van een fysieke bankkaart. Zo kan je ook gewoon je digitale bank- of creditcard gebruiken. Vanuit de mobiele N26 app is het eenvoudig mogelijk om instant transacties uit te voeren. Dit dus ook wanneer je helemaal niet de beschikking hebt over een fysieke bankkaart.

N26 You Account voor frequente reizigers

Het zogenaamde You Account dat je aan kan vragen bij N26 is het premium account van deze bank. Het afsluiten van dit plan zorgt er in de praktijk voor dat je kan rekenen op een aanvullende verzekering die wordt verstrekt door Allianz. Bovendien is het zo dat je met dit pakket ook toegang krijgt tot de telefonische ondersteuning van de N26 klantenservice. In dit account is ook de N26 You betaalpas inbegrepen. Je dient hiervoor dus geen extra 10 euro kosten meer te betalen.

Het belangrijkste nadeel verbonden aan dit pakket heeft uiteraard te maken met de vrij hoge maandelijkse kosten die eraan verbonden zijn. Ben jij echter iemand die vaak in het buitenland vertoeft en bijgevolg vaak ook in andere munteenheden geld opneemt? Dan kan deze kaart zeer interessant zijn. Je betaalt voor deze geldopnames in buitenlandse valuta immers geen extra kosten. In vergelijking met de standaard N26 kaart dien je dus geen 1,7 procent kosten op je geldopnames te betalen. Voor frequente reizigers kan deze N26 kaart dan ook een absoluut prima keuze zijn.

Voordat je over gaat tot het openen van een bepaalde betaalrekening bij N26 Bank is het in ieder geval altijd een goede keuze om even een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende opties.

Welke kosten worden er aangerekend?

Het openen van een betaalrekening bij N26 Bank is gratis. Dit zorgt ervoor dat de financiële dienstverlening van deze partij als zeer toegankelijk kan worden bestempeld. Indien je gratis pakket (ook zonder maandelijkse kosten dus) afsluit kan je daarbij rekenen op de volgende mogelijkheden:

  • Een digitale bankrekening voorzien van een Duitse IBAN
  • Een virtuele N26 prepaid Mastercard
  • De N62 app van waaruit je jouw rekening volledig kan beheren

Indien je hebt gekozen voor het gratis plan is het zo dat je voor het aanvragen van een fysieke bankkaart rekening moet houden met een kostprijs van 10 euro. Heb je gekozen voor het premium abonnement? In dat geval kan je rekenen op een gratis fysieke betaalpas. Op moment van schrijven is het zo dat je hierbij wel rekening moet houden met een maandelijkse kost startende aan 4,99 euro.

Naast bovenstaande zijn er ook nog tal van extra kosten waar je rekening mee dient te houden indien je klant bent van N26 Bank. Wil je graag contant geld opnemen in euro's? Dan moet je er bijvoorbeeld rekening mee houden dat alleen de eerste drie keer (per maand) gratis zijn. Daarna wordt er 2 euro aangerekend per extra opname. Wil je graag contant geld opnemen in een vreemde valuta buiten onze eigen euro? Dan bedragen de opnamekosten op moment van schrijven van deze N26 review 1,7 procent. Heb je een automatische incasso ingesteld en wordt deze geweigerd? Dan moet je rekening houden met een kostprijs van 3 euro per geweigerde incasso.

Wil je graag de N26 Mastercard aanvragen? Dat is mogelijk van zodra je ervoor hebt gekozen om een gratis N26 zichtrekening te openen. Je moet er wel rekening mee houden dat hierbij 10 euro aanvraagkosten van toepassing zijn. Deze kosten betaal je uiteraard slechts één keer.

Duits depositogarantiestelsel

N26 Bank is een erkende bank. Dit zorgt ervoor dat de ondergebrachte gelden bij deze partij zijn ingedekt door het zogenaamde depositogarantiestelsel. Voor dit stelsel geldt dat ze een dekking voorziet tot een bedrag van maximaal 100.000 euro per persoon. Voor alle duidelijkheid, de dekking die wordt verleend bij N26 Bank is afkomstig van het Duitse depositogarantiestelsel.