Meesman

Meesman
  • Passief beleggen in diverse fondsen
  • Beleggen tegen zeer lage kosten
  • Fiscaal vriendelijk beleggen
 
Bezoek website
Geen samenwerking

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
Meesman Index Investments B.V.
Website
https://www.meesman.nl
Telefoon
070-3637300
E-mail
info@meesman.nl
Adres
Lange Kleiweg 6, 2288 GK Rijswijk, Nederland
Laatste wijziging
20 november 2023

Kennismaking met Meesman

Meesman werd opgericht in het jaar 2005. Ze heeft ervoor gekozen om zich te specialiseren in het aanbieden van indexfondsen. Daarmee richt ze zich duidelijk op de meer passief georiënteerde belegger. Voor de filosofie die Meesman uitdraagt geldt dat ze eigenlijk eenvoudig kan worden samengevat als volgt:

  • Een brede spreiding
  • Beperkte kosten
  • Geen trading

Meesman is ervan overtuigd dat beleggers door te kiezen voor bovenstaande drie punten op lange termijn mooie resultaten kunnen behalen. Zij bieden naar eigen zeggen dan ook aan beleggers de mogelijkheid aan om eenvoudig, voordelig en transparant te beleggen voor de lange termijn. Dit bovendien ook nog eens zonder dat beleggers hun beleggingen continue in het oog moeten houden.

Keuze uit vier fondsen

Bij Meesman beleggen betekent dat je als belegger over de mogelijkheid beschikt om een keuze te maken uit vier verschillende soorten fondsen. We maken op dit vlak een onderscheid tussen:

  • Twee aandelenfondsen
  • Twee obligatiefondsen

Per fonds wordt duidelijke informatie verstrekt zodat je precies weet waarin je gaat investeren. Bovendien worden ook de kosten steeds zeer duidelijk aangegeven waardoor je ook op dit vlak niet voor vervelende verrassingen zal komen te staan. Voor elke belegger geldt (als het goed is althans) dat deze over een bepaald risicoprofiel dient te beschikken. Op basis van dat risicoprofiel is het eveneens mogelijk om een keuze te maken tussen diverse voorbeeldportefeuilles bij Meesman.

Altijd een optimale spreiding

Bij Meesman beleggen betekent dat je kiest voor fondsbeleggen. Hierbij kan je rekenen op een zeer belangrijke meerwaarde ten opzichte van beleggen in bijvoorbeeld individuele aandelen of obligaties. Bij deze laatste manier van beleggen is er doorgaans een zeer groot bedrag vereist voordat er ook maar sprake kan zijn van een evenwichtige, voldoende gediversifieerde beleggingsportefeuille. Kies je voor beleggen in fondsen via Meesman? Dan is dat niet het geval. Reeds vanaf de eerste inleg die je doet ben je verzekerd van een prima spreiding. Dit helpt om het risico binnen je portefeuille binnen de perken te houden terwijl je toch nog steeds uitzicht houdt op een zeer aantrekkelijk rendement.

Pensioen beleggen bij Meesman

Zomaar even één derde van de Nederlanders komt er bij het bereiken van de pensioenleeftijd achter dat men financieel niet langer in staat is om de gekende levensstandaard aan te houden. Dat is natuurlijk erg vervelend. Gelukkig bestaan er op de markt verschillende mogelijkheden om een dergelijke vervelende situatie te voorkomen. Dit is bijvoorbeeld mogelijk door te kiezen voor pensioenbeleggen. Pensioen beleggen bij Meesman kan je zomaar ook een belastingvoordeel opleveren. Op deze manier kan je zomaar rekenen op nog een extra aantrekkelijk rendement.

Bij Meesman aan pensioen beleggen doen betekent dat je kiest voor het openen van een pensioenrekening bij deze partij. Vervolgens is het mogelijk om fiscaal voordelig te beleggen in de verschillende producten die door Meesman worden aangeboden. Je moet er wel rekening mee houden dat je in deze situatie kiest voor beleggen op lange termijn. Dit betekent dat er in principe geen mogelijkheid wordt aangeboden om de gestorte gelden vroegtijdig op te vragen. Doe je dat wel? Dan kunnen daar aanzienlijke kosten aan verbonden zijn. Let hier dus zeker voor op.

Bepaal zelf hoeveel je gaat beleggen

Wil je graag beleggen via Meesman? Dan is het mogelijk om volledig zelf te bepalen hoeveel je precies wenst te beleggen. Je dient op dit vlak evenwel rekening te houden met de voorwaarden die door deze broker worden gesteld. Je moet immers rekening houden met deze minimale stortingen:

  • Minstens 10.000 euro bij een éénmalige inleg
  • Minstens 100 euro bij periodieke inleggingen

Heb je dus met andere woorden geen groot bedrag beschikbaar om in één keer te gaan beleggen? Dan hoeft dat bij Meesman helemaal geen probleem te zijn, in tegendeel. Je kan er gewoon voor kiezen om maandelijks een bepaald bedrag in te leggen, zolang deze maar minstens 100 euro bedraagt. Wil je graag het periodieke bedrag dat je investeert tussentijds aanpassen? Ook dat behoort in de praktijk in principe altijd perfect tot de mogelijkheden.

Een uitstekende partij voor passieve beleggers

Binnen de beleggersmarkt maken we een onderscheid tussen twee soorten beleggers. Het gaat hierbij enerzijds om de actieve en anderzijds om de passieve beleggers. Voor deze laatste groep geldt dat ze er bekend om staat graag zo weinig mogelijk omkijken te hebben naar de beleggingen die men doet. Dat is in de praktijk echter niet altijd mogelijk. Door te kiezen voor beleggen in een Meesman fonds kan dat wel. Eenmaal je belegging is gedaan heb je immers in principe er geen omkijken meer naar. De Meesman ervaringen zijn onder passieve beleggers dan ook behoorlijk positief.

Nog een belangrijke troef van beleggen bij Meesman heeft te maken met het feit dat het als ontzettend toegankelijk kan worden bestempeld. Niet alleen kan je zelf beslissen op welke manier je instapt, daarnaast is het ook nog eens zo dat je bijvoorbeeld de bedragen die je inlegt op elk mogelijk moment kan aanpassen. Let wel, wanneer je voor je pensioen wenst te beleggen via Meesman kan die flexibiliteit een stuk minder zijn. Je krijgt er in dat geval wel een belastingvoordeel voor in de plaats. In ieder geval, voor passieve beleggers kan Meesman overwegen dus zeker interessant zijn.