Let op! Geld lenen kost geld

De Nederlandse Kredietmaatschappij

De Nederlandse Kredietmaatschappij
 • Leenbedrag van € 5.000 tot € 150.000
 • Looptijd van 120 tot 120 maanden
 • Rente van 6,1% tot 9,7% per jaar
 • BKR-toetsing

Voorbeeld: Leenbedrag: € 50.000, Looptijd: 60 maanden, Rentepercentage: 7,9%, Maandbedrag: € 1.005, Bedrag incl. rente: € 60.296

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
De Nederlandse Kredietmaatschappij B.V.
Website
https://www.denederlandsekredietmaatschappij.nl
Telefoon
088-5444444
E-mail
info@dnkm.nl
Adres
Genieweg 56, 3641 RH Mijdrecht, Nederland
Laatste wijziging
22 mei 2024

Wie is De Nederlandse Kredietmaatschappij?

Voor De Nederlandse Kredietmaatschappij geldt dat ze niet zelf fungeert als kredietverstrekker. In plaats daarvan beschikt ze over een platform welke (potentiële) kredietnemers samenbrengt met diverse grote geldverstrekkers. Hiervoor heeft ze een samenwerkingsverband afgesloten met enkele gerenommeerde namen uit de financiële wereld. Enkele namen van kredietverstrekkers die aangesloten zijn bij De Nederlandse Kredietmaatschappij zijn dan ook de volgende:

 • Lender & Spender
 • BNP Paribas
 • Nationale Nederlanden
 • Interbank
 • ABN AMRO
 • Santander
 • ING

Bovenstaande zijn slechts enkele van de kredietverstrekkers die aangesloten zijn bij De Nederlandse Kredietmaatschappij. Op basis van de wensen waar jij voor jouw krediet over beschikt is het mogelijk om meteen een passend voorstel te ontvangen tegen een zo scherp mogelijke rente. Zo kan je niet alleen rekenen op een krediet op maat, maar betaal je ook nooit te veel.

Keuze uit verschillende leningen

De Nederlandse Kredietmaatschappij maakt het voor potentiële kredietnemers mogelijk om een keuze maken tussen twee verschillende soorten leningen. We maken wat dit betreft een onderscheid tussen de volgende twee kredietvormen:

 • De persoonlijke lening
 • De flex en zeker lening

Voor deze eerste geldt dat het een vrij standaard persoonlijk krediet betreft. Dit betekent dat je als kredietnemer geconfronteerd wordt met zeer lineaire voorwaarden, maar je tegelijkertijd ook kan rekenen op een zeer lage rente. Kenmerkend voor deze lening is dat er éénmalig een vast bedrag kan worden geleend. Voor zowel de rente, de aflossing als voor de looptijd geldt dat ze allen zijn vastgesteld en dus niet kunnen worden aangepast. Wil je graag boetevrij extra aflossen? Dat is ongeacht de kredietvorm waarvoor je kiest bij De Nederlandse Kredietmaatschappij altijd mogelijk.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je als kredietnemer nood hebt aan wat meer flexibiliteit. In dat geval is de Flex en Zeker lening mogelijks iets voor jou. Het gaat hierbij om een soort van doorlopend krediet. Kenmerkend voor deze lening is dan ook dat ze tussentijds opnieuw opnemen mogelijk maakt. Wanneer je dit doet zal je tot de vaststelling komen dat de looptijd automatisch zal worden verlengd. Dit kan gebeuren tot maximum 10 jaar. Voor kredietnemers op zoek naar wat meer flexibiliteit kan deze lening mogelijks een interessante keuze zijn.

Wat zijn de kredietvoorwaarden precies?

Omwille van het feit dat De Nederlandse Kredietmaatschappij samenwerkt met grote geldverstrekkers is het zo dat je rekening dient te houden met vrij strenge kredietvoorwaarden. In eerste instantie gebeurt er bijvoorbeeld altijd een controle bij het BKR. Wijst deze controle uit dat er sprake is van een negatieve BKR notering? Dan zal dat er doorgaans helaas voor zorgen dat je kredietaanvraag zal worden geweigerd. Bovendien is er sprake van een minimumleeftijd van 21 jaar en een maximumleeftijd van 70 jaar. Andere eisen waaraan je moet zien te voldoen zijn de volgende:

 • Je bent geen alleenstaande die werkt in tijdelijk dienstverband
 • Je mag geen alleenstaande zijn met en WAO of WIA
 • Je bent geen in- of thuis wonende
 • De particuliere lening is niet geschikt voor bedrijven

Ondanks deze laatste is het zo dat de leningen die worden aangeboden door De Nederlandse Kredietmaatschappij wel afgesloten kunnen worden door ondernemers. In dat geval dien je er echter rekening mee te houden dat je minstens drie jaar zelfstandig moet zijn op de datum van de kredietaanvraag. Bovendien mag er geen sprake zijn van een negatief vermogen of een negatief werkkapitaal. Weet je niet te voldoen aan één of meerdere van de aangehaalde kredietvoorwaarden? Dan zal je kredietaanvraag naar alle waarschijnlijkheid worden afgekeurd.

Gratis oversluitservice

Voor veel mensen geldt dat ze reeds beschikken over één of meerdere leningen. Voor al deze verschillende (kleine) leningen geldt uiteraard dat ze een bepaalde kostprijs met zich meebrengen. Wanneer je al deze verschillende rentes samen gaat tellen is de kans zeer groot dat je uit zal komen op een vrij aanzienlijk geldbedrag. Dit kan gelukkig anders. Door gebruik te maken van de gratis oversluitservice van De Nederlandse Kredietmaatschappij is het bijvoorbeeld mogelijk om al je bestaande leningen samen te voegen tot één grote en vooral ook voordelige financiering.

Gebruikmaken van de gratis oversluitservice van De Nederlandse Kredietmaatschappij zorgt er in de praktijk voor dat je in één klap kan rekenen op verschillende voordelen. Niet alleen zullen de verschillende dure rentes worden samengevoegd tot één voordelige(re) rente, daarnaast zal je ook nog eens tot de vaststelling komen dat je nog maar één krediet zal moeten betalen in plaats van verschillende. Het spreekt voor zich dat hier ook een praktisch voordeel aan verbonden is.