Voldaan

Voldaan
 • Verkoop je facturen aan Voldaan
 • Uitbetaling binnen de 24 uur
 • Nooit geen cashflowproblemen meer

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
voldaan factoring B.V.
Website
https://factuurvoldaan.nl
Telefoon
0800-0428
E-mail
info@factuurvoldaan.nl
Adres
Hambakenwetering 5, 5231 DD 's-Hertogenbosch, Nederland
Laatste wijziging
11 februari 2024

Kennismaking met Voldaan

Voldaan is een zogenaamde factoringmaatschappij. Het betreft hier een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het vooruitbetalen van de facturen die jij hebt uitgeschreven aan jouw klanten. Concreet betekent dit dat de uitbetaling van deze gebeuren door Voldaan aan de klanten die bij haar zijn aangesloten. Vervolgens betaalt jouw klant zijn of haar factuur naar de factoringmaatschappij. Indien er zich problemen voor zouden doen met de betaling van de factuur is het voor Voldaan mogelijk om zelf incassomaatregelen te treffen. Hier hoef jij je als ondernemer dus geen zorgen meer over te maken. In ruil voor het vooruitbetalen van je uitgeschreven facturen is het wel zo dat er door Voldaan bepaalde kosten in rekening zullen worden gebracht.

Hoe werkt Voldaan precies?

Voor steeds meer bedrijven geldt dat ze het risico op wanbetaling willen voorkomen of op z’n minst (gedeeltelijk) willen kunnen indekken. Voldaan biedt haar klanten deze mogelijkheid. Het verkopen van je facturen aan deze factoringmaatschappij kan bovendien zeer eenvoudig gebeuren. Om dit te kunnen doen dien je alleen de onderstaande stappen te volgen:

 • Stap 1: Start je aanmelding
 • Stap 2: Verkoop je eerste factuur aan Voldaan
 • Stap 3: Je ontvangt binnen de 24 uur het geld op je rekening

Voor heel wat bedrijven geldt dat ze tegenwoordig geconfronteerd worden met problemen met hun cashflow. Deze problemen ontstaan als gevolg van laattijdige betalingen van één of meerdere van hun klanten. Door een beroep te doen op de diensten van een factoringmaatschappij als Voldaan is het mogelijk om dit risico tot een absoluut minimum te beperken.

Met welke kosten dien je rekening te houden?

Voor Voldaan geldt uiteraard dat ze voor het vooruitbetalen van je uitgeschreven facturen bepaalde kosten in rekening brengt. Voor deze kosten geldt dat ze worden bepaald aan de hand van de betaaltermijn waar jouw facturen over beschikken. Op moment van schrijven is het zo dat de volgende betalingstermijnen voor facturen worden geaccepteerd:

 • Betaaltermijn van (maximaal) 30 dagen
 • Betaaltermijn van (maximaal) 60 dagen
 • Betaaltermijn van (maximaal) 90 dagen

Omdat het mogelijk is dat de kosten die worden aangerekend door Voldaan kunnen veranderen benoemen we deze niet specifiek hier op deze pagina. Controleer vooraleer een beroep te doen op de diensten van deze factoringmaatschappij altijd de actuele kosten die ze aanrekent. De kosten worden steeds automatisch verrekent op de factuur die wordt uitbetaald. Er zijn verder geen verborgen kosten waar je nog rekening mee dient te houden.

Welke voorwaarden zijn er verder nog?

Buiten de kosten die moeten worden betaald is het zo dat er nog rekening moet worden gehouden met enkele bijkomende voorwaarden wanneer je een beroep wenst te doen op de mogelijkheden van Voldaan. De extra voorwaarden waar je aandacht aan moet besteden zijn de volgende:

 • Er wordt gefactureerd aan een bedrijf, stichting of organisatie
 • De betalingstermijn van de factuur mag niet verstreken zijn
 • De werkzaamheden moeten volledig zijn afgerond
 • Het factuurbedrag dient minstens 100 euro te bedragen
 • Er mag geen sprake zijn van een verpanding van de facturen
 • De bedrijfsgegevens dienen overeen te komen met de KVK

Bovenstaande maakt onder meer duidelijk dat je geen beroep kan doen op de diensten van Voldaan voor facturen die zijn uitgeschreven aan particulieren. Beschik je over internationale facturen? Wanneer ze door een ZZP’er of MKB’er vanuit Nederland zijn gefactureerd naar een bedrijf binnen de Benelux of Duitsland kan je ook hiervoor een beroep doen op de diensten van Voldaan.

Goedkeuringsproces voor alle facturen

Voldaan werkt altijd per factuur. Dit zorgt er in eerste instantie voor dat haar klanten altijd volledig zelf kunnen bepalen welke facturen ze wel en welke ze vooral niet gaan verkopen. Eveneens wordt er per factuur gekeken naar de kredietwaardigheid waarvan sprake is bij jouw klant of opdrachtgever. Het zijn de slimme systemen van Voldaan die een inschatting maken van de kredietwaardigheid. Door Voldaan wordt hiernaar verwezen als zijnde de kredietlimiet. Wanneer door Voldaan wordt bepaald dat de kredietlimiet voldoende is zal de factuur worden aangekocht. Is dat niet het geval? Dan kan de factuur in kwestie altijd worden geweigerd.