SynVest

SynVest
  • Beleggen in vastgoed met beperkte bedragen
  • Je belegt in verschillende soorten vastgoed
  • Goede manier om passief inkomen op te bouwen

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
SynVest Fund Management B.V.
Website
https://synvest.nl
Telefoon
020-2351490
E-mail
info@synvest.nl
Adres
Paasheuvelweg 20, 1105 BJ Amsterdam, Nederland
Laatste wijziging
22 november 2023

Wat is SynVest?

SynVest is een beleggingsinstelling die werd opgericht in het jaar 2005. Ze maakt het mogelijk voor mensen met een beperkt(er) budget om te investeren in Nederlands en Duits vastgoed. Het bedrijf biedt mensen de unieke mogelijkheid om rechtstreeks te beleggen in een gespreide portefeuille. Voor veel mensen geldt dat ze vermoeden dat investeren in vastgoed een zeer stevige instapdrempel met zich meebrengt. Dat is niet juist. Door te investeren in vastgoed met SynVest kan je reeds instappen vanaf een maandbedrag van slechts 100 euro. Liever een éénmalige inleg? Ook dat is mogelijk vanaf slechts 2.500 euro. Voor iedereen die graag op een bepaalde manier vastgoed wenst toe te voegen aan diens portefeuille kan de mogelijkheid die SynVest aanbiedt het overwegen waard zijn.

Hoe werkt SynVest precies?

SynVest biedt mensen een vrij laagdrempelige manier aan om te beleggen in vastgoed. Om hiermee te beginnen hoef je bovendien ook helemaal geen groot bedrag ter beschikking te hebben. Het is bijvoorbeeld reeds vanaf 100 euro per maand mogelijk om te investeren. Wanneer je overgaat tot bijvoorbeeld het verhuren van vastgoed spreekt het voor zich dat je op die manier passief inkomen kan realiseren. Kan dat ook bij investeren op deze manier? Zeker.

SynVest gebruikt het geld dat jij investeert voor het aankopen van vastgoed. Vervolgens worden de panden die zij aankoopt verhuurd aan verschillende partijen. Die verhuur levert een bepaalde inkomstenstroom op. Na aftrek van alle kosten is het zo dat een groot gedeelte van het restbedrag wordt uitbetaald aan de beleggers onder de vorm van een dividend. Investeren in vastgoed via SynVest kan je dus niet alleen een financiële meerwaarde, maar ook passief inkomen opleveren.

Keuze uit verschillende vastgoedfondsen

SynVest maakt het voor haar beleggers mogelijk om een keuze te maken uit drie verschillende vastgoedfondsen waarin men kan beleggen. Het eerste fonds luistert naar de naam 'SynVest RealEstate Fund'. Het gaat hierbij om een fonds dat winkels evenals woningen bevat die verspreid over heel Nederland zijn terug te vinden. Ondanks het feit dat je zeker kan overwegen om te investeren in dit fonds bestaan er nog twee andere die mogelijks interessanter kunnen zijn. Wat deze twee andere fondsen betreft kan er worden gedacht aan de volgende namen:

  • Het SynVest German RealEstate Fund
  • Het SynVest Dutch RealEstate Fund

Voor deze eerste optie geldt dat ze het oudste fonds is van allemaal. De oprichting van het fonds gebeurde dan ook in het jaar 2011. Ze bestaat uit een combinatie van verschillende soorten panden. Denk hierbij niet alleen aan woningen en winkels, maar ook aan kantoren evenals supermarkten en gezondheidszorg. Zoals de naam reeds laat vermoeden geldt voor dit vastgoedfonds dat ze uitsluitend investeert in Duits vastgoed. Voor het ‘SynVest Dutch RealEstate Fund’ geldt dat ze op haar beurt uitsluitend investeert in Nederlands vastgoed. Dit fonds werd pas opgericht op 1 januari 2020.

Hoeveel bedragen de kosten van SynVest?

Er worden geen instapkosten in rekening gebracht wanneer je in vastgoed gaat investeren via SynVest. Een belangrijk aandachtspunt is echter terug te vinden in de uitstapkosten die worden aangerekend. Wat deze kosten betreft dien je er immers rekening mee te houden dat deze worden berekend aan de hand van de looptijd van je investering. Concreet betekent dit het volgende:

  • 9 procent uitstapkosten na 1 jaar
  • 7 procent uitstapkosten na 2 jaar
  • 5 procent uitstapkosten na 3 jaar

Wil je de hoogste uitstapkosten vermijden? Dan betekent dat dus eigenlijk dat je minstens voor een termijn van drie jaar dient te investeren via SynVest. Dit gezegd hebbende ben je ook na deze periode van drie jaar niet helemaal verlost van de uitstapkosten. Ook dan is er immers nog altijd sprake van een uitstapkost van 2,5 procent. Hier dien je als investeerder dus wel rekening mee te houden.

Hoe betrouwbaar is SynVest?

Een belangrijke vraag die tot slot vaak wordt gesteld heeft betrekking tot de betrouwbaarheid van SynVest. Voor deze partij geldt dat ze beschikt over een AFM vergunning. Dit betekent dat ze onder toezicht staat. De vergunning werd aan SynVest Fund Management B.V. toegekend op 18 oktober 2006. In principe is investeren in vastgoed via SynVest dus als veilig te bestempelen.