Svea

Svea
  • Factoring voor MKB'ers en ZZP'ers in Nederland
  • Uitbetaling van je facturen binnen de 24 uur
  • Lage, variabele commissie op de facturen
 

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
Svea Finans
Website
https://www.svea.com
Telefoon
0182-624400
E-mail
info@svea.nl
Adres
Reeuwijkse Poort 216, 2811 MZ Reeuwijk, Nederland
Laatste wijziging
22 november 2023

Kennismaking met Svea Finans

Wil je er als ondernemer honderd procent zeker van kunnen zijn dat de facturen die je hebt uitgeschreven ook daadwerkelijk worden betaald? Dan is het mogelijk om ze over te dragen aan Svea. Het gaat hierbij om een Nederlandse dochteronderneming van de Zweedse spaarbank Svea Ekonomi. Voor deze partij geldt dat ze zich heeft gespecialiseerd in American Factoring.

Voor Svea Finans geldt dat ze niet alleen jouw factuur overneemt, daarnaast neemt ze ook het debiteurenbeheer- evenals risico voor haar rekening. Kan je opdrachtgever onverhoopt niet betalen? Dan zal jij hier dus geen hinder van ondervinden.

Voor Svea geldt dat ze telkens zorgt voor een uitbetaling van jouw aangeleverde factuur binnen de termijn van 24 uur. Soms gebeurt dit zelfs nog op de dag waarop de factuur werd ingediend. Je ontvangt dan minstens 95 en maximaal 98 procent van het factuurbedrag. Het restant is dan uiteraard de commissie die door Svea wordt ingehouden.

Wie kan een beroep doen op Svea?

De factoring die door Svea wordt aangeboden is niet alleen geschikt voor mkb-ondernemers, in tegendeel. Wanneer we een blik werpen op de voorwaarden welke door Svea worden gehanteerd kunnen we vaststellen dat er geen minimumomzet is vereist. Dit heeft als gevolg dat ook kleine(re) ondernemers zoals bijvoorbeeld ZZP'ers en eenmanszaken bij deze partij terecht kunnen.

Je dient er wel rekening mee te houden dat je over een inschrijving bij de KVK dient te beschikken. Bovendien is het zo dat in de voorwaarden van Svea Finans staat opgenomen dat de jaaromzet niet meer mag bedragen dan 15 miljoen euro.

Hoe kan je, je aanmelden bij Svea?

Een beroep doen op de factoring mogelijkheden die door Svea worden aangeboden kan vrij eenvoudig. Je moet je eerst aanmelden bij deze partij waarna je na goedkeuring doorgaans reeds na 48 uur de eerste factuur in kan dienen. De factoringovereenkomst dient ondertekend te worden voor onbepaalde tijd en is altijd per direct opzegbaar. Voordat een klant overgedragen kan worden aan Svea vindt er altijd eerst een kredietwaardigheidscontrole plaats. Wanneer een klant wordt goedgekeurd zal er bovendien door Svea Finans ook altijd een kredietlimiet worden vastgelegd. De facturen aanleveren aan deze partij is mogelijk via e-mail of middels een online portaal.

Hoeveel bedragen de kosten?

Per factuur die wordt aangeleverd aan Svea is het zo dat je rekening dient te houden met bepaalde kosten. De gemiddelde kosten die worden aangerekend voor het overnemen van de factuur, het beheer evenals het risico zijn gelegen tussen de 2 en 5 procent. Het exacte percentage waarmee je te maken krijgt is afhankelijk van:

  • De betaaltermijn waarvan sprake is
  • De kredietwaardigheid van de opdrachtgever

Is er sprake van een korte betaaltermijn? Dan zullen de kosten aanzienlijk lager uitvallen dan wanneer er een (zeer) lange betaaltermijn werd overeengekomen. Hou er bovendien rekening mee dat de factoringfee voor elke debiteur individueel vastgesteld zal worden. Buiten deze kost zijn er geen extra vergoedingen of extra onverwachte kosten waarmee je te maken kan krijgen.

De cashflowversneller van Nederland

Je bedrijf versterken vereist vaak bepaalde financiële inspanningen. Om extra financiële zekerheid te creëren kijken bedrijven vaak in de richting van het rekening-courant. Dit gezegd hebbende staat deze er om bekend vaak vrij beperkt te zijn.

De Svea hybride factoring methode gaat wat dat betreft een aardig stapje verder. Het betreft hier eigenlijk een soort van zakelijke financiering die wordt uitgevoerd op basis van debiteuren. Je verkoopt je facturen als het ware aan het factoringbedrijf waarna je ze direct krijgt betaald. Vervolgens is het Svea die moet wachten op de betaling van jouw opdrachtgever.

Alle voordelen op een rijtje

Zowel MKB’ers als ZZP’ers kiezen er in Nederland steeds vaker voor om een beroep te doen op de diensten van een factoringbedrijf als Svea. Dat is ook niet onlogisch. Er zijn immers aan een beroep doen op de diensten van Svea Finans enkele interessante voordelen verbonden. Denk hierbij aan:

  • Facturen voor 12h00 ingediend worden dezelfde dag nog betaald
  • Je kan rekenen op directe slagkracht door overname van je debiteurenbeheer
  • Je werkkapitaal is te allen tijde beschermd omdat je het kredietrisico overdraagt

Een beroep doen op de diensten van een factoringbedrijf als Svea kan ook interessant zijn voor bedrijven uit verschillende segmenten van de markt. Zo is de cashflowversneller van Svea bijvoorbeeld ideaal om wekelijks of maandelijks salaris te kunnen betalen. Op deze manier is het voor flexorganisaties perfect mogelijk om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie. Bovendien is er zo ook altijd sprake van tevreden uitzendkrachten.

Ook internationale facturen zijn mogelijk

Voor verschillende factoringbedrijven op de Nederlandse markt geldt dat ze veelal uitsluitend facturen uitgeschreven aan Nederlandse bedrijven accepteren. Dat geldt niet voor Svea Finans. Heb je dus met andere woorden ook facturen opgemaakt aan bepaalde internationale klanten van je bedrijf? Dan kan je ook deze overdragen aan Svea. Het gaat hierbij op moment van schrijven om facturen uitgeschreven aan opdrachtgevers in onder meer België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Controleer altijd even welke landen door Svea Finans worden ondersteund voordat je een factuur aan haar over gaat dragen.

Is Svea betrouwbaar of niet?

Factoringbedrijf Svea werd opgericht in het jaar 2002. Sinds die tijd heeft ze heel wat ondernemers in Nederland geholpen met haar factoringdiensten. Ook het moederbedrijf, de Zweedse spaarbank Svea Ekonomi beschikt sinds jaar en dag over een goede reputatie. Samen met de ervaringen van bestaande klanten van het factoringbedrijf zijn dit voldoende redenen om te stellen dat het met de betrouwbaarheid van Svea helemaal goed zit.