Scalable Capital

Scalable Capital
 • Beleggersaccount op maat van jouw wensen
 • Commissievrij beleggen in ETF’s en aandelen
 • Voor elk type belegger een geschikt account
Bezoek website
Geen samenwerking

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
Scalable Capital GmbH
Website
https://nl.scalable.capital
Telefoon
085-1071616
E-mail
support-nl@scalable.capital
Adres
Seitzstraße 8e, 80538 München, Duitsland
Laatste wijziging
14 maart 2024

Wat is Scalable Capital?

Scalable Capital is een van oorsprong Duitse broker die haar diensten aanbiedt op het internet. Sinds september 2022 biedt ze haar diensten ook aan in Nederland. Op moment van schrijven bestaat het klantenbestand van Scalable Capital uit 600.000 klanten. Ze heeft dan ook al meer dan 10 miljard euro in beheer. Niet alleen de gebruiksvriendelijkheid van haar systeem, maar ook de lage kosten voor trades zijn absoluut enkele van de sterke troeven waar je op kan rekenen bij deze broker.

Scalable Capital biedt haar gebruikers onder meer de mogelijkheid aan om een zogenaamd 'Free Broker' account af te sluiten. Met dit account is het mogelijk om te handelen in onder meer 750 prime ETF's zonder dat er daarbij sprake is van orderkosten. Het spreekt voor zich dat je op deze manier altijd uitzicht kan houden op het meest optimale rendement op jouw beleggingen.

Keuze uit drie verschillende accounts

Scalable Capital biedt haar gebruikers de mogelijkheid om een keuze te maken tussen drie verschillende soorten accounts. Het gaat hierbij om:

 • Het Free Broker account
 • Het Prime Broker account
 • Het Prime Broker Flex account

Voor het Free Broker account geldt dat ze op moment van schrijven geen vaste kosten telt. Dit betekent dat er geen maandelijkse fee voor moet worden betaald. Daarnaast is het met dit account mogelijk om commissie-vrij te handelen in meer dan 750 verschillende Prime ETF's. Hierbij dien je er wel rekening mee te houden dat er sprake is van een minimale orderwaarde van minstens 250 euro. Voor ETF- en aandelenspaarplannen gelden dezelfde voorwaarden. Met het Free Broker account is het bovendien eveneens mogelijk om te investeren in verschillende wereldwijde ETF's tegen een kostprijs van (op moment van schrijven) nog geen één euro per transactie.

Het Prime Broker (Flex) account

Voor het Prime Broker account geldt dat er wel een vaste, maandelijkse kostprijs aan verbonden is. Ondanks het feit dat de kost maandelijks wordt geadverteerd dient ze wel in één keer voor een volledig jaar te worden betaald. Voor dit account geldt dat er voor nieuwe klanten een proefperiode geldt van drie maanden. Op vlak van features kan je in eerste instantie rekenen op alle mogelijkheden die worden aangeboden door het Free Broker account. Je beschikt echter uiteraard ook over een aantal extra mogelijkheden. Het gaat hierbij om de volgende:

 • Je kan aandelen kopen zonder orderkosten (vanaf 250 euro orderwaarde)
 • Je krijgt tot de Smart Predict functionaliteit
 • De spreadkosten bij cryptovaluta liggen aanzienlijk lager

Het derde account waar je voor kan kiezen is het Prime Broker Flex account. Voor dit account gelden de hoogste, vaste kosten die worden aangerekend door Scalable Capital. Dit bedrag wordt echter niet in één keer voor een volledig jaar aangerekend. Je kan deze dus gewoon maandelijks betalen. Bovendien kan je rekenen op alle features welke ook reeds werden aangehaald bij het Prime Broker account. Je betaalt dus in principe vooral extra voor de grotere flexibiliteit waarvan sprake is.

Investeren in een ETF-spaarplan

Doorheen deze Scalable Capital review zal ongetwijfeld duidelijk zijn geworden dat beleggen bij deze broker geschikt is voor elk type belegger. Dat blijkt eveneens uit het aangeboden worden van speciale ETF-spaarplannen. Zoals de naam hiervan reeds laat vermoeden is het mogelijk om periodieke inleggingen te doen in een ETF of tracker naar keuze. Daarbij kan je rekenen op de volgende opties:

 • Sparen is reeds mogelijk vanaf slechts 1 euro per maand
 • De uitvoeringsdata en investeringsfrequenties zijn altijd aan te passen
 • Het spaarplan is altijd aan te passen aan bijvoorbeeld de inflatie

Het openen van een ETF-spaarplan bij Scalable Capital zorgt er niet alleen voor dat je op een zeer toegankelijke manier kan beginnen met beleggen, daarnaast doe je dit ook nog eens op een uiterst gediversifieerde manier. Hierdoor kan je risico zelfs met een klein bedrag sterk worden gespreid.

Hoe werken stortingen en uitbetalingen?

Scalable Capital biedt haar gebruikers verschillende stortings- en uitbetalingsmogelijkheden aan. Zie je een opportuniteit en wil je deze meteen kunnen benutten. Dan kan je daarvoor gebruikmaken van een instant stortingsmethode. Op deze manier staat het geld dat je wenst te storten meteen op je account. Dit gezegd hebbende is het ook mogelijk om te kiezen voor een SEPA-overschrijving.

Laat je op een bepaald moment een gedeelte van je winst uitbetalen? Dan is het mogelijk om dit te doen met behulp van SEPA Direct Debit. Zo kan het geld meteen worden overgemaakt op de door jou aangegeven referentierekening. Je moet er wel rekening mee houden dat de eerste opname uit je account pas na acht weken kan gebeuren. Hou er wel rekening mee dat er bepaalde kosten gepaard kunnen gaan met het laten uitvoeren van een storting of een uitbetaling.

Voor wie instant wil storten geldt dat er 0,99 procent van het stortingsbedrag wordt aangerekend bij het Free Broker account. Bij de andere accounts is dat 0,69 procent. Stort je een bedrag van 5.000 euro of meer? In dat geval zijn er geen stortingskosten die in rekening zullen worden gebracht. Doe je de storting door middel van een bankoverschrijving of met SEPA-incasso? Dan zijn deze bij alle accounts gratis. Ook voor het opnemen van gelden worden geen kosten aangerekend.