Mintos

Mintos
  • Beleggen is mogelijk vanaf slechts 50 euro
  • Realiseer een betrouwbaar passief inkomen
  • Beleggen in leningen creëert extra diversiteit

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
AS Mintos Marketplace
Website
https://www.mintos.com
E-mail
support@mintos.com
Adres
Skanstes iela 50, Riga, LV-1013, Letland
Laatste wijziging
20 november 2023

Passief inkomen verdienen met Mintos

Mintos is een platform welke werd opgericht in het jaar 2015. Door de jaren heen is ze uitgegroeid tot het grootste en tevens ook belangrijkste platform in zijn soort. Het wereldwijde platform van Mintos maakt het voor mensen mogelijk om hun geld te beleggen in leningen. Daarbij is het steeds mogelijk om het risico te beheren door gebruik te maken van verschillende instrumenten. Tegelijkertijd zijn aantrekkelijke rendementen zo goed als gegarandeerd.

Voor zeer veel mensen geldt dat ze graag willen dat hun beleggingen niet (alleen) op het einde van de rit een bepaalde financiële meerwaarde weten op te leveren. Zij willen dan ook graag gaandeweg kunnen rekenen op bijvoorbeeld passieve inkomsten. Dat is niet altijd mogelijk. Door je geld te beleggen in leningen via het platform van Mintos kan dat wel. Op deze manier kan je mogelijks periodiek rekenen op een extra lucratieve bron van inkomsten.

Hoe werkt beleggen bij Mintos precies?

Beleggen via Mintos is vrij uniek. Dat is het gevolg van het feit dat het platform zelf geen leningen uitschrijft. In plaats daarvan is het zo dat de leningen naar het platform van Mintos worden gebracht door de kredietverstrekkers waarmee ze een overeenkomst hebben afgesloten. Voor deze kredietverstrekkers geldt dat ze zich overal ter wereld bevinden. Voor deze kredietverstrekkers geldt dat ze vaak gespecialiseerd zijn in het aanbieden van alternatieve financieringen aan niet alleen particulieren, maar ook aan bijvoorbeeld kleine ondernemingen.

Voor de bij Mintos aangesloten kredietverstrekkers geldt dat ze de samenwerkingsovereenkomst hebben afgesloten omdat ze op die manier nog meer financieringen kunnen aanbieden. Vooraleer een bepaalde financiering wordt verstrekt vindt er ook altijd een uitgebreide controle plaats van de kredietnemer. Dit betekent dat er bijvoorbeeld altijd wordt nagegaan of de potentiële kredietnemer beschikt over voldoende financiële mogelijkheden om het aangevraagde krediet terug te kunnen betalen. Het risico op wanbetaling kan op deze manier danig worden gereduceerd.

Beleggen kan reeds vanaf 50 euro

Voor heel wat beleggersplatformen die er bestaan geldt dat ze over een vrij hoge instapdrempel beschikken. Dat is doorgaans vooral het gevolg van het aanzienlijke bedrag dat je dient te investeren. Gelukkig hoeft dat niet altijd het geval te zijn. Beleggen bij Mintos zorgt er bijvoorbeeld voor dat je reeds over de mogelijkheid beschikt om in te stappen vanaf een bedrag van slechts 50 euro.

Ondanks het beperkte instapbedrag is het binnen het platform van Mintos mogelijk om optimaal te diversifiëren. Op deze manier kan je ook bij kleine(re) bedragen zonder probleem je risico spreiden. Niet alleen wordt op deze manier je risico gespreid, daarnaast spreekt het voor zich dat dit je ook kan helpen om stabielere rendementen te kunnen behalen. In ieder geval, zowel grote als kleine(re) beleggers kunnen zonder probleem een gedeelte van hun vermogen laten renderen bij Mintos.

Beleg volgens jouw eigen risicoprofiel

Wanneer je gaat beleggen is het altijd van belang om dit te doen op basis van jouw eigen risicoprofiel. Zoveel spreekt voor zich. Dit is eveneens het geval wanneer je gebruik gaat maken van een platform als deze van Mintos. Ondanks het feit dat geld beleggen natuurlijk altijd bepaalde risico’s met zich meebrengt is het zo dat Mintos je verschillende voordelen en mogelijkheden aanbiedt op het gebied van risicomanagement. Om welke zaken het hierbij dan precies gaat ontdek je hieronder.

1. Beleggen in notes met onderpand

Bij het vergelijken van de verschillende notes bij Mintos wordt meteen duidelijk dat er vaak sprake is van een bepaald onderpand. Beleggen in dergelijke kredieten betekent uiteraard dat je kan rekenen op een significante extra zekerheid. Het gaat hierbij dan bijvoorbeeld om autoleningen, maar wat bovendien ook te denken van hypothecaire kredieten waarmee je de aankoop van een huis financiert? Voor de meer defensieve belegger kunnen dit interessante opties zijn.

2. Loan portfolio performance subscore

Vooraleer in een bepaalde note te gaan beleggen wordt het aangeraden om de Loan Portfolio Performance Subscore te bekijken welke deel uitmaakt van de Mintos Risk Score. Voor deze score geldt dat ze een duidelijk inzicht geeft in historische en actuele terugbetalingstrends van leningen. Bovendien krijg je op deze manier ook een duidelijk inzicht in de (mogelijke) verliespercentages.

3. Leningen met terugkoopverplichting

Wil je graag op de meest defensieve manier kunnen beleggen in leningen via Mintos? In dat geval kan het interessant zijn om te kiezen voor leningen die beschikken over een terugkoopverplichting. Wanneer één van de onderliggende leningen meer dan 60 dagen te laat is, is de kredietmaatschappij in deze situatie verplicht om de lening terug te kopen. Dit geldt overigens ook voor de eventuele rente. De terugkoopverplichting kan je absoluut helpen om je risico aanzienlijk te beperken.

Keuze uit verschillende beleggingsopties

Wanneer ook jij graag wil beginnen met beleggen bij Mintos zal je tot de vaststelling komen dat je hiervoor een keuze kan maken uit drie verschillende beleggingsopties. We maken wat dit betreft dan ook een onderscheid tussen de onderstaande drie mogelijkheden:

  • Mintos Core
  • Aangepaste, geautomatiseerde strategie
  • Handmatig beleggen

Voor veel beleggers geldt dat ze kiezen voor de Mintos Core optie. Dit is dan ook de meest eenvoudige manier om aan de slag te kunnen gaan met Mintos. Het betreft hier een kant-en-klare portefeuille die je ontzettend veel tijd kan besparen. In slechts enkele minuten kan je al aan de slag gaan met beleggen. Van alle drie de aangeboden beleggingsmogelijkheden geldt voor deze dat ze beschikt over de historisch gezien hoogste opbrengst.

Ondanks de populariteit van Mintos Core moet het gezegd dat heel wat beleggers toch de voorkeur geven aan een aangepaste, geautomatiseerde strategie. Dit vooral vanwege de meer geautomatiseerde manier van werken. Voor dit type portefeuille geldt dat ze voor jou gaat beleggen volgens op voorhand door jou gedefinieerde regels. Omwille van de diversiteit in ingestelde beleggingsregels spreekt het voor zich dat het rendement van deze optie sterk uiteenlopend kan zijn.

Beheer je beleggingen helemaal zelf!

Voor veel beleggers geldt dat ze graag zoveel mogelijk zelf in de hand willen houden. Wanneer dat ook geldt voor jou is de handmatig beleggen optie bij Mintos voor jou veruit het interessantst. Zo kan je zelf filteren op meer dan 15 verschillende criteria. Bovendien beheer je volledig zelf je diversificatie. Voor de beleggers die graag zelf de teugels strak in de hand houden is deze optie absoluut veruit de interessantste die door Mintos wordt aangeboden.