MEXEM

MEXEM
  • Je kan beleggen zonder vereiste minimale inleg
  • Beleg in een ruim aanbod aan beleggingsproducten
  • Wereldwijd handelen op meer dan 150 markten
 

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
MEXEM Ltd.
Website
https://nl.mexem.com
Telefoon
020-2622685
E-mail
info@mexem.com
Adres
Prof. J.H. Bavincklaan 7, 1183 AT Amstelveen, Nederland
Laatste wijziging
20 november 2023

Een eerste kennismaking met MEXEM

MEXEM is een broker die internationaal actief is. Ze beschikt dan ook over kantoren in heel wat verschillende landen verspreid over de wereld. MEXEM deed haar intrede op zowel de Nederlandse als de Belgische markt in het jaar 2018. Door de jaren heen geldt voor deze broker dat ze een aanzienlijke expertise heeft opgebouwd binnen de beleggerswereld. Ze heeft deze expertise niet alleen opgedaan op de Europese markt, maar ook in het Midden-Oosten evenals in Afrika. Het platform weet uiteraard moeiteloos te voldoen aan de EU-regulering en beschikt bovendien over een registratie in het AFM register. Ze wordt gereguleerd door de CySEC.

Deel van Interactive Brokers Nederland

MEXEM maakt vergelijkbaar met TradersOnly en Lynx deel uit van de Amerikaanse Interactive Brokers groep. In eerste instantie kiest ze er uiteraard voor om haar eigen platform evenals klantenservice en ondersteuning aan te bieden, maar daarnaast kan men tegelijkertijd ook rekenen op de extra zekerheid die een samenwerking met een gevestigde waarde uit de beleggerswereld met zich meebrengt. Interactive Brokers Nederland is verantwoordelijk voor het beheer van het handelsplatform van MEXEM. Zij staat op haar beurt onder het toezicht van de Amerikaanse SEC. Het is het belangrijkste doel van de broker MEXEM om online beleggen niet alleen op een toegankelijke, maar bovendien ook op een voordelige manier voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken.

Groot aanbod met beleggingsmogelijkheden

Eén van de belangrijkste drijfveren bij het uitkiezen van een broker heeft uiteraard betrekking tot de beleggingsmogelijkheden die worden aangeboden. Bij MEXEM is het mogelijk om te handelen op zomaar even meer dan 150 beurzen verspreid over de wereld. In totaal zijn deze beurzen terug te vinden in niet minder dan 33 verschillende landen. Daarbij is het zo dat je als belegger eveneens een keuze kan maken tussen een groot aantal beleggingsproducten zoals:

  • Aandelen
  • Futures
  • Obligaties
  • Opties
  • Fondsen

Wil je liever kunnen beleggen in sprinters en turbo's of ben jij iemand die zweert bij een goed gediversifieerde ETF of tracker? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden en dat vanuit één en dezelfde effectenrekening. Goed gediversifieerd beleggen of investeren is één van de belangrijkste aandachtspunten voor elke belegger en bij MEXEM is dat duidelijk zonder probleem te realiseren.

Beleggen in fractionele aandelen

De hierboven in deze MEXEM review al aangehaalde beleggingsproducten maken het uiteraard reeds mogelijk om te kunnen bouwen aan een goed gediversifieerde portefeuille. Dit gezegd hebbende geldt voor veel mensen dat ze graag willen gaan beleggen met een zeer beperkt budget. Als jij één van deze mensen bent kan het de moeite waard zijn om te overwegen om te gaan beleggen in fractionele aandelen. Ook deze worden door MEXEM aangeboden.

Door te gaan beleggen met fractionele aandelen kan je er in de praktijk voor zorgen dat je posities kan innemen in enkele van ’s werelds grootste en belangrijkste bedrijven zonder dat je daarvoor genoodzaakt bent om grote bedragen in te leggen. Zo kan ook de kleine belegger toch mee profiteren van de enorme rendementen die ’s werelds grootste bedrijven vaak weten te realiseren.

Verschillende interessante zekerheden

Als je, je gaat aanmelden bij een (online) broker spreekt het voor zich dat je daarbij altijd zal willen kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijke veiligheid en zekerheid. De rekeningen bij MIXIM zijn verzekerd door de SIPC tot een waarde van zomaar even 500.000 Amerikaanse dollar (waarvan 100.000 dollar in contanten).

Naast bovenstaande kan je als belegger bij MEXEM ook nog eens rekenen op de aanwezigheid van een extra verzekering bij Lloyd’s of London. Zij zorgt voor een verzekering voor een extra 29,5 miljoen Amerikaanse dollar waarvan 900.000 Amerikaanse dollar aan contanten.

Voor aandelen evenals andere effecten geldt dat ze volgens, in overeenstemming met de Europese evenals Amerikaanse regelgeving verplicht dienen te worden bewaard op een zogenaamde gesegregeerde rekening. Dit zorgt ervoor dat de effecten niet aangesproken kunnen worden bij een mogelijks faillissement van zowel MEXEM als van Interactive Brokers.

Hoeveel bedragen de MEXEM kosten?

Wanneer je, je wenst aan te melden bij een online broker om bij te gaan beleggen dien je er altijd rekening mee te houden dat er bepaalde kosten in rekening gebracht kunnen worden. Wat de MEXEM kosten betreft zal je tot de vaststelling komen dat deze niet alleen zeer transparant, maar ook erg laag zijn gelegen. Dit zorgt ervoor dat er niet vanaf de start flink wordt gepeuzeld aan het potentiële rendement dat je kan realiseren, in tegendeel. Bij het inzetten van een order zijn er altijd bepaalde orderkosten van toepassing. Hiervoor geldt dat de kosten verschillen afhankelijk van de grootte van de order. Raadpleeg grondig de actuele tarievenlijst om hier duidelijkheid over te krijgen.

Gratis een account openen bij MEXEM

Ben je nieuw met online beleggen of wil je gewoon graag even vrijblijvend kennismaken met de mogelijkheden die MEXEM jou als broker te bieden heeft? Dat kan! Een account openen bij deze online broker is namelijk volledig gratis en geheel vrijblijvend. Kijk dus gerust even rond op het platform en bepaal op die manier of beleggen bij MEXEM voor jou daadwerkelijk interessant is of niet. Dit aldus zonder dat je daarbij ook maar verplicht bent om één enkele euro te betalen!

Ook mobiel beleggen is perfect mogelijk

Ga je beleggen bij MEXEM? Dan zal je tot de vaststelling komen dat je kan beleggen met behulp van je computer, maar ook met een mobiele applicatie. Deze laatste voorziet je niet alleen van een actueel beeld van je beleggingsportefeuille, daarnaast biedt ze je ook toegang tot alle markten en beleggingsproducten die door MEXEM worden aangeboden. Beleggen is op deze manier niet alleen overal, maar ook altijd een mogelijkheid.