Let op! Geld lenen kost geld

Floryn

Floryn
 • Eenvoudig geld lenen voor bedrijven
 • Geld opnemen is doorlopend mogelijk
 • Uiterst transparante kosten
Bezoek website
Geen samenwerking

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
Floryn Nederland B.V.
Website
https://www.floryn.com
Telefoon
073-8511545
E-mail
contact@floryn.com
Adres
Walpoort 10, 5211 DK 's-Hertogenbosch, Nederland
Laatste wijziging
17 november 2023

Wat is Floryn?

Floryn is een kredietverstrekker die werd opgericht in het jaar 2015. Door de jaren heen is deze financiële instelling uitgegroeid tot een gevestigde speler binnen de markt van de zakelijke kredieten. Inmiddels heeft ze dan ook reeds meer dan 100 miljoen euro aan zakelijke kredieten verstrekt. In deze Floryn review vertellen we je alles over de zakelijke lening die ook jij voor jouw bedrijf kan afsluiten bij Floryn. Bovendien zal ook meteen het bijzondere karakter van Floryn duidelijk worden.

Voor Floryn geldt in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht dat ze geen echte bank is. In plaats daarvan kan het bedrijf vooral worden omschreven als een zogenaamde fintech onderneming. Het bedrijf ontstond door een kapitaalsinjectie van verschillende bekende investeringsmaatschappijen. Het ging hierbij onder meer om Peak Capital. Floryn biedt een gebruiksvriendelijk, online platform aan waarop het mogelijk is om niet alleen snel en flexibel, maar bovendien ook betaalbaar geld te lenen voor jouw onderneming. Ook erg grote kredieten behoren tot de mogelijkheden.

Geschikt voor ondernemers uit het MKB

Voor ondernemers uit het Nederlandse MKB geldt dat ze over de mogelijkheid beschikken om bij Floryn een zakelijke lening aan te vragen. Hierbij is het mogelijk om een keuze te maken tussen kredietbedragen oplopend van 10.000 tot zomaar even 3.000.000 euro.

Kenmerkend voor de Floryn zakelijke lening is dat de aanvraag slechts enkele minuten in beslag neemt. Bovendien vindt de beoordeling van de kredietaanvraag altijd plaats binnen de 24 uur. Dit betekent dat je binnen deze periode doorgaans kan beschikken over een werkkapitaal oplopend tot zomaar even 3.000.000 euro. Om een zakelijke lening bij Floryn aan te kunnen vragen dien je te voldoen aan de volgende eisen of voorwaarden:

 • Je hebt de bankafschriften nodig van de laatste zes maanden
 • Je moet over een verplichte inschrijving beschikken bij de KVK
 • De jaaromzet dient minstens 100.000 euro te bedragen

Van belang om aandacht aan te besteden is dat er ook geen gekende betalingsproblemen mogen bestaan. Zijn die er wel? Dan is de kans groot dat de kredietaanvraag door Floryn zal worden afgekeurd. Van zodra je aanvraag is goedgekeurd is het mogelijk om de aangevraagde kredietbedragen (flexibel) op te vragen vanuit het platform van Floryn.

Hoeveel bedragen de Floryn kosten?

Geld lenen kost uiteraard altijd geld. Dat is bij Floryn niet anders. De rentekosten waar je rekening mee moet houden bij een zakelijke lening bij Floryn zijn in de praktijk altijd afhankelijk van het risicoprofiel van je onderneming. De totale kosten die moeten worden betaald zijn de volgende:

 • Rentekosten
 • Opnamekosten

Voor de rentekosten geldt dat ze berekend worden op jaarbasis. Dit gebeurt over het volledige krediet dat je hebt opgenomen. Daarnaast is het zo dat er ook nog eens opnamekosten worden aangerekend. Voor deze kosten geldt dat ze een vast percentage zijn welke wordt aangerekend op het op te nemen krediet. De totale kosten waar je mee wordt geconfronteerd bij Floryn zijn afhankelijk van de volgende eigenschappen van je onderneming:

 • Het vermogen
 • De cashflow
 • De leeftijd
 • De liquiditeit

Hoe lager het risico wordt ingeschat van je onderneming als kredietnemer bij Floryn, des te lager ook de totale kosten zullen komen te liggen. Wil je graag precies ontdekken hoeveel de (actuele) kosten bedragen op jouw potentiële zakelijke lening bij Floryn? Dan kan het altijd de moeite waard zijn om ervoor te kiezen om een vrijblijvende offerte aan te vragen bij deze zakelijke kredietverstrekker.

Een zakelijke lening aanvragen bij Floryn

Wil je graag een zakelijke lening aanvragen bij Floryn? Dan zal je tot de vaststelling komen dat dit op een zeer eenvoudige manier kan gebeuren. De stappen die we hieronder voor jou op een rijtje hebben gezet maken duidelijk hoe eenvoudig zo’n aanvraag in de praktijk precies kan gebeuren.

 • Stap 1: Meld je aan via de groene knop en vul je gegevens in
 • Stap 2: Je kredietaanvraag wordt in behandeling genomen
 • Stap 3: Je kan doorlopend geld opnemen binnen de 24 uur
 • Stap 4: Je beschikt altijd over een gedetailleerd overzicht van je account

Om je kredietaanvraag in behandeling te kunnen nemen dien je er rekening mee te houden dat je de bankafschriften dient te uploaden van de laatste zes maanden. Van zodra je goedkeuring hebt ontvangen zal Floryn binnen de 24 uur contact met jou opnemen. Wanneer je een zakelijke lening hebt verkregen via Floryn zal je tot de vaststelling komen dat je deze altijd doorlopend kan opnemen. Dit kan bovendien gebeuren wanneer je dat maar wenst en waar je, je ook mag bevinden.

Flexibel en snel zakelijk geld lenen

Traditionele banken bieden vandaag de dag slechts beperkte zakelijke kredieten aan. Vaak is het bovendien zo dat de aanvraagprocedure behoorlijk lang blijft aanslepen. Een kredietverstrekker als Floryn biedt op dit vlak een interessant alternatief. Bij haar is het dan ook mogelijk om op basis van je bedrijfsgegevens en jaaromzet een bepaald geldbedrag te lenen. Dat bedrag heb je na goedkeuring van je kredietdossier doorgaans binnen de 24 uur doorlopend ter beschikking. Voor heel wat bedrijven die bijvoorbeeld op zoek zijn naar extra cashflow kan dit een belangrijk voordeel zijn.

Ben jij ook op zoek naar een manier om zakelijk geld te lenen? Dan kan het mogelijks de moeite waard zijn om te ontdekken wat Floryn ook voor jouw bedrijf kan betekenen. Je aanmelden bij Floryn en een offerte aanvragen is alvast geheel vrijblijvend mogelijk.