eToro

eToro
 • 0% commissie bij beleggen in aandelen en ETF’s
 • Gebruiksvriendelijke, innovatieve interface
 • Gratis aanmelden bij eToro

Met beleggen kun je je inleg verliezen.

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
eToro (Europe) Ltd.
Website
https://www.etoro.com
E-mail
support@etoro.com
Adres
4 Profiti Ilia Street Germasogeia, 4046 Limassol, Cyprus
Laatste wijziging
30 mei 2024

Een broker met unieke eigenschappen

Wat is eToro? Dat is natuurlijk de eerste vraag die iedereen zich stelt die niet bekend is met deze broker. Het gaat hierbij aldus om een broker die in eerste instantie bekendheid heeft weten te verwerven door het aanbieden van commissievrij beleggen in verschillende beleggingsproducten. Het betreft hier niet alleen aandelen, maar ook om de razend populaire trackers of ETF’s.

Een andere vrij unieke eigenschap waar je als gebruiker bij eToro op kan rekenen is terug te vinden in de zogenaamde Copy Trading die wordt aangeboden. Deze vorm van beleggen maakt het mogelijk om bijvoorbeeld bekende, gerenommeerde beleggers te volgen op het platform. Vervolgens kan je (indien je dat wenst uiteraard) hun handelingen kopiëren. In het bijzonder voor de beginnende belegger spreekt het voor zich dat dit mogelijks een interessante optie kan zijn.

Beleggen door middel van CFD’s bij eToro

In eerste instantie was het zo dat er door eToro voornamelijk gebruik werd gemaakt van zogenaamde CFD's. Het gaat hierbij om zogenaamde 'Contracts For Difference'. Met dergelijke beleggingsinstrumenten is het mogelijk om in te spelen op een mogelijke koersstijging of daling van het onderliggende product. Vergelijkbaar met turbo's en sprinters is een CFD een zogenaamd hefboomproduct waardoor er significante risico's aan verbonden zijn.

Omdat CFD's zich richten op een zeer specifiek type belegger besloot eToro al snel om ook andere beleggingsinstrumenten aan te gaan bieden. Voor dergelijke beleggingsinstrumenten geldt dat ze het wel mogelijk maken om eigenaar te worden van de onderliggende waarde. Het gaat hierbij dan bijvoorbeeld om echte aandelen. Het aanbod met beleggingsproducten bestaat tegenwoordig bij eToro uit onder meer:

 • Aandelen van bedrijven als Amazon, Microsoft en Apple
 • Grondstoffen zoals bijvoorbeeld olie en goud
 • Forex waardoor je kan beleggen in de euro of de dollar
 • Indexen waaronder natuurlijk de Dow Jones en de S&P 500
 • Cryptocurrencies waaronder Bitcoin en Ethereum

Het sterk toegenomen en bovendien ook gediversifieerde aanbod met beleggingsproducten bij eToro heeft ervoor gezorgd dat er een aanzienlijk groter aantal beleggers kan worden aangesproken. Op moment van schrijven beschikt het platform dan ook wereldwijd over maar liefst meer dan 15 miljoen gebruikers. Dat aantal blijft bovendien stelselmatig groeien.

Gratis demo account openen bij eToro

Het platform van eToro staat erom bekend zeer innovatief en bovendien ook erg gebruiksvriendelijk te zijn. Dit gezegd hebbende kan het vooral voor de beginnende belegger een goed idee zijn om eerst even een gratis demo account aan te maken. Op deze manier wordt het mogelijk om risicoloos alle mogelijkheden te ontdekken welke beleggen bij eToro met zich meebrengt. Wanneer je kiest voor het openen van een dergelijk demo account krijg je de beschikking over 100.000 dollar aan fictief geld. Wil je op een bepaald ogenblik kiezen voor het echte werk? In dat geval kan je eenvoudig een volwaardig account met echt geld openen bij deze populaire broker.

Hoe werkt Copy Trading bij eToro?

Copy Trading bij eToro werkt ontzettend eenvoudig. Het enige wat je eigenlijk moet doen is een gebruiker zoeken van wie je de acties graag wil kopiëren. Wanneer je dit hebt gedaan kan je vervolgens aangeven hoeveel je wenst te beleggen. Vervolgens zal je geheel automatisch de posities van de belegger die je volgt overnemen. Het is mogelijk om er op eender welk ogenblik voor te kiezen om het kopiëren te stoppen. Bovendien is het eveneens mogelijk om hierbij een zogenaamde stop loss in te stellen. Op deze manier creëer je net wat extra zekerheid binnen je portefeuille.

Wil je graag aan Copy Trading gaan doen? In dat geval zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Het minimumbedrag dat je hierbij in moet leggen bedraagt bijvoorbeeld 200 Amerikaanse dollar. Hou er bovendien eveneens rekening mee dat er sprake is van een minimumbedrag per gekopieerde positie. Deze is vastgesteld op één Amerikaanse dollar. Posities welke niet voldoen aan die vereiste minimumwaarde van 1 dollar zullen niet worden geopend.

Aan het kopiëren van één of meerdere andere beleggers bij eToro zijn op moment van schrijven geen bijkomende kosten verbonden. Je dient er wel rekening mee te houden dat er spreads dienen te worden betaald over de transacties die worden uitgevoerd. Dit uiteraard alleen wanneer dit van toepassing is. Raadpleeg altijd de actuele kosten van eToro om verrassingen te vermijden.

Hoeveel bedragen de kosten bij eToro?

eToro biedt haar gebruikers zoals reeds aangehaald de mogelijkheid aan om te beleggen met 0% commissie in zowel aandelen als ETF’s. Dit gezegd hebbende zijn er wel andere kosten waar je rekening mee dient te houden. Het gaat hierbij meer bepaald om de volgende:

 • Kosten voor geldopnames
 • Kosten voor de spread bij CFD's
 • Wisselkoerskosten
 • Toeslag voor inactiviteit

In het bijzonder de toeslag voor inactiviteit zal bij veel beleggers in het oog springen. Het gaat hierbij om een vaste kost die maandelijks wordt aangerekend van zodra er één jaar geen activiteit op het account heeft plaatsgevonden. Hier dien je als gebruiker zeker rekening mee te houden.

De stortingsmogelijkheden bij eToro

eToro biedt haar gebruikers verschillende stortingsmogelijkheden aan. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een snelle bankoverschrijving, maar is het voor ons Nederlanders ook interessant om te weten dat iDeal als stortingsmethode wordt aangeboden. Indien je voor de eerste keer een storting uitvoert is het niet mogelijk om dit te doen door middel van een e-wallet. Vanaf de tweede storting behoort dat wel tot de mogelijkheden. Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een stortingsmethode als Skrill of Neteller. Hou er verder eveneens rekening mee dat er sprake is van een vereiste minimumstorting van 50 dollar. Voor stortingen die gebeuren in euro’s is het bovendien zo dat er een kleine wisselkoerskost wordt aangerekend. Ook hier dien je rekening mee te houden.

Je winst bij eToro laten uitbetalen

Beleggen en/of traden doe je in de praktijk uiteraard om er financieel beter op te worden. Dit betekent in de praktijk dat je op een bepaald ogenblik natuurlijk een bepaalde hoeveelheid aan winst zal willen laten uitbetalen. Wat dit betreft zijn er twee zaken om rekening mee te houden, namelijk:

 • Het minimumbedrag dat je kan uitbetalen bedraagt 30 dollar
 • Uitbetalingen worden doorgaans binnen de vijf dagen verwerkt

Voor uitbetalingen geldt dat ze gebeuren op dezelfde manier zoals de initiële betaling is gebeurd. Heb je dus met andere woorden de betaling gedaan door middel van een bankoverschrijving? Dan zal de uitbetaling naar diezelfde bankrekening gebeuren.