CORUM

CORUM
 • Inleggen kan al vanaf 195 euro
 • Periodiek beleggen vanaf slechts 50 euro
 • Beleggen in goed gespreide vastgoedfondsen
 • Een toegankelijke belegging in vastgoed
 

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
CORUM Investments
Website
https://www.corum.nl
Telefoon
020-2371910
E-mail
info@corum.nl
Adres
Herengracht 338, 1016 CG Amsterdam, Nederland
Laatste wijziging
14 december 2023

Wat moet je weten over CORUM?

Laat ons in eerste instantie even kijken wie of wat CORUM nu precies is. Het gaat hierbij om een aanbieder van vastgoedfondsen welke actief is in verschillende landen van de wereld. Zo beschikt ze onder meer in vestigingen in niet alleen Frankrijk (Parijs) en Nederland (Amsterdam), maar ook in:

 • Londen
 • Dublin
 • Lissabon
 • Genève

Op moment van schrijven geldt voor CORUM dat ze maar liefst meer dan 3 miljard euro aan activa onder haar beheer heeft. Dit heeft ervoor gezorgd dat ze inmiddels is uitgegroeid tot één van de absolute marktleiders op het gebied van investeringsoplossingen (in vastgoed). CORUM stelt bovendien haar risico aanzienlijk te spreiden, wat eigenlijk ook een vereiste is om te kunnen voldoen aan de strikte regels van de AMF. Zij vereisen bijvoorbeeld dat er in de vastgoedfondsen sprake moet zijn van een beperkte(re) hoeveelheid aan vreemd vermogen.

Toegankelijk beleggen in vastgoedfondsen

Eén van de meest bijzondere eigenschappen waar je op kan rekenen bij CORUM heeft betrekking tot het feit dat ze er dus een prima spreiding op nahoudt. Deze spreiding is op moment van schrijven goed voor een verspreiding van de investeringen over:

 • 6 verschillende sectoren
 • 16 verschillende landen

Bovendien is er op moment van schrijven ook sprake van maar liefst 46.000 aandeelhouders voor wat de vastgoedfondsen van CORUM betreft. Ondanks het feit dat de spreiding van de vastgoedfondsen bestempeld kan worden als een belangrijke troefkaart is het zo dat er ook nog andere zaken zijn die dit asset management bedrijf onderscheiden van de concurrentie.

1. Inleggen kan al vanaf 195 euro

In het zogenaamde CORUM XL vastgoedfonds kunnen er al inleggingen gebeuren vanaf slechts 195 euro. Er zijn maar weinig andere mogelijkheden om te beleggen in vastgoed op de markt terug te vinden die over een dergelijke lage instapdrempel beschikken. We zouden dus kunnen stellen dat CORUM er als één van de weinigen op de markt voor zorgt dat beleggen in vastgoed echt toegankelijk is voor iedereen. Dit dus ook wanneer je slechts een beperkt budget te beleggen hebt.

2. Periodiek beleggen in vastgoed

Wil je graag periodiek beleggen in vastgoed zodat je niet alleen je investeringen, maar ook je risico's beter kan spreiden? Ook dat is geen enkel probleem, in tegendeel. CORUM biedt investeerders de mogelijkheid aan om periodiek te beleggen in vastgoed vanaf slechts 50 euro per maand. Op deze manier is het mogelijk om geheel op je eigen tempo een vastgoedportefeuille op te bouwen. Je dient er wel rekening mee te houden dat je telkens minstens één aandeel dient af te nemen.

3. Maandelijkse dividend uitbetalingen

CORUM biedt haar beleggers twee verschillende mogelijkheden aan voor wat de uitbetaling van dividenden betreft. In tegenstelling tot bij veel concurrenten geldt voor CORUM dat ze het dividend maandelijks uitbetaalt aan haar beleggers. Het is mogelijk om deze dividenden elke maand uit te laten betalen (vanaf een belegd vermogen van minstens 5.000 euro) of je kan ervoor kiezen om de dividenden automatisch te herbeleggen. Welke keuze je maakt is geheel aan jou om te bepalen.

Keuze uit verschillende vastgoedfondsen

Mensen die gaan beleggen bij CORUM zijn op zoek naar een toegankelijke manier om blootstelling aan vastgoed toe te voegen aan hun investeringsportefeuille. Wanneer dat ook geldt voor jou zal je tot de vaststelling komen dat je via CORUM kan investeren in twee verschillende vastgoedfondsen. Het gaat hierbij om de volgende twee mogelijkheden:

 • CORUM Origin
 • CORUM XL

Voor deze eerste geldt dat ze in het verleden al enkele malen de prestigieuze 'Le Particulier Award' heeft gewonnen voor het beste vastgoedfonds. Wanneer je in dit vastgoedfonds wenst te investeren dien je wel rekening te houden met een minimale inleg van 1.135 euro (op moment van schrijven). Wanneer je deelneemt aan dit vastgoedfonds zal je kunnen rekenen op een belegging in vastgoed welke zich verspreid over de eurozone bevindt.

Het tweede vastgoedfonds van CORUM is dus de zogenaamde 'CORUM XL'. De minimale inleg voor dit fonds bedraagt op moment van schrijven amper 195 euro. Door hierin te investeren kies je voor een investering in vastgoed welke zich verspreid over niet alleen Europa, maar ook de rest van de wereld bevindt. Hierdoor kan je zomaar rekenen op een nog grotere spreiding binnen je portefeuille.

Spreiding over diverse soorten vastgoed

De geografische spreiding waar je op kan rekenen bij beleggen in vastgoedfondsen van CORUM is natuurlijk op zich al erg interessant. Dit gezegd hebbende is het zo dat ook de spreiding over verschillende sectoren niet onbelangrijk is om bij stil te blijven staan. Wat deze spreiding betreft zal je in de praktijk tot de vaststelling komen dat je rekening kan houden met een spreiding over:

 • Kantoren
 • Winkels
 • Hotels
 • Industrie
 • Logistiek
 • Gezondheidszorg

Voor kantoren en winkels geldt wel dat ze het belangrijkste deel van de koek in beslag nemen. Dit gezegd hebbende is de exacte samenstelling onderhevig aan aanzienlijke veranderingen en is ze uiteraard ook afhankelijk van het type vastgoedfonds waarin je gaat beleggen. Even grondig de actuele cijfers raadplegen voordat je gaat investeren is dan ook geen overbodige luxe.

Hoeveel bedragen de CORUM kosten?

Wanneer je gaat beleggen in vastgoedfondsen bij CORUM spreekt het voor zich dat je aandachtig dient te zijn voor de CORUM kosten die er aan je aangerekend zullen worden. In principe is het zo dat je bij een dergelijke investering geconfronteerd zou kunnen worden met verschillende kosten zoals:

 • Fondskosten
 • Een servicefee
 • Transactiekosten

Voor de fondskosten evenals voor de zogenaamde servicefee geldt dat beiden (op moment van schrijven) 0 procent of 0 euro bedragen. Dat is goed nieuws. Dit gezegd hebbende zijn er wel vrij hoge transactiekosten waar je rekening mee dient te houden op het ogenblik dat je wenst uit te stappen. Het is voor CORUM altijd mogelijk om de actuele kosten aan te passen. Zorg er dus voor dat je altijd grondig controleert welke kosten er op jou instap- (of uitstap-) moment van toepassing zijn.