Briqwise

Briqwise
 • Zakelijke vastgoedfinancieringen vanaf 100.000 euro
 • Glashelder en gebruiksvriendelijk platform
 • Terugbetalingstermijn van 5 tot 20 jaar
 

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
Briqwise B.V.
Website
https://www.briqwise.com
Telefoon
085-1303786
E-mail
info@briqwise.com
Adres
Postbus 9, 3600 AA Maarssen, Nederland
Laatste wijziging
16 november 2023

Kennismaking met Briqwise

Laat ons in eerste instantie even kijken wat Briqwise precies is. Het gaat hierbij om een platform dat ondernemers en investeerders samen brengt. Ondernemers beschikken over de mogelijkheid om via het platform vastgoed aan te schaffen tegen niet alleen aantrekkelijke, maar bovendien ook flexibele voorwaarden. Daarbij is er bovendien ook sprake van een lage rentevoet. Investeerders beschikken op hun beurt over de mogelijkheid om via het platform op een veilige en betrouwbare manier een hoog rendement te realiseren op hun geïnvesteerde vermogen.

De functie van Briqwise bestaat er concreet in om de beide partijen samen te brengen en vervolgens het proces van financiering te faciliteren. Van zodra er een overeenkomst is afgesloten leent de investeerder diens geld uit aan de ondernemer waarbij het vastgoed dienst doet als onderpand. Vervolgens zorgt Briqwise voor een vlotte evenals transparante afwikkeling van de financiële evenals juridische en administratieve processen. Dit zonder dat daarvoor de tussenkomst van een bank is vereist.

De Briqwise vastgoedfinanciering

Indien je van plan bent om via Briqwise een vastgoedfinanciering af te sluiten zijn er uiteraard verschillende voorwaarden waar je aandachtig voor moet zijn. Wat deze voorwaarden betreft dien je rekening te houden met de onderstaande:

 • Een vastgoedfinanciering is mogelijk vanaf 100.000 euro
 • De terugbetalingstermijn kan variëren van 5 tot 20 jaar
 • Er is sprake van een rentepercentage vanaf 4,5 procent per jaar
 • De afsluitkosten bedragen (minstens) 2 procent van het kredietbedrag

Het afsluiten van een vastgoedfinanciering via Briqwise staat er bovendien eveneens om bekend zeer vlot te verlopen. De aanvraagtermijn duurt doorgaans dan ook slechts zo’n 24 uur. Vervolgens kan je na goedkeuring het aangevraagde kredietbedrag reeds binnen enkele werkdagen ontvangen. Wil je graag op een zeker ogenblik vervroegd boetevrij aflossen? Dan is dat altijd mogelijk.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Spreekt de vastgoedfinanciering van Briqwise jou ook wel aan? Dan spreekt het voor zich dat je graag zal willen ontdekken met welke voorwaarden je rekening dient te houden voor wat het afsluiten ervan betreft. In ieder geval is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze financiering zich in het bijzonder richt op ondernemers. Als ondernemer moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
 • Het is mogelijk om jaarcijfers en de recente aangifte inkomstenbelasting voor te leggen
 • Je bedrijf is financieel gezond en heeft een goede rentabiliteit, solvabiliteit en cashflow
 • De financiering mag uitsluitend gebruikt worden voor vastgoed gerelateerde doeleinden

Op moment van schrijven is het zo dat er door Briqwise geen vastgoedfinancieringen voor particulieren worden aangeboden. Uiteraard kan je hiervoor bij tal van andere partijen terecht.

Hoeveel bedragen de kosten?

Indien je een vastgoedfinanciering bij Briqwise aan gaat vragen zal je kunnen vaststellen dat er hier verschillende kosten bij komen kijken. In eerste instantie spreekt het voor zich dat er een bepaalde rente zal moeten worden betaald. Hoeveel deze rente exact bedraagt is afhankelijk van het exacte type zakelijke lening die je via Briqwise aan gaat vragen. We maken op dit vlak immers een onderscheid tussen:

 • Een vastgoedfinanciering
 • Een projectfinanciering
 • Een bedrijfsfinanciering

Naast de periodieke rente die moet worden betaald op de financiering die je gaat afsluiten is het zo dat er ook een éénmalige kost wordt aangerekend op de volledige leensom. Bovendien is het zo dat er ook nog sprake is van een beheerkost. Controleer bij het aanvragen van een financiering bij Briqwise altijd hoeveel deze actuele kosten bedragen.

Kosten volgens no cure no pay methode

Voor elke zakelijke financiering die wordt aangevraagd via Briqwise geldt dat er uiteraard een bepaalde evaluatie zal worden uitgevoerd. Deze evaluatie gebeurt op basis van de stukken die de onderneming in kwestie heeft aangeleverd. Omdat er een dergelijke evaluatie plaatsvindt spreekt het voor zich dat de kans bestaat dat de aangevraagde lening wordt geweigerd. In dat geval zijn er geen kosten verschuldigd. Voor Briqwise geldt immers dat ze werkt volgens een ‘no cure no pay’ principe. Is men omwille van wat voor reden dan ook niet in de mogelijkheid om jouw aangevraagde financiering goed te keuren? Dan dien je, je dus geen zorgen te maken om met eventuele kosten geconfronteerd te zullen worden.

Hoe werkt investeren via Briqwise?

Wil je geen vastgoedfinanciering aanvragen, maar zou je graag willen investeren via Briqwise? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Je dient er wel rekening mee te houden dat er hiervoor een minimale investering van 100.000 euro is vereist. Indien je dit bedrag voor handen hebt kan je gratis een account aanmaken op de website van Briqwise. Vervolgens kan je direct beginnen met het verstrekken van een financiering aan ondernemers die van plan zijn om te gaan investeren in vastgoed.

Eenmaal je aangemeld bent krijg je meteen toegang tot het platform van Briqwise. Vervolgens zie je de verschillende vastgoedprojecten opgesomd staan waarin je kan investeren. Voor deze vastgoedprojecten geldt dat ze uitgebreid werden beoordeeld door het team achter Briqwise. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een waarderingsmethode bestaande uit vijf criteria. Op deze manier kan je voor jezelf uitmaken of de projecten op vlak van rendement en risico aan jouw vooropgestelde eisen weten te voldoen of niet.

Is Briqwise betrouwbaar of niet?

Briqwise staat bekend als een betrouwbare partij voor wat het verstrekken van vastgoedfinancieringen betreft. Het bedrijf biedt zakelijke hypotheken aan welke zich kenmerken door niet alleen voordelige rentetarieven, maar ook door marktconforme voorwaarden. Daarnaast geldt voor het bedrijf dat ze uitermate transparant te werk gaat. Dit niet in het minst omdat alle beschikbare vastgoedprojecten gewoon voor iedereen toegankelijk op het platform worden geplaatst.

Naast bovenstaande is het mogelijk om een inkijk te hebben in de vastgoedfinancieringen die recent door Briqwise zijn verstrekt. Per investeringsopportuniteit wordt bovendien ook aangegeven wat de loan-to-value precies was. Bovendien krijg je ook een goed beeld van het rentepercentage dat moet worden betaald evenals van het exacte verloop van de financiering. Stuk voor stuk belangrijke informatie die bijdraagt aan de transparantie en betrouwbaarheid van Briqwise.