Let op! Geld lenen kost geld

BridgeFund

BridgeFund
 • Leenbedrag van € 5.000 tot € 250.000
 • Looptijd van 3 tot 24 maanden
 • Binnen 1 dag op je rekening
 • Zonder businessplan of jaarcijfers

Minimale criteria: Jaaromzet van € 50.000 en 12 maanden actief

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
BridgeFund B.V.
Website
https://www.bridgefund.nl
Telefoon
085-4016600
E-mail
contact@bridgefund.nl
Adres
Amsteldijk 216, 1079 LK Amsterdam, Nederland
Laatste wijziging
16 november 2023

Eerste kennismaking met BridgeFund

BridgeFund werd opgericht in het jaar 2018. Voor deze financiële instelling geldt dat ze bestaat uit een ervaren team met stuk voor stuk ambitieuze professionals. Daarnaast is het zo dat BridgeFund kan rekenen op bijstand door een aantal zeer ervaren investeerders. Deze investeerders spelen een belangrijke rol op adviserend vlak binnen BridgeFund. Het dienstenpakket van deze broker bestaat eigenlijk uit twee verschillende producten. Het gaat hierbij concreet om:

 • Zakelijke leningen
 • Beleggingen in het Nederlandse MKB

Voor veel bedrijven geldt dat het tegenwoordig een uitdaging kan zijn om een lening vast te krijgen via een gewone bank. Bovendien is het zo dat de aanvraagprocedure veelal zeer veel tijd in beslag neemt. Omdat veel bedrijven snel nood hebben aan de nodige (extra) fondsen is dit voor hun geen optie. De zakelijke leningen die worden aangeboden door BridgeFund kunnen dan ook een interessant alternatief betekenen.

Ben je niet op zoek naar een mogelijkheid om een (zakelijk) krediet af te sluiten voor jouw onderneming? Heb je echter een aanzienlijk bedrag die je graag zou willen beleggen? In dat geval is het bij BridgeFund eveneens een mogelijkheid om te beleggen in kortlopende zakelijke leningen aan het Nederlandse MKB. Voor deze leningen geldt dat ze beschikken over flexibele looptijden van 1, 2 of 3 jaar. Beleggen is echter wel slechts mogelijk vanaf een bedrag van minstens 100.000 euro.

Een zakelijke lening bij BridgeFund

De eerste mogelijkheid die door BridgeFund wordt aangeboden aan haar klanten is het afsluiten van een zakelijke lening. Voor een dergelijke lening geldt dat ze kan worden afgesloten voor een bedrag variërend van 5.000 tot zomaar even 250.000 euro (afhankelijk van de reden waarom je wenst te lenen). Je dient er wel rekening mee te houden dat de looptijd van je financiering bij BridgeFund aan de beperkte kant is. De looptijd waarvoor je kan kiezen varieert dan ook van 6 tot maximaal 24 maanden. Het is dan ook altijd van belang om na te gaan of je financiële situatie en inkomsten het mogelijk maken om het aangevraagde krediet binnen deze termijn terug te betalen of niet.

Van banken is bekend dat ze tegenwoordig zeer weigerachtig staan tegenover zakelijke kredieten. Bovendien is het ook nog eens zo dat de aanvraagprocedure veelal behoorlijk wat voeten in de aarde heeft en lang blijft aanslepen. Als ondernemer wil je, je hier liever niet mee bezighouden. Jij wil namelijk vooral doen wat je goed kan en dat is ondernemen en je bedrijf uitbouwen. De zakelijke lening van BridgeFund maakt dit mogelijk. Het kredietbedrag kan je dan ook gebruiken voor:

 • Herfinancieringen
 • Een investering in nieuwe voorraad
 • Het aankopen van nieuwe machines
 • Het aanschaffen van een nieuw bedrijfsvoertuig
 • Een eventuele voorfinanciering

Bovenstaande voorbeelden zijn uiteraard nog lang niet alles. Het flexibele zakelijke krediet van BridgeFund zorgt ervoor dat je als bedrijf altijd over die extra financiële middelen kan beschikken waar jij op dat moment nood aan hebt.

Wat zijn de kredietvoorwaarden?

Het aanvragen van een BridgeFund zakelijke lening is in principe voor elke ondernemer mogelijk. Dit gezegd hebbende zijn er wel een aantal (beperkte) voorwaarden waar je rekening mee dient te houden. Je kan dan ook alleen een zakelijke lening aanvragen bij BridgeFund wanneer je:

 • Bent ingeschreven bij de KVK
 • Bedrijf minstens één jaar bestaat
 • Houder bent van een zakelijke bankrekening
 • Een jaaromzet draait van minstens 50.000 euro

Voldoe je aan de hierboven aangehaalde voorwaarden? Dan kan je meteen ontdekken welke mogelijkheden op het gebied van zakelijke leningen er voor jou door BridgeFund aangeboden kunnen worden. Dit is overigens geheel vrijblijvend. Blijkt uiteindelijk dat de voorgestelde financiering niet weet te voldoen aan jouw verwachtingen? Dan hang je helemaal nergens aan vast.

Beleggen in kortlopende leningen

BridgeFund maakt het niet alleen maar mogelijk om een zakelijke lening af te sluiten voor ondernemingen. Daarnaast biedt deze partij eveneens de mogelijkheid aan om geld te beleggen. De gelden die worden belegd worden vervolgens gebruikt om kortlopende leningen aan het Nederlandse MKB aan te kunnen bieden. Wanneer je graag op deze manier wil gaan beleggen bij BridgeFund zijn er echter wel een aantal voorwaarden waar je rekening mee zal willen houden.

In eerste instantie is op deze manier beleggen bij BridgeFund slechts mogelijk vanaf een bedrag van minstens 100.000 euro. Daarbij is het mogelijk om een keuze te maken uit drie verschillende periodes. Zo is het mogelijk om te beleggen voor een (flexibele) periode van 1, 2 of 3 jaar. Voor deze beleggingen geldt dat ze steeds een vastgesteld rendement opleveren. Hoeveel dat rendement precies bedraagt is altijd afhankelijk van het moment in kwestie. Het is dus altijd belangrijk om het actuele rendement te controleren. De rente wordt overigens steeds op maandbasis uitgekeerd.

Wanneer je ervoor kiest om te gaan beleggen in kortlopende leningen via BridgeFund ben je altijd verzekerd van een uitstekende spreiding. Het geld dat je gaat beleggen kan immers worden verspreid over meer dan 2500 verschillende bedrijven. Op deze manier wordt het risico van je belegging danig gespreid. Aan deze vorm van beleggen zijn verder nog een aantal extra voordelen verbonden.

Op welke voordelen kan je rekenen?

Beleggen in kortlopende leningen via BridgeFund zorgt er in de praktijk voor dat je kan rekenen op een aantal zeer interessante voordelen. In eerste instantie geldt voor deze beleggingen dat er altijd sprake is van een vastgesteld en bovendien ook zeer aantrekkelijk rendement. De flexibele looptijd die geldt voor deze belegging zorgt ervoor dat je ze in principe dagelijks kan opzeggen. Andere voordelen waar je bij beleggen via BridgeFund op kan rekenen zijn nog de volgende:

 • Er wordt gebruik gemaakt van een data-gedreven acceptatieproces
 • Er is altijd sprake van een minimale dekkingswaarde van 110 procent
 • Je belegging wordt gespreid over meer dan 2.500+ kortlopende leningen

BridgeFund stelt alles in het werk om ervoor te zorgen dat je belegging op de meest optimale wijze kan worden beschermd. Dit doet ze onder meer door een minimale dekkingswaarde te voorzien van 110 procent. Voor elke ingelegde euro geldt dus dat ze voor minstens 1,10 euro is ingedekt. Vaak ligt het gemiddelde met 1,19 euro zelfs nog een flink stukje hoger.