Let op! Geld lenen kost geld

Benkey

Benkey
 • Overbruggingslening op maximum 3 jaar
 • Vervroegd aflossen kan boetevrij
 • Aanvraagprocedure duurt amper 24 uur
 • Lenen kan tot 10.000.000 euro
 
Bezoek website
Geen samenwerking

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
Benkey B.V.
Website
https://benkey.nl
Telefoon
035-2057253
E-mail
info@benkey.nl
Adres
Torenlaan 36, 1251 HK Laren, Nederland
Laatste wijziging
16 november 2023

Eerste kennismaking met Benkey

Investeren in zakelijk vastgoed is niet altijd even voor de hand liggend. Als bedrijf moet je er dan ook in de praktijk rekening mee houden dat je geconfronteerd kan worden met heel wat strenge eisen bij de traditionele banken. Dit gezegd hebbende ben je als onderneming voor een investering in zakelijk vastgoed niet per se aangewezen op de bekende banken. Zo biedt ook de zakelijke kredietverstrekker Benkey je een mogelijkheid om geld te lenen voor de aankoop van zakelijk vastgoed.

Benkey fungeert als een financiële bemiddelaar welke ondernemers graag een krediet aan wil bieden voor een investering in vastgoed. De verschillende hypothecaire leningen zijn beschikbaar voor elke vorm van zakelijk gebruik welke met vastgoed te maken heeft. Het kan hierbij gaan om het zelf bouwen van een bedrijfspand, maar ook om het kopen van een bestaand pand. Ben je op zoek naar een financiering voor een groot, zakelijk vastgoedproject? Ook in dat geval zal je tot de vaststelling komen dat het de moeite waard kan zijn om een Benkey lening te overwegen.

Kredietvoorwaarden van de Benkey lening

Wens je een Benkey lening af te sluiten? Dan zal je tot de vaststelling komen dat de kredietvoorwaarden in de praktijk afhankelijk kunnen zijn van de kredietaanvraag in kwestie. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat er wel sprake is van een aantal algemene voorwaarden die steeds terug blijken te komen. Het gaat hierbij dan meer bepaald om de volgende:

 • De financiering dient in haar geheel gebruikt te worden voor het kopen, bouwen of verbouwen van een zakelijk pand. Ze mag dus niet (gedeeltelijk) worden gebruikt voor particuliere doeleinden.
 • Het maximale bedrag dat kan worden geleend voor de aankoop van het zakelijk vastgoed is steeds beperkt tot 80 procent van het volledige, vereiste bedrag. Dit betekent dat je als bedrijf over de mogelijkheid moet beschikken om 20 procent zelf in te kunnen brengen.
 • Er moet door Benkey een realistische waarde inschatting gemaakt kunnen worden. Hiervoor is het kunnen voorleggen van een recent taxatierapport vereist.

Naast de bovenstaande eisen is het zo dat er ook recente jaarcijfers voorgelegd moeten kunnen worden. Verder mag de ondernemer ook niet over een negatieve BKR-registratie beschikken. Is er sprake van openstaande schulden bij de Belastingdienst? Dan zouden ook deze een bom onder je kredietaanvraag kunnen leggen. Het is mogelijk dat er gebaseerd op jouw specifieke (krediet)situatie nog sprake kan zijn van één of meerdere aanvullende voorwaarden. Hou hier zeker rekening mee.

Keuze uit diverse leenmogelijkheden

Met Benkey vastgoed financieren kan steeds gebeuren op de best mogelijke wijze gebaseerd op jouw specifieke situatie. Het is omwille van deze reden dat er door deze kredietverstrekker vier verschillende kredietvormen worden aangeboden. Denk hierbij meer concreet aan deze opties:

 • Een bedrijfshypotheek
 • Een verhuurhypotheek
 • Een overbruggingslening
 • Projectontwikkeling

Voor welke van deze vier opties je gaat kiezen is uiteraard geheel afhankelijk van de voorkeur waarover je beschikt evenals de specifieke situatie waarvan sprake is. In ieder geval, het feit dat er een keuze kan worden gemaakt uit deze mogelijkheden zorgt ervoor dat er in de praktijk steeds een passende oplossing op maat van het vastgoedproject kan worden afgesloten.

Hoeveel kan je lenen bij Benkey?

Voordat je een Benkey lening gaat afsluiten is het natuurlijk van belang om te weten hoeveel je precies kan lenen voor het zakelijk vastgoed dat je wenst te kopen. Wat dit betreft zal je tot de vaststelling komen dat het kredietbedrag sterk uiteenlopend kan zijn. Ze varieert dan ook tussen 250.000 en 10.000.000 euro. Het spreekt voor zich dat niet alleen het kredietbedrag van belang is om rekening mee te houden. Dat geldt eveneens voor de terugbetalingstermijn waar je op kan rekenen. Wat deze terugbetalingsperiode betreft kan je rekenen op een termijn van 6 maanden tot 5 jaar.

Vervroegd aflossen kan boetevrij

Vervroegd of extra aflossen is bij een zakelijk hypothecair krediet in de praktijk vaak allesbehalve eenvoudig te noemen. Wanneer deze mogelijkheid wel wordt aangeboden is het zo dat er vaak sprake bij is van niet onaanzienlijke kosten. Deze kosten zouden zomaar je zakelijke financiering heel wat duurder kunnen doen uitvallen. Dit gezegd hebbende is dit iets waar je geen rekening mee moet houden wanneer je ervoor kiest om een zakelijke financiering bij Benkey af te sluiten. Wil je graag extra vervroegd gaan aflossen? Dan behoort dat immers altijd boetevrij tot de mogelijkheden.

Hoeveel bedragen de kosten precies?

Geld lenen kost altijd geld. De zakelijke kredietverstrekker Benkey vormt geen uitzondering op deze regel. In eerste instantie dien je uiteraard rekening te houden met het zogenaamde rentepercentage waarvan sprake is welke dient te worden betaald. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk zo dat er ook nog afsluitingskosten in rekening worden gebracht. Deze vormen vaak een paar procent op het bedrag dat je gaat lenen voor de aankoop van je zakelijk vastgoed. Wil je graag een overzicht hebben van de actuele kosten die verbonden zijn aan je (potentiële) Benkey financiering? Dan is het zeker van belang om je even te verdiepen in het actuele kostenoverzicht van deze kredietverstrekker.

Wat zijn de Benkey ervaringen?

Over het algemeen kan er worden vastgesteld dat de Benkey ervaringen als zeer goed kunnen worden bestempeld. Heel wat zakelijke partijen vinden dan ook die zakelijke financiering waar ze naar op zoek zijn voor het kunnen kopen van het door hen gewenste vastgoed. Bovendien lijken de kosten op zich ook zeer goed mee te vallen. Een klein puntje van kritiek heeft betrekking tot de vrij beperkte maximale looptijd van de financiering welke aldus is beperkt tot 5 jaar. Vormt dit voor jouw bedrijf niet meteen een groot probleem? Dan zal je tot de vaststelling komen dat er je eigenlijk helemaal niets tegen hoeft te houden om bij Benkey te gaan lenen voor je zakelijk vastgoed.