American Express

American Express
 • Keuze uit verschillende creditcards
 • Spaar punten voor leuke geschenken
 • Sommige kaarten zijn het eerste jaar gratis
 
Bezoek website
Geen samenwerking

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
American Express Europe S.A.
Website
https://www.americanexpress.com
Telefoon
020-5048000
Adres
Hoogoorddreef 15, 1101 BA Amsterdam, Nederland
Laatste wijziging
22 november 2023

Keuze tussen verschillende kaarten

Wanneer je graag een creditcard wenst aan te vragen kan je binnen het aanbod van American Express een keuze maken tussen tal van verschillende mogelijkheden. Je kan op dit vlak denken aan:

 • The Platinum Card
 • The Gold Card
 • The Green Card
 • The Blue Card

De reden waarom er verschillende soorten creditcards worden aangeboden door American Express hoeft niet ver gezocht te worden. Voor elke kaart geldt immers dat ze beschikt over enkele zeer specifieke voordelen die zijn afgestemd op het type gebruiker. Iemand die bijvoorbeeld vaak en vooral ook in alle comfort wenst te reizen kan bijvoorbeeld sterk gebaat zijn bij het gebruik van The Platinum Card. Ben jij echter iemand die vooral op zoek is naar een zo voordelig mogelijke creditcard waarbij je punten kan sparen voor leuke geschenken? Dan kan The Green Card weer interessant zijn.

Binnen het aanbod van American Express zijn ook de zogenaamde Flying Blue kaarten terug te vinden. Het betreft hier kaarten waarmee je vaak extra snel voor gratis vliegtickets kan sparen. Ben jij dus met andere woorden iemand die graag en vooral ook vaak reist? Dan kan het zonder meer een aanrader zijn om één van de Flying Blue creditcards van American Express te overwegen.

Op welke voordelen kan je rekenen?

Wanneer je de verschillende kaarten van American Express gaat vergelijken en bijgevolg tegenover elkaar gaat afwegen zal je kunnen vaststellen dat er per kaart sprake is van bepaalde, uitgelichte voordelen. Voor de Platinum Card geldt bijvoorbeeld dat je kan rekenen op deze voordelen:

 • Een snelle(re) grenspassage op Schiphol
 • Onbeperkte toegang tot de luchthaven lounge
 • Een jaarlijks dinertegoed tot wel 300 euro

Naast bovenstaande is er ook nog de zogenaamde Gold Card die is terug te vinden in het productaanbod van American Express. Wat deze kaart betreft is het zo dat er eveneens enkele interessante voordelen zijn waar je aanspraak op kan maken. Denk wat dit betreft meer concreet aan de onderstaande:

 • 4 keer per jaar gratis toegang tot de luchthaven lounge
 • Een jaarlijks dinertegoed tot wel 100 euro
 • Een tegoed voor een Amazon Prime abonnement

Je moet er uiteraard rekening mee houden dat de voordelen die verbonden zijn aan de verschillende kaarten kunnen verschillen afhankelijk van het type kaart waarvoor je kiest. Bovendien hangen de voordelen ook een beetje samen met de kosten die je moet betalen voor de kaarten in kwestie. Hoe hoger deze kosten zijn gelegen, des te interessanter de voordelen doorgaans zijn.

Een aanzienlijke bestedingsruimte

De American Express creditcards staan erom bekend over een gemiddeld hogere bestedingsruimte te beschikken in vergelijking met de meeste andere creditcards die op de markt zijn terug te vinden. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat deze bestedingsruimte wel steeds wordt afgestemd op basis van je persoonlijke profiel en uitgavenpatroon. In ieder geval is het zo dat het merendeel van de mensen zonder probleem over de mogelijkheid beschikken om een kaart aan te vragen.

Kosten bij American Express creditcards

Indien je kiest voor het aanvragen van één van de verschillende American Express creditcards zal het meteen duidelijk worden dat er daarbij een aantal kosten worden aangerekend. De belangrijkste kost is de vaste prijs die per maand in rekening wordt gebracht. Dit gezegd hebbende dien je er rekening mee te houden dat er mogelijks ook nog andere kosten aangerekend kunnen worden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de kosten voor het laten vervangen van je kaart. Bovendien zal je ook geconfronteerd worden met extra kosten wanneer je geldafhalingen wenst te doen met je kaart. Omdat deze kosten regelmatig kunnen veranderen raden we altijd aan om even grondig te controleren van welke actuele kosten er sprake is bij de door jou gewenste kaart.

Gratis American Express kaart

Voor het merendeel van de American Express kaarten geldt dat er sprake is van een vastgestelde, maandelijkse kostprijs. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er regelmatig interessante aanbiedingen worden aangeboden waardoor je bijvoorbeeld het eerste jaar geen kosten hoeft te betalen. Let hierbij dan uiteraard wel goed op de kosten die na afloop van dat jaar gelden.

Bovenstaande gezegd hebbende is het zo dat je binnen het aanbod van American Express ook kan kiezen voor de zogenaamde 'Blue Card'. Voor deze kaart geldt dat er helemaal geen standaard kosten aan verbonden zijn. Van belang om rekening mee te houden is wel dat de voordelen enigszins beperkt zijn en het gratis aspect uitsluitend van toepassing is wanneer je op jaarbasis beschikt over een besteding van ten minste 3.000 euro.

Deze gratis kaart is bij voorkeur een aanrader wanneer je veilig wil kunnen online shoppen. Voor elke twee euro die je uitgeeft spaar je bovendien ook nog eens één Membership Rewards punt. Deze punten kan je vervolgens gebruiken om bijvoorbeeld cadeaubonnen mee aan te kopen.

Beheer je transacties in de Amex NL App

Wanneer jij ook van plan bent om gebruik te gaan maken van een American Express creditcard zal je kunnen vaststellen dat het een prima idee is om gebruik te gaan maken van de zogenaamde Amex NL App. Het betreft hier een mobiele applicatie die behoorlijk wat interessante voordelen met zich meebrengt. De voordelen waar je op kan rekenen zijn de onderstaande:

 • Alle transacties worden in de app duidelijk weergegeven
 • Je kan aankopen geheel of gedeeltelijk betalen met Membership Rewards punten
 • Bij eventuele vragen of problemen kan je gebruikmaken van de live chat
 • Je kan meteen een vervangkaart aanvragen indien je dat wenst

Naast bovenstaande is het vanuit de Amex applicatie eveneens mogelijk om Apple Pay te activeren voor je kaart. Steeds meer mensen willen graag kunnen rekenen op het geweldige gebruiksgemak dat wordt gerealiseerd door Apple Pay. Indien dat ook geldt voor jou kan het zonder meer de moeite waard zijn om te overwegen om deze betaalservice vanuit de app voor jouw kaart te activeren.