Alphabet

Alphabet
 • Zowel private lease als zakelijke lease
 • Alle kosten verwerkt in één maandbedrag
 • Vroegtijdig opzeggen is mogelijk
 
Bezoek website
Geen samenwerking

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
Alphabet Private Lease
Website
https://www.alphabet.com
Telefoon
076-5793888
E-mail
info-nl@alphabet.com
Adres
Takkebijsters 59, 4817 BL Breda, Nederland
Laatste wijziging
22 november 2023

Kennismaking met Alphabet Private Lease

Alphabet Private Lease maakt het mogelijk om een private lease af te sluiten voor je nieuwe auto. Sinds het jaar 1997 vormt deze leasingmaatschappij een onderdeel van de BMW Group. Buiten de private lease geldt voor Alphabet dat ze eveneens een zakelijke leasing aanbiedt in meer dan 30 verschillende landen. Wereldwijd beschikt het bedrijf over een portefeuille bestaande uit meer dan 700.000 leaseauto's en bedrijfswagens van de meest uiteenlopende merken.

Door te kiezen voor de Alphabet Private Lease heb je geen behoeften aan een groot geldbedrag wanneer je graag met een nieuwe auto wil rijden. Je betaalt uitsluitend een vast bedrag per maand gedurende de volledige looptijd van de overeenkomst. De samenstelling van de auto is geheel op maat te bepalen op de website van het leasingbedrijf. Je krijgt bijgevolg ook meteen te zien hoeveel de maandelijkse kosten (ongeveer) zullen bedragen.

Wat is er allemaal inbegrepen?

Kies je voor het afsluiten van een Alphabet Private Lease? Dan zal je tot de conclusie komen dat zowat alle belangrijke kosten verbonden aan je voertuig in de maandelijkse kostprijs zijn inbegrepen. Het betreft hier dan meer bepaald de onderstaande kosten:

 • De afschrijving evenals de rente
 • Een allrisk autoverzekering
 • De motorrijtuigenbelasting
 • Het regulier onderhoud evenals herstellingen en de APK keuring
 • Vervangend vervoer indien nodig
 • Pechhulp onderweg

Het spreekt voor zich dat er ook verschillende kosten niet inbegrepen zijn in het Private Lease contract dat je afsluit bij Alphabet. Het gaat hierbij dan meer concreet om de brandstofkosten, maar ook om de eventuele boetes die je ontvangt evenals de gelden die zijn vereist voor de wasstraat.

Kosteloos inleveren bij aflopen contract

De overeenkomst die je afsluit voor de Alphabet Private Lease van je keuze stelt in de praktijk altijd duidelijk dat je over de mogelijkheid beschikt om het voertuig kosteloos in te leveren aan het einde van de contractperiode. Dat brengt een niet onbelangrijk, extra voordeel met zich mee. Op deze manier hoef je, je immers geen zorgen te maken over de waardevermindering van het voertuig bij verkoop. Dit is allemaal inbegrepen in het contract dat je afsluit bij Alphabet.

Tussentijds opzeggen? Dat kan!

De voorwaarden waar je bij het afsluiten van een private lease rekening mee moet houden zijn doorgaans vrij streng. Voor Alphabet geldt dat ze haar klanten de mogelijkheid biedt om hun overeenkomst tussentijds op te zeggen wanneer ze dat wensen. Dit kan een belangrijk gegeven zijn omdat het voor zich spreekt dat je persoonlijke situatie op tal van verschillende momenten in je leven drastisch kan veranderen. Wil je graag jouw Alphabet Private Lease tussentijds opzeggen? Dan dien je er wel rekening mee te houden dat hier bepaalde kosten aan verbonden zijn.

Voor het tussentijds opzeggen van je Alphabet Private Lease zal in de praktijk altijd een zogenaamde opzeggingsvergoeding worden aangerekend. Hoe hoog deze vergoeding exact is gelegen is niet alleen afhankelijk van het type voertuig waarvoor je een leasing hebt afgesloten, maar ook van de resterende looptijd van het contract. Hoe langer de resterende looptijd bedraagt des te hoger uiteraard ook de kosten voor het vroegtijdig opzeggen zullen komen te liggen.

Ook een occasions private lease is mogelijk

Bij het afsluiten van een Alphabet Private Lease beschik je over de mogelijkheid om een keuze te maken tussen twee verschillende mogelijkheden. We maken op dit vlak een onderscheid tussen:

 • Een private lease voor een compleet nieuwe auto
 • Een private lease voor een tweedehands voertuig

In bepaalde gevallen kan het een flink pak interessanter zijn om te kiezen voor een tweedehands voertuig. Dit is niet in het minst het geval wanneer je bijvoorbeeld snel behoeften hebt aan een nieuwe auto om mee te rijden. Bij Alphabet is het mogelijk om een keuze te maken tussen een ruim aanbod aan tweedehandse auto's waar je als private lease mee kan beginnen rijden. Voor alle voertuigen geldt dat ze niet alleen in goede staat verkeren, bovendien zijn ze ook nog eens maximaal drie jaar oud. Ook het afsluiten van een occasion private lease kan dus in de praktijk de moeite waard zijn.

Keuze tussen verschillende merken

Voor heel wat mensen die graag met een nieuwe auto willen rijden geldt dat ze over een voorkeur beschikken voor een bepaald merk. Omwille van deze reden kan het interessant zijn om te weten welke verschillende merken van auto’s er allemaal worden aangeboden door Alphabet. Op dit vlak zal je kunnen vaststellen dat je voor heel wat uiteenlopende voertuigen kan kiezen zoals:

 • Auto’s van het merk BMW
 • Auto’s van het merk Citroën
 • Auto’s van het merk Hyundai
 • Auto’s van het merk Mercedes-Benz
 • Auto’s van het merk Renault & Mini

Voordat je een private lease voor een bepaald voertuig af gaat sluiten is het dus sowieso een aanrader om even grondig het volledige aanbod van Alphabet te doorlopen. De tool die is terug te vinden in de website van dit leasingbedrijf maakt het op zeer eenvoudige wijze mogelijk om verschillende filters in te stellen. Zo kan je zeer snel precies die auto vinden waar je behoeften aan hebt.

Geen opbouw van schadevrije jaren

Tot slot is er nog een belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden bij het afsluiten van een Alphabet Private Lease. Het is immers van belang om te weten dat er geen schadevrije jaren worden opgebouwd volgens het zogenaamde bonus-malussysteem. Wel is het mogelijk om na afloop van je contract een schadeoverzicht te bekomen. In ieder geval, wanneer je graag altijd wil kunnen rekenen op de laagst mogelijke verzekeringspremie voor jouw autoverzekering is dit met absolute zekerheid een belangrijk punt om de nodige aandacht aan te besteden. Zoveel spreekt voor zich.