Let op! Geld lenen kost geld

5in5

5in5
  • Zakelijk geld lenen voor alle soorten bedrijven
  • Alles wordt online geregeld
  • Aanbod binnen de 5 minuten na aanvraag
 

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
5in5 B.V.
Website
https://www.5in5.nl
Telefoon
010-6681994
E-mail
contact@5in5.nl
Adres
Spoorhaven 92, 2651 AV Berkel en Rodenrijs, Nederland
Laatste wijziging
11 februari 2024

Kennismaking met 5in5

Voor heel wat bedrijven geldt vandaag de dag dat ze behoeften hebben aan extra financiële middelen. Dit kan perfect ook gewoon tijdelijk zijn wanneer men bijvoorbeeld even dient te wachten op (grote) facturen van klanten die binnen moeten komen. Mogelijks bestaat ook de behoefte aan extra cashflow nadat er bijvoorbeeld een grote investering moest worden uitgevoerd. Het probleem dat zich daarbij stelt is dat de traditionele banken vandaag de dag vaak zakelijke kredietdossiers met argusogen bekijken. Dit resulteert niet zelden in zeer strikte voorwaarden waar bedrijven nauwelijks aan kunnen voldoen. 5in5 maakt het in dat opzicht eenvoudiger om geld te lenen.

5in5 heeft zich gespecialiseerd in het verstrekken van kleine, zakelijke leningen voor bedragen oplopend tot maximaal 5.000 euro. Daarbij is het zo dat de voorwaarden die ze hanteert een flink stuk beperkter zijn dan wanneer je voor het openen van een kredietdossier naar een traditionele bank zou trekken. Het spreekt voor zich dat dit er in de praktijk vaak voor zorgt dat je bij 5in5 wel degelijk een zakelijke lening af kan sluiten terwijl dat bij de traditionele banken niet het geval is.

Hoeveel kan je lenen bij 5in5?

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de zakelijke kredietverstrekker 5in5 gespecialiseerd is in het aanbieden van kleine, zakelijke leningen. Dit betekent concreet dat je bij haar een lening af kan sluiten welke is gelegen tussen de 500 en 5.000 euro. Het beperkte(re) bedrag dat verkregen kan worden zorgt er in de praktijk voor dat het voor deze zakelijke kredietverstrekker reeds mogelijk is om binnen de periode van slechts 5 minuten na aanvraag reeds een voorstel te ontvangen. Ook wanneer je dus met andere woorden als bedrijf bijzonder snel behoeften hebt aan wat extra financiële middelen kan 5in5 je daar als kredietverstrekker perfect bij helpen.

Wanneer kan je geld lenen bij 5in5?

De belangrijkste voorwaarde die wordt gesteld door 5in5 om geld te kunnen lenen bij deze zakelijke kredietverstrekker heeft te maken met het feit dat je ingeschreven dient te zijn in de Kamer van Koophandel in Nederland. Van zodra je de status van ondernemer of onderneming hebt kan je geld lenen bij deze kredietverstrekker. Bijgevolg is het zo dat het geld dat wordt geleend bij 5in5 aangewend dient te worden voor zakelijke doeleinden. Denk hierbij aan de volgende situaties:

  • Wanneer je uitgaven en inkomsten niet goed op elkaar aansluiten
  • Indien je geplaagd wordt door financiële tekorten door laattijdige betalingen
  • Indien je behoefte hebt aan extra cashflow na bijvoorbeeld een grote investering

Het bovenstaande overzichtje maakt duidelijk dat je in zeer veel verschillende situaties een beroep kan doen op de diensten van 5in5. De belangrijkste voorwaarde daarbij is dus dat je als ondernemer of als onderneming geregistreerd staat. Er is echter meer.

Welke voorwaarden gelden er precies?

Buiten het feit dat alleen zakelijke partijen over de mogelijkheid beschikken om geld te lenen bij 5in5 is het in de praktijk eveneens zo dat je nog rekening moet houden met enkele aanvullende voorwaarden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten dat 5in5 een inzage vereist in je banktransacties. Op deze manier tracht ze te bepalen hoeveel betalingen er voor welke bedragen binnen welke periode gemiddeld ontvangen worden. Deze inzage is vereist om te kunnen bepalen of je bedrijf over de mogelijkheid beschikt om het geleende bedrag binnen de vooropgestelde termijn terug te kunnen betalen of niet. Zaken waar niet naar zal worden gevraagd zijn dan weer:

  • Een inzage in je boekhouding en / of jaarrekening
  • Een businessplan dat je mogelijks hebt opgemaakt
  • De verpanding van je debiteuren
  • De opgave van de bestaansduur van je onderneming

Het ontbreken van de hierboven aangehaalde voorwaarden zorgt ervoor dat je bij 5in5 aan het juiste adres bent voor het eenvoudig kunnen afsluiten van een kleine, zakelijke lening.

Terugbetaling in vijf termijnen

Zakelijke partijen die van plan zijn om geld te lenen bij 5in5 dienen er wel rekening mee te houden dat deze in slechts vijf termijnen terugbetaald dient te worden. Ook dit benadrukt het feit dat de leningen van 5in5 specifiek zijn bedoeld om een bepaalde (korte) periode mee te overbruggen. Heb je dus met andere woorden eerder behoeften aan een lening op lange(re) termijn? In dat geval zal je wellicht toch eerder in de richting willen kijken van een meer traditionele zakelijke financiering.

Voor wie is de zakelijke lening van 5in5 geschikt?

5in5 bestempelt haar zakelijke lening zelf als een soort van overbruggingskrediet. Dit betekent letterlijk dat bedrijven dit krediet (gezien het beperkte kredietbedrag waarvoor ze maximaal kan worden afgesloten) in het bijzonder afsluiten om een bepaalde periode te kunnen overbruggen waarin er sprake is van financiële moeilijkheden. Deze moeilijkheden kunnen ontstaan wanneer klanten bijvoorbeeld grote facturen langdurig laten openstaan, maar daarnaast kunnen ze ook ontstaan nadat er bijvoorbeeld een (onverwachte) grote investering is gebeurd.

5in5 maakt het voor zakelijke partijen eenvoudig mogelijk om een bescheiden zakelijke lening tot maximaal 5.000 euro af te sluiten. Heb je dus met andere woorden als bedrijf snel behoeften aan wat extra financiële ademruimte? Dan kan een beroep doen op de mogelijkheden van 5in5 alvast het overwegen waard zijn. Zo vermijd je bijvoorbeeld ook hoge kosten voor laattijdige betalingen.