XLEasy

XLEasy
 • Standaard 24/7 pechhulp binnen Europa
 • Altijd vervangend vervoer na 24 uur
 • Nooit meer onverwachte kosten voor je auto
 • Extra interessante XLEasy Voorraad Deals
 

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
Volkswagen Pon Financial Services B.V.
Website
https://www.xleasy.nl
Telefoon
033-4791765
E-mail
info@xleasy.nl
Adres
Saturnus 1, 3824 ME Amersfoort, Nederland
Laatste wijziging
1 december 2023

Kennismaking met XLEasy

XLEasy is sinds het jaar 2016 een bekende speler op de private lease markt in Nederland. In eerste instantie ging deze leasingmaatschappij als losstaande onderneming door het leven, maar ondertussen is daar verandering in gekomen. Vandaag de dag maakt ze dan ook deel uit van het concern 'Volkswagen Pon Financial Services'.

Eén van de belangrijkste voordelen waar je op kan rekenen als klant bij XLEasy heeft betrekking tot het flexibele karakter van haar dienstverlening. In principe is alles dan ook bespreekbaar. Ben je op zoek naar een manier om op korte termijn te leasen of wil je graag een leasingcontract voor een langere periode afsluiten? Het kan allemaal. Er kan door XLEasy in de praktijk altijd een voorstel worden gedaan geheel op maat van de wensen en verwachtingen waarover je beschikt.

Waarom kiezen voor XLEasy Private Lease?

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om voor hun nieuwe (of tweedehandse) auto een private lease overeenkomst af te sluiten. Wanneer jij dit ook overweegt zal je kunnen vaststellen dat je hierbij kan rekenen op een aantal zeer interessante voordelen. Kies je voor het afsluiten van een XLEasy Private Lease? Dan kan je daarbij onder meer aanspraak maken op deze voordelen:

 • Nagenoeg alle kosten zijn in het vast maandbedrag inbegrepen
 • Er is geen borgsom vereist voor het afsluiten van een private lease
 • Inruil is mogelijk waardoor waardevermindering geen probleem vormt
 • Je kan altijd met een gloednieuwe auto rijden zonder kilometers op de teller

Een extra interessant voordeel waar je op kan rekenen bij het afsluiten van een XLEasy Private Lease heeft te maken met het feit dat er door deze maatschappij geen rekening wordt gehouden met mogelijks opgebouwde schadevrije jaren. Heb je dus met andere woorden voorheen al een private lease afgesloten waarbij geen schadevrije jaren werden opgebouwd? Dan zal dit bij XLEasy niet automatisch zorgen voor een hogere maandelijkse kostprijs.

Welke kosten zijn precies inbegrepen?

De reden waarom mensen steeds vaker kiezen voor het afsluiten van een private lease heeft in het bijzonder te maken met het feit dat je haast niet meer geconfronteerd kan worden met onverwachte kosten. In de maandprijs van je private lease bij XLEasy zijn de volgende kosten inbegrepen:

 • De afschrijving en de rente van het voertuig
 • De wegenbelasting die is verschuldigd
 • De premie van een allriskverzekering
 • Een schadeverzekering voor inzittenden
 • Inlevering aan het einde van de contractduur
 • Pechhulp in binnen- en buitenland
 • Standaard vervangend vervoer in Nederland na 24 uur

Het overgrote merendeel van de kosten waarmee je geconfronteerd kan worden zijn dus in de maandelijkse kostprijs inbegrepen. Dit gezegd hebbende zijn er ook uitzonderingen. Denk wat dit betreft niet alleen aan de brandstofkosten, maar wat ook te denken van de boetes die je mogelijks ontvangt evenals de kosten voor de wasstraat? Deze dienen door jou zelf te worden betaald.

XLEasy Voorraad Deals

Eén van de belangrijkste voordelen waar je op kan rekenen als klant van XLEasy heeft betrekking tot de XLEasy Voorraad Deals die worden aangeboden. Het gaat hierbij om voertuigen die zoals de naam reeds aangeeft rechtstreeks uit voorraad geleverd kunnen worden. Dit brengt verschillende interessante voordelen met zich mee zoals:

 • Je bent altijd verzekerd van een scherpe leaseprijs
 • Je krijgt altijd de beschikking over goed uitgeruste auto's
 • Deze voertuigen beschikken over een korte leveringstermijn

Bij het afsluiten van een private lease spreekt het voor zich dat je niet alleen maar zal willen kijken naar de kosten die eraan verbonden zijn. Ook de leveringstermijn van het voertuig kan een belangrijk aandachtspunt zijn. Heb jij geen behoeften aan een kwalitatieve, goed uitgeruste wagen tegen een scherpe maandprijs die bovendien ook nog eens zeer snel geleverd kan worden? Dan is het zonder meer een aanrader om even een blik te werpen op de XLEasy Voorraad Deals die worden aangeboden!

Soms kosteloze opzegging mogelijk

Wanneer je kiest voor het afsluiten van een private lease betekent dit in de praktijk uiteraard altijd dat je een overeenkomst aangaat voor een langere periode. Het betreft hier een overeenkomst waar niet alleen de leasingnemer, maar ook de verstrekker van de leasing op rekent. Omwille van deze reden is het doorgaans niet zomaar mogelijk om dit contract (kosteloos) op te zeggen. Er bestaan echter ook bepaalde uitzonderingen. Het gaat hierbij meer bepaald om de onderstaande:

 • Wanneer je buiten jouw schuld om je baan verliest
 • Wanneer één van de leasingnemers komt te overlijden
 • Bij een echtscheiding wanneer sprake is van een gezamenlijk leasingcontract

Wanneer je wil kunnen rekenen op een kosteloze opzegging van je leasingovereenkomst spreekt het voor zich dat je daarvoor wel steeds de nodige bewijsstukken dient voor te kunnen leggen. Om welke bewijsstukken het dan precies gaat is altijd afhankelijk van de situatie in kwestie.

Je bestaande auto inruilen? Dat kan!

Ben je van plan om een private lease aan te vragen bij XLEasy, maar beschik je reeds over een bestaande auto? Dan beschik je over de mogelijkheid om deze in te ruilen. Uiteraard zal er hiervoor altijd een concreet voorstel worden gedaan. Belangrijk om rekening mee te houden is dat het inruilen van je bestaande auto uitsluitend tot de mogelijkheden behoort indien je kiest voor een private lease voor een compleet nieuwe auto. Ben je dus met andere woorden van plan om een occasion lease aan te vragen? Dan behoort het inruilen van je bestaande voertuig helaas niet tot de mogelijkheden.