Tellow

Tellow
 • Stel eenvoudig offertes en facturen op
 • Keuze uit vier verschillende pakketten
 • Beschikking over een groot aantal modules
 

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
Tellow B.V.
Website
https://www.tellow.nl
E-mail
support@tellow.nl
Adres
Danzigerkade 207, 1013 AR Amsterdam, Nederland
Laatste wijziging
27 januari 2024

Een boekhoudprogramma voor ZZP’ers

Voor heel wat boekhoudprogramma’s die op de markt zijn terug te vinden geldt dat ze zich specifiek richten op middelgrote ondernemingen. Dat is niet het geval voor Tellow. Voor dit boekhoudprogramma geldt dat ze in het bijzonder de focus legt op de zelfstandige ondernemer met een eenmanszaak of de ZZP’er. De verschillende functionaliteiten van dit boekhoudprogramma zorgen ervoor dat het boekhoudkundige leven van een ZZP’er er heel wat eenvoudiger uit kan komen te zien. Bovendien is het zo dat er door Tellow ook een voordelig prijskaartje wordt gehanteerd voor haar verschillende pakketten wat de toegankelijkheid van de software alleen maar ten goede komt.

Eenvoudig facturen en offertes opstellen

De twee belangrijkste documenten voor een ondernemer of ZZP’er zijn uiteraard de offerte evenals de facturen die moeten worden opgesteld. Door gebruik te maken van Tellow boekhouding zal je kunnen vaststellen dat je beide documenten in een handomdraai en natuurlijk geheel in de stijl van jouw bedrijf kan opmaken en versturen naar je klanten. Tevens noemenswaardig is de mogelijkheid om offertes automatisch om te laten zetten in facturen. Dat is een mogelijkheid die lang niet door alle boekhoudprogramma’s op de markt wordt aangeboden, maar welke wel zeer veel tijd kan besparen.

Tellow biedt haar gebruikers sowieso een aantal meer dan aardige automatiseringsmogelijkheden. Het spreekt voor zich dat deze mogelijkheden in de praktijk niet alleen heel wat tijd kunnen besparen, maar bovendien ook het risico op menselijke fouten kunnen verkleinen. Enkele van de automatische functies waar je op kan rekenen zijn onder meer de volgende:

 • Automatische betalingsherinneringen
 • Automatische aangifte van de inkomstenbelasting
 • Elektronische BTW-aangiftes
 • Een handige scan & herken functie

Naast bovenstaande is het tevens zo dat je bij Tellow boekhouding ook aanspraak kan maken op een automatische gegevensherkenning van geüploade facturen. Dit gezegd hebbende is het dan wel weer jammer dat er op moment van het schrijven van deze Tellow review geen sprake is van automatische incassoprocedures. Mogelijks dat hier in de toekomst nog wel verandering in komt.

Ruime keuze uit diverse modules

Door gebruik te maken van de Tellow software krijg je meteen ook de beschikking over tal van verschillende modules waar je gebruik van kan maken. Eén van deze modules is een handige bonnetjesscanner. Deze maakt het mogelijk om in een handomdraai zowel bonnetjes als facturen in te scannen waarna ze volledig automatisch verwerkt zullen worden in je boekhouding.

Naast bovenstaande is het zo dat de Tellow software je eveneens van de mogelijkheid voorziet om projecten vast te leggen evenals de urenregistratie bij te houden. Het enige wat ontbreekt is een module op je ritten vast te leggen en dat is best een beetje jammer. Beschik je over een spreadsheet waarin je, je ritten bijhoudt? Dan is het wel mogelijk om deze in Tellow te laten verwerken.

Deel de toegang met je boekhouder

Voor heel wat ondernemers die ervoor kiezen om gebruik te maken van een boekhoudprogramma geldt dat ze het interessant vinden wanneer ze over de mogelijkheid beschikken om de toegang te delen met bijvoorbeeld hun vaste boekhouder. Op deze manier kan jij alle data voor je boekhouding eenvoudig invoeren terwijl je boekhouder deze vervolgens op de meest efficiënte manier kan verwerken. Dit is een werkwijze die perfect kan worden toegepast bij het gebruik van Tellow.

Wil jij ook graag gebruikmaken van de Tellow boekhoudsoftware, maar zou je graag tegelijkertijd ook willen kunnen rekenen op ondersteuning of opvolging door een boekhouder? Dat is mogelijk. Afhankelijk van het gekozen pakket bij Tellow is het immers tevens mogelijk om een beroep te doen op de ondersteuning van één van de verschillende Tellow boekhouders. Op basis van het type eenmanszaak waarover je beschikt zal je worden gekoppeld aan één van de boekhouders van Tellow. Dit wordt door deze laatste bestempeld als ‘smart matching’. Zo profiteer je dus eigenlijk van het beste van twee werelden. Je ontvangt altijd zowel het telefoonnummer als het e-mailadres van je persoonlijke boekhouder zodat je er rechtstreeks mee kan communiceren.

Hoeveel bedragen de Tellow kosten?

Kenmerkend voor het Tellow boekhoudprogramma is dat je voor wat het gebruik ervan betreft een keuze kan maken tussen vier verschillende pakketten of abonnementen, namelijk:

 • Tellow Gratis
 • Tellow Basis
 • Tellow Plus
 • Tellow Compleet

Er wordt dus zoals je kan zien ook een gratis pakket aangeboden. Indien je kiest voor deze formule kan je niet alleen bonnen scannen met je smartphone, maar bovendien ook facturen maken en versturen en is het mogelijk om automatisch de details van je volgende BTW-aangifte te laten genereren. Wil je toch liever kunnen rekenen op nog meer mogelijkheden? Dan zal je wel genoodzaakt zijn om te kiezen voor één van de betalende oplossingen. Hierbij moet je rekening houden met deze kosten:

 • 12,99 euro per maand voor het Basis pakket
 • 22,99 euro per maand voor het Plus pakket
 • 69,99 euro per maand voor het Compleet pakket

Bovenstaand kostenoverzicht maakt duidelijk dat Tellow zeker niet het goedkoopste boekhoudprogramma is dat er op de markt is terug te vinden, in tegendeel. Dit gezegd hebbende bieden de verschillende pakketten wel heel wat waar voor je geld.

Een uitstekende klantenservice

Boekhoudprogramma’s kunnen best complex zijn. Bovendien geldt dit uiteraard ook voor het voeren van een boekhouding of administratie in het algemeen. Omwille van deze reden is het bij het uitkiezen van een bepaald boekhoudprogramma om gebruik van te maken altijd een aanrader om ook even de nodige aandacht te besteden aan de klantenservice waarvan sprake is. Wat de Tellow klantenservice betreft geldt dat ze er bekend om staat uitermate deskundig en behulpzaam te zijn. Zelfs wanneer je op zoek bent naar concrete, fiscale tips of advies is het mogelijk om hiervoor een beroep te doen op de deskundige medewerkers van Tellow. Dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Is Tellow het overwegen waard?

Wanneer je als ZZP’er op zoek bent naar een boekhoudprogramma die je al datgene biedt waar je behoeften aan hebt tegen een toegankelijk prijskaartje kan de keuze voor Tellow al snel zijn gemaakt. Wil je ook graag de beschikking hebben over een persoonlijke boekhouder? Dan dien je helaas wel voor het Tellow Compleet pakket te kiezen. De kosten die hiervoor worden aangerekend zijn weliswaar wat hoger gelegen, je profiteert hierbij wel van het beste van twee werelden.