SnelStart

SnelStart
 • Gratis proefperiode van 30 dagen
 • Tal van handige automatiseringsmogelijkheden
 • Een boekhouding op maat van elke ondernemer
 

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam
SnelStart Software B.V.
Website
https://www.snelstart.nl
Telefoon
0222-363060
E-mail
klantenservice@snelstart.nl
Adres
Comeniusstraat 10, 1817 MS, Alkmaar, Nederland
Laatste wijziging
27 januari 2024

Kennismaking met SnelStart

SnelStart mag zich één van de bekendste en tevens ook populairste boekhoudprogramma's op de Nederlandse markt noemen. Voor deze software geldt dan ook dat ze door de jaren heen reeds meer dan 100.000 ondernemers heef geholpen bij het efficiënt voeren van hun boekhouding. Dat is onder meer het gevolg van het feit dat de software uitstekend kan worden gebruikt door alle rechtsvormen. Het ruime aanbod aan pakketten zorgt ervoor dat je zowel voor een kleine als middelgrote of grote onderneming altijd kan kiezen voor een abonnement op maat. Ben jij een startende ondernemer? Dan zal je al snel tot de vaststelling komen dat het voeren van een boekhouding best wel wat voeten in de aarde kan hebben. Geen behoeften! De uitgebreide begeleiding die je ontvangt van de support service van SnelStart zorgt er immers voor dat je meteen uit de voeten kan!

30 dagen gratis en maandelijks opzegbaar

Wanneer je beslist om gebruik te gaan maken van de SnelStart boekhouding mogelijkheden zal je kunnen vaststellen dat men er alles aan doet om een optimale klanttevredenheid te realiseren. In eerste instantie is het zo dat je nergens voor een lange periode aan vast zit. De abonnementen van de SnelStart pakketten zijn dan ook maandelijks opzegbaar. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je altijd aanspraak kan maken op een gratis proefperiode van 30 dagen. Dit betekent dat je het pakket van je keuze helemaal gratis uit kan testen. De mogelijkheid om de software gratis te testen brengt uiteraard ook voor startende ondernemers een extra (financieel) voordeel met zich mee.

Automatisering van herhaalde taken

Ondanks het feit dat er binnen de boekhouding van een onderneming in de praktijk sprake is van heel wat herhaalde taken is het zo dat lang niet elke software op de markt over de mogelijkheid beschikt om deze te automatiseren. Dat is wel het geval wanneer je gebruik gaat maken van SnelStart. De uitgebreide automatiseringsmogelijkheden waar je bij het gebruik van dit programma op kan rekenen zorgen er voor dat ondernemers heel wat tijd kunnen besparen. Bovendien spreekt het voor zich dat op deze manier ook het ontstaan van menselijke fouten tot een absoluut minimum kan worden beperkt.

Hoeveel bedragen de SnelStart kosten?

Voordat je de keuze gaat maken om gebruik te gaan maken van de SnelStart software spreekt het voor zich dat je ook graag een goed beeld zal willen hebben van de kosten die hieraan verbonden zijn. Wat deze kosten betreft zal duidelijk worden dat er een onderscheid dient te worden gemaakt tussen verschillende soorten pakketten. Het betreft hier meer concreet de onderstaande:

 • inKaart
 • inBalans
 • inZicht
 • inControle

Voor elk pakket geldt dat ze beschikt over diens eigen specifieke mogelijkheden en beperkingen. Voordat je één van de verschillende SnelStart pakketten aan gaat vragen is het dan ook van cruciaal belang om even de exacte functionaliteiten van alle pakketten in detail te gaan bekijken. Dit is echter niet alles. Daarnaast is het vanzelfsprekend dat er onderling ook sprake is van een prijsverschil. Dat prijsverschil ziet er in de praktijk als volgt uit:

 • 18 euro per maand voor het inKaart pakket
 • 33 euro per maand voor het inBalans pakket
 • 45 euro per maand voor het inZicht pakket

Heb je toch eerder behoeften aan alle functionaliteiten die worden aangeboden door het inControle pakket? In dat geval zal je vast kunnen stellen dat de prijs voor dit pakket op aanvraag is.

Uitgebreide automatiseringsmogelijkheden

Eerder in deze SnelStart review hebben we reeds aangehaald dat er sprake is van tal van uitgebreide automatiseringsmogelijkheden wanneer je gebruik gaat maken van het SnelStart boekhoudprogramma. Deze functionaliteiten moeten ervoor zorgen dat het voor ondernemers nog eenvoudiger wordt gemaakt om zelf hun boekhouding te kunnen voeren. Dit geldt onder meer voor de zogenaamde scan & herken functie. Deze functie zorgt ervoor dat ondernemers niet langer hun facturen manueel dienen te voeren. Eén van de periodieke verplichtingen waar je als ondernemer mee wordt geconfronteerd is uiteraard het indienen van een BTW-aangifte.

Eerder in deze SnelStart review hebben we reeds aangehaald dat er sprake is van tal van uitgebreide automatiseringsmogelijkheden wanneer je gebruik gaat maken van het SnelStart boekhoudprogramma. Deze functionaliteiten moeten ervoor zorgen dat het voor ondernemers nog eenvoudiger wordt gemaakt om zelf hun boekhouding te kunnen voeren. Dit geldt onder meer voor de zogenaamde scan & herken functie. Deze functie zorgt ervoor dat ondernemers niet langer hun facturen manueel dienen te voeren. Eén van de periodieke verplichtingen waar je als ondernemer mee wordt geconfronteerd is uiteraard het indienen van een BTW-aangifte.

Mobiele SnelStart app beschikbaar

Boekhouden doe je vandaag de dag al lang niet meer uitsluitend van achter je bureau, in tegendeel. Voor heel wat ondernemers geldt dan ook in de praktijk dat ze eigenlijk overal en altijd toegang willen hebben tot hun boekhouding. Ook dit is een wens waar het SnelStart boekhoudprogramma aan tegemoet weet te komen. Je kan voor het voeren van je boekhouding immers niet alleen gebruikmaken van een online, maar ook van een mobiele app. Deze laatste maakt het mogelijk om overal en altijd eenvoudig aanpassingen te maken aan je boekhouding. De handige scan & herken functionaliteit zorgt er bovendien voor dat je eenvoudig een foto kan maken van een factuur of bonnetje waarna ze meteen kan worden opgenomen in de boekhouding van je onderneming.

Voordelen van SnelStart

Het spreekt voor zich dat er op de markt menig aantal verschillende boekhoudprogramma’s zijn terug te vinden. Waarom zou je er dan concreet voor moeten kiezen om gebruik te gaan maken van SnelStart? Dat is het resultaat van de onderstaande voordelen waar je op kan rekenen:

 • Zowel facturen als offertes kunnen geheel naar wens worden aangepast
 • Je kan gebruikmaken van een groot aantal verschillende koppelingen
 • Eenvoudige en zeer praktische scan & herken functionaliteit
 • Ook een mail & herken functionaliteit is aanwezig
 • Je kan altijd kiezen voor een pakket op maat van jouw wensen

Doordat je een maand lang de SnelStart boekhoudsoftware kan uitproberen spreekt het voor zich dat je altijd zeer concreet kan bepalen of deze software voor jou echt interessant is of niet.

Nadelen van SnelStart

Uiteraard spreekt het voor zich dat we in deze SnelStart review ook nog even stil willen blijven staan bij de nadelen waar je als potentiële gebruiker van de SnelStart software rekening mee zal willen houden. Wat deze nadelen betreft dien je rekening te houden met:

 • Het design van de software oogt een beetje 'stoffig'
 • De rapportagemogelijkheden zijn (nog) vrij beperkt
 • Er is geen kilometerregistratie functie beschikbaar

Ondanks het feit dat je zeker rekening zal willen houden met de bovenstaande nadelen moet het gezegd dat het SnelStart boekhoudprogramma elke dag opnieuw met alle plezier door een groot aantal ondernemers in Nederland wordt gebruikt. Het kan dus zeker de moeite waard zijn om op z’n minst even de gratis proefperiode aan te vragen voor één van de SnelStart abonnementen.